Προειδοποιήσεις Τζόνσον προς Πούτιν για σθεναρή αντίδραση σε περίπτωση εισβολής στην Ουκρανία

Ο Μπόρις Τζόνσον προειδοποιεί με άρθρο του τον Βλάντιμιρ Πούτιν ότι μια ρωσική εισβολή στην Ουκρανία θα λάβει απάντηση από ένα ενδυναμωμένο ΝΑΤΟ, με τη Βρετανία να προετοιμάζει πέρα από οικονομικές κυρώσεις και την ανάπτυξη πεζοναυτών, μαχητικών αεροσκαφών και πολεμικών πλοίων στην Ανατολική Ευρώπη.
Γράφοντας στους Times, ο Βρετανός Πρωθυπουργός τονίζει ότι η χώρα του δε θα υποχωρήσει έναντι της ρωσικής επιθετικότητας και θα συνεχίσει να προσφέρει «ανεπιφύλακτη και αμετακίνητη» στήριξη σε Ευρώπη και Βορειοατλαντική Συμμαχία.
Το άρθρο έρχεται λίγες ώρες μετά από την ανακοίνωση του Βρετανού Υπουργού Άμυνας Μπεν Γουάλας πως θα αποσταλούν επιπλέον 350 στρατιώτες στην Πολωνία, για την αποτροπή πιθανών απειλών κατά της ακεραιότητας της χώρας.
Ο κ. Τζόνσον γράφει ότι είναι διατεθειμένος να προβεί σε περαιτέρω κινήσεις, όπως η αποστολή μαχητικών αεροσκαφών τύπου Typhoon και πολεμικών πλοίων στην περιοχή, με τους Times να αναφέρονται σε σχέδια αποστολής αεροσκαφών σε Ρουμανία και Βουλγαρία και πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα. Ο Βρετανός Πρωθυπουργός αναφέρεται και σε προετοιμασία ενίσχυσης της βρετανικής δύναμης στο πλαίσιο της νατοϊκής αποστολής στην Εσθονία.
Τονίζει επίσης ότι οι διευρυμένες βρετανικές οικονομικές κυρώσεις θα είναι έτοιμες να εφαρμοστούν αν γίνει ρωσική επίθεση, ενώ αναφέρεται σε επικείμενη επιλογή της Δύσης «μεταξύ διοχέτευσης ακόμα περισσότερων ρωσικών υδρογονανθράκων μέσω γιγάντιων νέων αγωγών ή υπεράσπισης της Ουκρανίας». Ως εκ τούτου, χαιρετίζει τη δήλωση της Γερμανίας περί επανεξέτασης του Nord Stream 2 σε περίπτωση ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Αφού αναφέρει ότι αυτή τη στιγμή «είμαστε μάρτυρες της μεγαλύτερης στρατιωτικής συγκέντρωσης δυνάμεων στην Ευρώπη από τον Ψυχρό Πόλεμο», προειδοποιεί τον Πρόεδρο Πούτιν πως αν εισβάλει στην Ουκρανία «θα υποχρεώσει τη Δύση να προβεί σε πολλά από αυτά που ο ίδιος επιδιώκει να αποτρέψει».
Συμπληρώνει ότι στις δύο επικοινωνίες του με τον Ρώσο ηγέτη τον προειδοποίησε για το τίμημα που θα πληρώσει η χώρα του αν εισβάλει στην Ουκρανία, αλλά και ότι υποστηρίζει την επίλυση των ρωσικών ανησυχιών μέσω «ανοιχτού και ειλικρινούς διαλόγου».

Την ίδια στιγμή, χαρακτηρίζει την αποκλιμάκωση της έντασης από τη Ρωσία ως προαπαιτούμενο για έναν επιτυχή διάλογο. «Δεν μπορούμε να ανταμείψουμε - και επομένως να ενθαρρύνουμε - τη διπλωματία του εξαναγκασμού. Η δέσμευση της Βρετανίας στην ασφάλεια της Ευρώπης, με το ΝΑΤΟ ως απαραίτητο εγγυητή, θα παραμείνει ανεπιφύλακτη και αμετακίνητη», γράφει ο κ. Τζόνσον

Ρ.Σ.

Τελευταία Ενημέρωση: 08 Φεβρουαρίου 2022 - 13:40

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

28 Σεπτεμβρίου
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 28/09/24
16:16
Άτομο άνοιξε πυρ έξω από καφενείο στη Γιόλου
15:41
Σύσταση Κομισιόν οι αεροπορικές εταιρείες να αποφεύγουν τους εναέριους χώρους Λιβάνου-Ισραήλ
15:32
Συνάντηση Υπουργών εξωτερικών Ρωσίας-Ιράν-Τουρκίας για τη Συρία
13:53
Νεκρός εντοπίστηκε 58χρονος κάτω από το όχημα του στην επαρχία Λεμεσού
13:22
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024
13:00
Σε ασφαλές μέρος ο ηγέτης του Ιράν μετά τη δολοφονία του Νασράλα
12:35
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 28/09/24
11:16
Νεκρός ο ηγέτης της Χεζμπολάχ
11:05
Ελεύθεροι ο πατέρας και ο Σύρος φίλος του ισοβίτη
10:53
Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση 31χρονος μοτοσικλετιστής
10:29
Τοποθετήσεις ΔΗΣΥ - ΑΚΕΛ για την απόδραση του ισοβίτη
09:46
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.