Υπό οκταημέρη κράτηση οι συλληφθέντες για την υπόθεση δολοφονίας του Αντρέα Ευαγγέλου

Την οκταήμερη κράτηση των τριών προσώπων ηλικίας 19, 23 και 44 ετών και την τετραήμερη κράτηση του 28χρονου, που συνελλήφθησαν χθες το βράδυ σχετικά με την υπόθεση δολοφονία του Ανδρέα Ευαγγέλου, 53 απο τη Λάρνακα, αποφάσισε το επαρχιακό δικαστήριο Λάρνακας.

Η αστυνομία, η οποία από τη μέρα του φόνου συλλέγει στοιχεία και πραγματοποιεί έρευνες, συνέλαβε χθες, στο πλαίσιο ολονύχτιας επιχείρησης, τέσσερις άντρες, που φέρονται να σχετίζονται με τη στυγερή δολοφονία. Ένας από τους τέσσερις είναι υπόδικος στις κεντρικές φυλακές σχετικά με υποθέσεις ναρκωτικών.

Αρχικά, τα μέλη της αστυνομίας συνέλαβαν τρείς άντρες, ηλικίας 19, 23 και 44 ετών, οι κινήσεις των οποίων παρακολουθούνταν εδώ και μέρες από τις αρχές, οι οποίες είχαν πληροφορίες για την εμπλοκή τους στην υπόθεση δολοφονίας του Ευαγγέλου, από άτομο το οποίο συνεργάστηκε και στο παρελθόν με την αστυνομία.

Ο τέταρτος ύποπτος, ηλικίας 28 ετών, συνελήφθη στη βάσει στοιχείων που προέκυψαν για τα υπό διερεύνηση αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της συμμετοχής και αποδοχής διάπραξης εγκλημάτων, και της καταστροφής αποδεικτικού στοιχείου.

Ακολούθησαν έρευνες στις οικίες των συλληφθέντων από τις οποίες και παραλείφθηκαν ως τεκμήρια μια μοτοσυκλέτα, κινητά τηλέφωνα, ένα τσαντάκι μέσης, και χρήματα.

Και οι τέσσερεις φαίνεται να ανήκαν σε εγκληματική οργάνωση, την οποία δημιούργησε ο 44χρονος, με σκοπό τη δολοφονία του Ανδρέα Ευαγγέλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δυο άντρες 19 και 23 ετών, συνελήφθησαν ξανά για την ίδια από τις αρχές πριν από δύο εβδομάδες, ωστόσο τότε δεν υπήρχαν αρκετά στοιχεία εναντίων τους και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα ενώπιων του επαρχιακού δικαστηρίου Λάρνακας, το οποίο αποφάσισε την οκταήμερη κράτησή των τριών αντρών ηλικίας 19, 23 και 44 ετών και την τετραήμερη κράτηση του 28χρονου, για σκοπούς διερεύνησης της υπόθεσης.

Στα χέρια των αρχών υπάρχουν σημαντικά τεκμήρια που αφορούν την υπόθεση δολοφονίας του Ανδρέου, όπως κινητά τηλέφωνα, υπολογιστές, φωτογραφίες και βίντεο που αποδεικνύουν πως το θύμα παρακολουθείτο μέρες πριν από την ενέδρα θανάτου του.

Για την ίδια υπόθεση θα ληφθούν κι άλλες καταθέσεις ενώ θα αξιολογηθούν τα τηλεπικοικωνιακά δεδομένα των συλληφθέντων.

Υπενθυμίζεται πως ο φόνος του 53χρονου Αντρέα Ευαγγέλου διαπράχθηκε γύρω στις 8.30 το βράδυ στις 28 Δεκεμβρίου, 2021, στο χώρο στάθμευσης της πολυκατοικίας που διέμενε, στη Λάρνακα, ενώ αυτός στάθμευε το αυτοκίνητό του. Σύμφωνα με τα στοιχεια της αστυνομίας, δράστες που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα τύπου σκούτερ, του είχαν στήσει καρτέρι. Μόλις στάθμευσε το αυτοκίνητό του, ο συνεπιβάτης κατέβηκε από τη μοτοσυκλέτα, προσέγγισε το αυτοκίνητο του θύματος και τον πυροβόλησε έξι φορές.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης σύλληψης των τεσσάρων ατόμων συνελήφθησαν επίσης δύο νεαροί, 20 χρόνων, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση διάπραξης των αδικημάτων της παράνομης κατοχής ελεγχόμενου φαρμάκου, και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Το επαρχιακό δικαστήριο αποφάσισε την εξαήμερη κράτησή τους.

Α.Τ.

συντάκτης: Δέσποινα Πούρεκκου

Τελευταία Ενημέρωση: 04 Φεβρουαρίου 2022 - 15:06

Πηγή: ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

07 Οκτωβρίου
Βανδαλισμοί στο Γυμνάσιο Κιτίου-Άγνωστοι έσπασαν τζάμια και έγραψαν συνθήματα στους τοίχους
12:29
Έναρξη διαλόγου για τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση, ανακοίνωσε ο Υπουργός Εργασίας
12:13
Πετρελαϊκό σταθμό στην Κριμαία-τον μεγαλύτερο στην περιοχή- έπληξε ο ουκρανικός στρατός
11:33
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 7/10/24
11:03
Ρεκόρ επιβατικής κίνησης στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου
11:00
Ισαάκ Χέρτσογκ: Ο κόσμος να στηρίξει το Ισραήλ στη μάχη κατά των εχθρών
10:49
Οδηγός, 57 ετών, προκάλεσε σύγκρουση 5 οχημάτων: Οδηγούσε με επταπλάσια αλκοόλη από την κανονική
10:29
Σε δίωρη στάση εργασίας κατήλθαν γιατροί και νοσηλευτές
10:01
Η Χεζμπολάχ εκτόξευσε ρουκέτες εναντίον της Χάιφα
09:22
Μάριος Χαρτσιώτης: Δειλή και εύκολη πράξη η παραίτηση
08:12
Λόιντ Όστιν: Ακλόνητη η δέσμευση των ΗΠΑ στην ασφάλεια του Ισραήλ
06:49
Ρατσιστική επίθεση και ληστεία εις βάρος διανομέων φαγητού
06:41
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.