Partygate: Φωτογραφία δείχνει τον Τζόνσον σε κουίζ στην Ντάουνινγκ Στριτ με ανοιχτή σαμπάνια στο δωμάτιο

Νέα φωτογραφία που σχετίζεται με το ‘partygate’, τις αποκαλύψεις περί πάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ και σε άλλα βρετανικά κυβερνητικά κτίρια εν μέσω lockdown, δημοσίευσε το μεσημέρι η ιστοσελίδα της Daily Mirror.
Σε αυτήν απεικονίζεται ο Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον με δύο ακόμα μέλη προσωπικού κατά τη συμμετοχή τους μέσω υπολογιστή στο διαδικτυακό κουίζ που όπως έχει αποκαλυφθεί διεξήχθη στην Ντάουνινγκ Στριτ στις 15 Δεκεμβρίου 2020.

Το νέο δυνητικά επιβαρυντικό στοιχείο που αποκαλύπτει η φωτογραφία είναι ένα ανοιχτό μπουκάλι σαμπάνιας στο γραφείο όπου κάθονταν οι τρεις τους.
Το συγκεκριμένο κουίζ ερευνήθηκε από την ανώτερη κρατική αξιωματούχο Σου Γκρέι κατά την έρευνα για το partygate, αλλά δεν έχει συμπεριληφθεί στην έρευνα για 12 καταγγελλόμενα πάρτι που διενεργεί η Μητροπολιτική Αστυνομία.
Όταν είχε αποκαλυφθεί η συμμετοχή του Πρωθυπουργού στο συγκεκριμένο κουίζ, πάλι με φωτογραφία της Mirror, μέρος της υπερασπιστικής γραμμής που ακολούθησε η Ντάουνινγκ Στριτ ήταν ότι δεν υπήρχε αλκοόλ στο χώρο που ήταν ο κ. Τζόνσον.
Όπως τονίζει πλέον η Mirror, επικαλούμενη και νομικό που ειδικεύσει στους κανόνες περί πανδημίας, η νέα φωτογραφία θα εντείνει την πίεση επί της Σκότλαντ Γιαρντ να συμπεριλάβει το κουίζ της 15ης Δεκεμβρίου στην έρευνά της για διάπραξη ενδεχομένων αξιόποινων πράξεων, ιδίως από τη στιγμή που ήδη ερευνάται παρόμοια συνάθροιση για εορταστικό κουίζ που έγινε στο γραφείο υπουργικού συμβουλίου δύο ημέρες αργότερα.
Στα μέσα Δεκεμβρίου του 2020 απαγορευόταν στο Λονδίνο οποιαδήποτε κοινωνική συνάθροιση μεταξύ δύο ή περισσότερων ατόμων που δεν ήταν συγκάτοικοι, ενώ υπήρχε και ρητή απαγόρευση χριστουγεννιάτικων γευμάτων ή πάρτι στο χώρο εργασίας.
Η Mirror είχε αποκαλύψει πως στο συγκεκριμένο κουίζ συμμετείχαν δεκάδες μέλη προσωπικού της Ντάουνινγκ Στριτ από διάφορα γραφεία του κτιρίου, με ορισμένους να στοιβάζονται στον ίδιο χώρο κατά φαινομενική παραβίαση των κανόνων.

Ρ.Σ.

Τελευταία Ενημέρωση: 09 Φεβρουαρίου 2022 - 15:24

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

28 Σεπτεμβρίου
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 28/09/24
16:16
Άτομο άνοιξε πυρ έξω από καφενείο στη Γιόλου
15:41
Σύσταση Κομισιόν οι αεροπορικές εταιρείες να αποφεύγουν τους εναέριους χώρους Λιβάνου-Ισραήλ
15:32
Συνάντηση Υπουργών εξωτερικών Ρωσίας-Ιράν-Τουρκίας για τη Συρία
13:53
Νεκρός εντοπίστηκε 58χρονος κάτω από το όχημα του στην επαρχία Λεμεσού
13:22
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024
13:00
Σε ασφαλές μέρος ο ηγέτης του Ιράν μετά τη δολοφονία του Νασράλα
12:35
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 28/09/24
11:16
Νεκρός ο ηγέτης της Χεζμπολάχ
11:05
Ελεύθεροι ο πατέρας και ο Σύρος φίλος του ισοβίτη
10:53
Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση 31χρονος μοτοσικλετιστής
10:29
Τοποθετήσεις ΔΗΣΥ - ΑΚΕΛ για την απόδραση του ισοβίτη
09:46
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.