Αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επικοινωνίες γίνονται τις τελευταίες ώρες, με επίκεντρο την ουκρανική κρίση

Απόψε ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο Πρόεδρος Μπάιντεν δεν έχει πρόθεση οποιασδήποτε απευθείας επαφής με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

   Στην Γερμανία η καγκελαρία ανακοίνωσε ότι ο Όλαφ Σολτς είχε νωρίτερα σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία, μιας ώρας, με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι δύο ηγέτες συζήτησαν για τις διαφορετικές απόψεις τους και ο Γερμανός καγκελάριος κάλεσε τη ρωσική ηγεσία «να σταματήσει αμέσως όλες τις μάχες και να επιτρέψει την πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας στις επίμαχες περιοχές».

   Σύμφωνα με την ανακοίνωση ο Πρόεδρος Πούτιν ενημέρωσε τον κύριο Σολτς ότι η Ρωσία και η Ουκρανία έχουν προγραμματίσει τρίτο γύρο συνομιλιών για το Σαββατοκύριακο.

   Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν είπε στον Γάλλο ομόλογο του ότι οι αναφορές για συνεχιζόμενες αεροπορικές επιδρομές εναντίον του Κιέβου και άλλων μεγάλων πόλεων αποτελούν "σιχαμερή και ψευδή προπαγάνδα".

  Ο Ρώσος Πρόεδρος σημείωσε ότι ο διάλογος με την Ουκρανία θα είναι δυνατός μόνο εάν ικανοποιηθούν τα ρωσικά αιτήματα.

   Σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία, τηλεφωνική επικοινωνία είχε σήμερα και ο υπουργός Αμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκού με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες. Ο Ρώσος υπουργός αποδέχθηκε αίτημα των Ηνωμένων Εθνών, για στενότερη συνεργασία με τον Οργανισμό στην αντιμετώπιση ανθρωπιστικών ζητημάτων στην Ουκρανία.//

   Εξάλλου, το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφαξ μετέδωσε ότι, σήμερα, συνομίλησαν τηλεφωνικώς ο υπουργός Αμυνας της Ρωσίας με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών και οι αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων της Γαλλίας και της Ρωσίας.//

Απόψε ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο Πρόεδρος Μπάιντεν δεν έχει πρόθεση οποιασδήποτε απευθείας επαφής με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Τελευταία Ενημέρωση: 04 Μαρτίου 2022 - 21:50

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

27 Σεπτεμβρίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024
22:00
ΗΠΑ: 17 νεκροί από το πέρασμα του φονικού τυφώνα Χέλεν
20:45
Πολλαπλά καταιγιστικά κτυπήματα του Ισραήλ εναντίον της Βηρυτού -Στόχος ο Νασράλα
20:34
Δύο νέες συλλήψεις για την απόδραση του ισοβίτη Δώρου Θεοφάνους
19:53
Απεργιακά μέτρα εξήγγειλαν οι οδηγοί λεωφορείων στη Λάρνακα
18:40
Έτοιμος να συνδράμει στον τερματισμό του πολέμου Ρωσίας -Ουκρανίας, ο Τραμπ
18:36
Πρόεδρος: Γεύμα στους Μονίμους Αντιπροσώπους των πέντε του Συμβουλίου Ασφαλείας
17:34
«Η Ελλάδα και όχι η Τουρκία, είναι κατοχική δύναμη στην Κύπρο», υποστηρίζει ο Τατάρ
17:30
Μελέτη για καταγραφή του οικοσυστήματος του Κρυού Ποταμού
17:23
Βραβείο στην κουμανδαρία και το χαλλούμι, σε έκθεση στην Κίνα
17:17
Φεστιβάλ Αρχαιολογικού, Εθνογραφικού και Ιστορικού Ντοκιμαντέρ στη Λευκωσία
17:07
Θετικό το Υπουργείο Μεταφορών στην επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής προστίμων από τις κάμερες
17:02
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.