Προς στρατηγικής σημασίας λιμάνι, κοντά στην Οδησσό, προελαύνουν οι ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία μετά την κατάληψη της Χερσώνα

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας έχουν καταλάβει το πυρηνικό εργοστάσιο Ζαπορίζια (ΒΙΝΤΕΟ)

Προς στρατηγικής σημασίας λιμάνι, κοντά στην Οδησσό, προελαύνουν πλέον οι ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία, μετά την κατάληψη της Χερσώνα.

Το λιμάνι, στην πόλη Νικολάγιεφ, αποτελεί το σημείο-κλειδί, στην προσπάθεια των Ρωσίας να καταλάβει τον έλεγχο των ακτών της Μαύρης Θάλασσας.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης, πομπή περίπου οκτακοσίων ρωσικών οχημάτων, κατευθύνεται προς την περιοχή.

Παγκόσμια ανησυχία για διαρροή πυρηνικής ενέργειας, προκάλεσε ο βομβαρδισμός, τα ξημερώματα, μονάδας του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια, του μεγαλύτερου του είδους του, στην Ευρώπη.

Από την επίθεση, τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν. Ο σταθμός έπεσε στα χέρια των Ρώσων.

Τον όλεθρο σκόρπισε η ρωσική αεροπορία και στην πόλη Τσερνίγκοφ.

Περισσότεροι από 45 πολίτες, μεταξύ τους και παιδιά, έχασαν τη ζωή τους σε αεροπορικές επιδρομές εντός κατοικημένων περιοχών. Πλήγηκαν σχολεία και συγκρότημα πολυκατοικιών.

Σφοδρές μάχες εξακολουθούν να μαίνονται στο Κίεβο, τη Μαριούπολη και το Χάρκοβο. Και οι τρεις πόλεις βρίσκονται υπό τον ασφυκτικό κλοιό και το αδιάκοπο σφυροκόπημα των Ρώσων.

Υπό πλήρη ρωσικό έλεγχο είναι και η πόλη Μπαλακλίγια, κοντά στο Χάρκοβο.

Σφίγγουν τον κλοιό

Σφίγγουν τον κλοιό οι ρωσικές δυνάμεις σε πολλές περιοχές της Ουκρανίας οι οποίες έχουν μετραπεί σε κρανίου τόπο.

Βομβαρδίζουν και πολιορκούν στρατηγικής σημασίας πόλεις και ισοπεδώνουν υποδομές.

Ιδιαίτερα ανησυχητική εξέλιξη αποτελεί ο βομβαρδισμός, τα ξημερώματα, μονάδας του πυρηνικού εργοστασίου της Ζαπορίζια, του μεγαλύτερου του είδους του, στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσαν λίγο μετά τις εννεά το πρωί οι τοπικές αρχές το πυρηνικό εργοστάσιο είναι πλέον στα χέρια των Ρωσικών Δυνάμεων.

Νωρίτερα χθες, και υπό το φόβο ενός νέου πυρηνικού ολόθρου οι Ουκρανοί πολίτες δημιουργησαν ανθρώπινη ασπίδα μπροστά από το πυρηνικό εργοστάσιο. Οι εικόνες των απλών ποιλιτών να στήνουν οδοφράγματα και να προτάσσουν τα σώματα τους, για να προστατέψουν το πυρινικό εργοστάσιιο προκαλούν δέος.

ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΥΡΗΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ.mp4

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα είπε, ότι στη μονάδα ξέσπασε πυρκαγιά και προειδοποίησε πως αν σημειωθεί έκρηξη στην εγκατάσταση, τα πράγματα θα είναι δέκα φορές χειρότερα από ό,τι στο Τσερνόμπιλ.

Ουκρανός αξιωματούχος, ο οποίος δεν κατονομάζεται, μιλώντας μάλιστα στο αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων Associated Press, υποστήριξε ότι καταγράφονται αυξημένα επίπεδα ραδιενέργειας στην περιοχή.Ωστόσο λίγο αργότερα ο επικεφαλής του πυρηνικού εργοστασίου, δήλωσε στο Ρώϋτερ ότι τα επίπεδα ραδιενέργειας παραμένουν αμετάβλητα και πως η πυρκαγιά μαινόταν εκτός της περιμέτρου του σταθμού.

Ο επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας κάλεσε και τις δύο πλευρές να σταματήσουν αμέσως τις εχθροπραξίες κοντά στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, επισημαίνοντας του κινδύνους.

ΓΑ/Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 04 Μαρτίου 2022 - 15:33

Πηγή: ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

27 Σεπτεμβρίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024
22:00
ΗΠΑ: 17 νεκροί από το πέρασμα του φονικού τυφώνα Χέλεν
20:45
Πολλαπλά καταιγιστικά κτυπήματα του Ισραήλ εναντίον της Βηρυτού -Στόχος ο Νασράλα
20:34
Δύο νέες συλλήψεις για την απόδραση του ισοβίτη Δώρου Θεοφάνους
19:53
Απεργιακά μέτρα εξήγγειλαν οι οδηγοί λεωφορείων στη Λάρνακα
18:40
Έτοιμος να συνδράμει στον τερματισμό του πολέμου Ρωσίας -Ουκρανίας, ο Τραμπ
18:36
Πρόεδρος: Γεύμα στους Μονίμους Αντιπροσώπους των πέντε του Συμβουλίου Ασφαλείας
17:34
«Η Ελλάδα και όχι η Τουρκία, είναι κατοχική δύναμη στην Κύπρο», υποστηρίζει ο Τατάρ
17:30
Μελέτη για καταγραφή του οικοσυστήματος του Κρυού Ποταμού
17:23
Βραβείο στην κουμανδαρία και το χαλλούμι, σε έκθεση στην Κίνα
17:17
Φεστιβάλ Αρχαιολογικού, Εθνογραφικού και Ιστορικού Ντοκιμαντέρ στη Λευκωσία
17:07
Θετικό το Υπουργείο Μεταφορών στην επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής προστίμων από τις κάμερες
17:02
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.