Σε εφαρμογή οι νέες ρυθμίσεις για τα αεροδρόμια. Τι ισχύει από σήμερα.

Οι επιβάτες που φτάνουν στα αεροδρόμια οφείλουν να συμμορφωθούν στο ενδεχόμενο διενέργειας τυχαίας δειγματοληπτικής εξέτασης για την ασθένεια του COVID-19 κατά την άφιξή τους στη Δημοκρατία, το κόστος της οποίας καλύπτει το Κράτος.

Όσα άτομα μετά την άφιξή τους στη Δημοκρατία διαγιγνώσκονται θετικά στην ασθένεια του COVID-19, ακολουθείται το ιατρικό πρωτόκολλο του Υπουργείου Υγείας, τηρουμένων των προνοιών του Κανονισμού. Πρόσωπα ηλικίας κάτω των 18 ετών για σκοπούς ταξιδιού, θεωρούνται ότι έχουν ολοκληρώσει το εμβολιαστικό τους σχήμα, εάν έχουν λάβει τουλάχιστον τη δεύτερη δόση εάν πρόκειται για εμβόλιο δύο δόσεων ή τη μια δόση, εάν πρόκειται για εμβόλιο μίας δόση.

Στο διάταγμα αναφέρεται εξάλλου ότι τηρουμένων των κατευθυντήριων οδηγιών του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, επιβάτες κρουαζιερόπλοιων που εισέρχονται στη Δημοκρατία για ολιγόωρη επίσκεψη που δεν υπερβαίνει τις 24 ώρες, πρέπει να προσκομίζουν πιστοποιητικό από πιστοποιημένο εργαστήριο με αρνητική ένδειξη, είτε εργαστηριακής εξέτασης (PCR) για την ασθένεια του COVID-19, με τη δειγματοληψία να έχει πραγματοποιηθεί εντός 72 ωρών, είτε εξέτασης ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου για την ασθένεια του COVID-19, με τη δειγματοληψία να έχει πραγματοποιηθεί εντός 24 ωρών, πριν την αποβίβασή τους από το πλοίο, το κόστος της οποίας επωμίζεται o επιβάτης.

Το παρόν Διάταγμα τίθεται σε ισχύ από την 1η Μαρτίου 2022 και ώρα 00.00 π.μ.

Τελευταία Ενημέρωση: 01 Μαρτίου 2022 - 07:19

Πηγή: ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

06 Οκτωβρίου
Εκλογές στο ΠΑΣΟΚ: Πρωτιά Νίκου Ανδρουλάκη και μάχη Δούκα με Γερουλάνο
22:05
Τίτλοι Ειδήσεων: Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024
22:00
Μαζικές ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις εναντίον του Λιβάνου -Στόχος αποθήκες όπλων
21:00
Πεντάγωνο: "Τετ-α-τετ" υπουργών Άμυνας Ηνωμένων Πολιτειών -Ισραήλ, την Τετάρτη
20:54
Λεμεσός: 15 νεαροί επιτέθηκαν και λήστεψαν δύο Ινδούς -Συλλήψεις δύο υπόπτων...
20:31
OHE: Παραβιάστηκε ανθρωπιστική νομοθεσία από βομβαρδισμούς Ισραήλ στον Λίβανο
20:26
"Ταξιδέψτε άφοβα", προτρέπει ο Βαφεάδης -Ασφαλής ο εναέριος χώρος της Κύπρου
20:18
Ιράν: Ολιγόωρο λοκντάουν στα αεροδρόμια της χώρας
20:08
Χαράλαμπος Χαριλάου: «Οι γιατροί και οι νοσηλευτές δεν είναι σάκος του μποξ»!
17:57
Η βία εναντίον επαγγελματιών υγείας δεν θα γίνει ανεκτή, διαμηνύει ο Ιατρικός Σύλλογος
17:48
Ανταλλαγή απόψεων και συντονισμός ενόψει τριμερούς στο Εθνικό, λέει ο Εκπρόσωπος
17:21
Τμήμα Μετεωρολογίας 3ο Δελτίο Καιρού 6/10/24
17:13
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.