Δεν τους λύγισαν οι βομβαρδισμοί, είπε ο Ζελένσκι στη Βουλή των Κοινοτήτων

«Δεν μας έχουν λυγίσει οι συνεχείς βομβαρδισμοί», είπε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην ιστορική όπως χαρακτηρίστηκε ομιλία του μέσω βιντεοσύνδεσης στη Βουλή των Κοινοτήτων, την πρώτη στην ιστορία ομιλία από ξένο ηγέτη σε συνεδρίαση της ολομέλειας του βρετανικού νομοθετικού σώματος.

Ο Πρόεδρος Ζελένσκι είπε ότι οι Ουκρανοί δεν θέλουν να χάσουν τη χώρα τους, όπως και οι Βρετανοί δεν ήθελαν να χάσουν τη χώρα τους από τους Ναζί, σε έναν πόλεμο που η Ουκρανία δεν ήθελε και δεν άρχισε.

Τόνισε ότι οι Ουκρανοί έχουν δείξει τη δύναμή τους εν μέσω των συνεχών βομβαρδισμών, εκθέτοντας την πρόοδο του πολέμου κάθε μέρα. «Την πρώτη ημέρα στις 4πμ μας επιτέθηκαν με πυραύλους κρουζ, όλοι ξύπνησαν, άνθρωποι, παιδιά, όλη η Ουκρανία και από τότε δεν έχουμε κοιμηθεί, πολεμάμε για τη χώρα μας», είπε στην έναρξη της ομιλίας του. Σημείωσε ότι πάνω από 50 παιδιά έχουν σκοτωθεί.

Είπε επίσης ότι αισθάνεται πως η Βορειοατλαντική Συμμαχία δεν λειτουργεί σωστά, μια αναφορά στην άρνηση επιβολής μιας ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Ουκρανία.

Κάλεσε τον Βρετανό Πρωθυπουργό να εντείνει την πίεση επί της Ρωσίας και να την αναγνωρίσει ως «κράτος τρομοκράτη», καθώς και να κάνει η Βρετανία αυτό που αναμένεται από μια μεγάλη χώρα.

«Το ερώτημα για εμάς τώρα είναι να ζούμε ή να μη ζούμε», συνέχισε. «Η απάντηση μπορώ να σας πω ότι είναι ναι, να ζήσουμε». Συνέχισε λέγοντας: «Δεν θα τα παρατήσουμε και δεν θα ηττηθούμε, θα πολεμήσουμε μέχρι τέλους, στη θάλασσα και στον αέρα, θα συνεχίσουμε να πολεμάμε για τη γη μας όποιο κι αν είναι το τίμημα. Θα πολεμήσουμε στα δάση, στα χωράφια, στις ακτές, στους δρόμους».

Οι Βρετανοί βουλευτές, αλλά και μέλη της Βουλής των Λόρδων που συνέρρευσαν στην αίθουσα της Βουλής των Κοινοτήτων, υποδέχθηκαν όρθιοι και με χειροκρότημα τον Ουκρανό Πρόεδρο, όπως έκαναν και στο τέλος της ομιλίας.

Ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον είπε λαμβάνοντας το λόγο μετά από την ομιλία Ζελένσκι ότι μία από τις πιο περήφανες φράσεις αυτή τη στιγμή είναι το «είμαι Ουκρανός» (στα ουκρανικά). Δεσμεύθηκε ότι η Βρετανία θα μετέλθει κάθε διαθέσιμο μέσο «μέχρι ο Πούτιν να αποτύχει».

Τελευταία Ενημέρωση: 08 Μαρτίου 2022 - 20:37

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

27 Σεπτεμβρίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024
22:00
ΗΠΑ: 17 νεκροί από το πέρασμα του φονικού τυφώνα Χέλεν
20:45
Πολλαπλά καταιγιστικά κτυπήματα του Ισραήλ εναντίον της Βηρυτού -Στόχος ο Νασράλα
20:34
Δύο νέες συλλήψεις για την απόδραση του ισοβίτη Δώρου Θεοφάνους
19:53
Απεργιακά μέτρα εξήγγειλαν οι οδηγοί λεωφορείων στη Λάρνακα
18:40
Έτοιμος να συνδράμει στον τερματισμό του πολέμου Ρωσίας -Ουκρανίας, ο Τραμπ
18:36
Πρόεδρος: Γεύμα στους Μονίμους Αντιπροσώπους των πέντε του Συμβουλίου Ασφαλείας
17:34
«Η Ελλάδα και όχι η Τουρκία, είναι κατοχική δύναμη στην Κύπρο», υποστηρίζει ο Τατάρ
17:30
Μελέτη για καταγραφή του οικοσυστήματος του Κρυού Ποταμού
17:23
Βραβείο στην κουμανδαρία και το χαλλούμι, σε έκθεση στην Κίνα
17:17
Φεστιβάλ Αρχαιολογικού, Εθνογραφικού και Ιστορικού Ντοκιμαντέρ στη Λευκωσία
17:07
Θετικό το Υπουργείο Μεταφορών στην επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής προστίμων από τις κάμερες
17:02
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.