Times: Να μην υποκύψει σε πιέσεις για βεβιασμένη ειρηνευτική συμφωνία προτρέπει τον Ζελένσκι το Λονδίνο

Η βρετανική κυβέρνηση ανησυχεί ότι οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Γερμανία θα πιέσουν την Ουκρανία να δεχθεί μία ειρηνευτική συμφωνία με σημαντικές υπαναχωρήσεις έναντι της Ρωσίας, υποστηρίζουν οι αρχισυντάκτες πολιτικών και αμυντικών θεμάτων της εφημερίδας Times σε ρεπορτάζ τους.

Επικαλούνται ανώτερη κυβερνητική πηγή στο Λονδίνο που λέει πως υπάρχει ανησυχία ότι δυτικοί σύμμαχοι είναι υπερβολικά ανυπόμονοι για μια γρήγορη ειρηνευτική συμφωνία.

Η ίδια πηγή δηλώνει πως άποψη του Λονδίνου είναι ότι μια συμφωνία με τη Ρωσία θα πρέπει να κλείσει μόνο όταν η Ουκρανία είναι «στην ισχυρότερη δυνατή θέση».

Οι Times αποκαλύπτουν ότι στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Πρόεδρο Ζελένσκι το Σαββατοκύριακο ο Βρετανός Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον είπε στον Ουκρανό Πρόεδρος ότι ο Πούτιν είναι ένας «ψεύτης και νταής» που θα χρησιμοποιήσει τις συνομιλίες για να φθείρει την ουκρανική πλευρά και να την υποχρεώσει σε παραχωρήσεις.

Ο κ. Ζελένσκι από την πλευρά του φέρεται να ήγειρε ανησυχίες για την πρόοδο των συνομιλιών και για το κατά πόσο η Ρωσία τις εκμεταλλεύεται για να αναδιατάξει και να ενισχύσει τις δυνάμεις της.

Η βρετανική κυβερνητική πηγή λέει στους Times ότι αν οι Ουκρανοί κρατήσουν μέχρι να είναι στην ισχυρότερη δυνατή θέση στις διαπραγματεύσεις, θα μπορούσαν να κερδίσουν σημαντικές παραχωρήσεις από τη Μόσχα στο εδαφικό. Επίσης, μια τέτοια συνθήκη θα ευνοούσε την αυστηροποίηση των κυρώσεων, αλλά και τη δίωξη του Βλάντιμιρ Πούτιν ως δυνητικού εγκληματία πολέμου.

Η θέση της βρετανικής κυβέρνησης, συμπληρώνουν οι Times, είναι ότι δεν πρέπει να προσφερθεί εύκολη διέξοδος στον Πούτιν, ενώ ο Μπόρις Τζόνσον έχει καταστήσει δημοσίως σαφές ότι θέλει εντατικοποίηση των κυρώσεων μέχρι να αποσυρθεί και ο τελευταίος Ρώσος στρατιώτης από το ουκρανικό έδαφος.

Σημειώνεται από το δημοσίευμα ότι ο Ουκρανός Πρόεδρος έχει κατηγορήσει τον Γερμανό Καγκελάριο Όλαφ Σουλτς για «λάθη» στην αντιμετώπιση του Κρεμλίνου και τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν ότι «φοβάται» τη Ρωσία (στο θέμα της πιθανής αποστολής αρμάτων μάχης).

Εν τω μεταξύ οι Times και η Telegraph επικαλούνται πηγές που λένε ότι ο αυξημένος θανατηφόρος οπλισμός που αποφασίστηκε χθες να σταλεί στην Ουκρανία θα περιλαμβάνει και λεγόμενα «περιφερόμενα πυρομαχικά», υπό τη μορφή drone. Οι Times γράφουν ότι τα drone αυτά θα είναι παρόμοια με τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη «καμικάζι» τύπου Switchblade που έχουν διαθέσει οι ΗΠΑ.

Ανταπόκριση: Θανάσης Γκαβός/Λονδίνο

ΝΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 01 Απριλίου 2022 - 12:54

Τελευταιες Ειδησεις

27 Σεπτεμβρίου
Ομοβροντία ρουκετών Χεζμπολά εναντίον της Τιβεριάδας
12:06
Στάρμερ στη Νέα Υόρκη: Μήνυμα κατά κλιμάκωσης στον Λίβανο και δείπνο με τον Τραμπ
11:57
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 27/09/24
11:01
Σε σταθερή αλλά κρίσιμη κατάσταση εξακολουθεί να είναι η Μαρινέλλα
10:44
Το Ισραήλ εξετάζει την πρόταση των ΗΠΑ για εκεχειρία με τη Χεζμπολάχ
10:41
Επαφές Προέδρου Χριστοδουλίδη στη Νέα Υόρκη
10:33
Αναβολή της υπόθεσης Μονής Οσίου Αββακούμ για τις 23 Οκτωβρίου
10:02
Υπουργός Παιδείας: Δεν δικαιολογούνται οι αντιδράσεις για το πρόγραμμα παραβατικής συμπεριφοράς
09:17
Συνάντηση με τον Αντόνιο Γκουτέρες είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
09:14
Άφαντος παραμένει ο ισοβίτης Δώρος Θεοφάνους
08:57
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024
06:30
Λίβανος:Ισραηλινά μαχητικά έπληξαν 220 στόχους
05:49
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.