MyGovLive: Τα ΚΕΠ θα μας εξυπηρετούν από τις 20 Απριλίου και μέσω τηλεδιάσκεψης (Βίντεο)

Μία νέα υπηρεσία ανακοίνωσαν σήμερα τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη (ΚΕΠ). Πρόκειται για την υπηρεσία "MyGovLive" μέσω της οποίας το κοινό θα έχει πλέον την δυνατότητα να εξυπηρετείται και μέσω τηλεδιάσκεψης από τα ΚΕΠ.

Λεπτομέρειες για την νέα υπηρεσία "MyGovLive" ανακοινώθηκαν σήμερα στην παρουσία του Υφυπουργού Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκου Κόκκινου, και του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης της Ελλάδος, Κυριάκου Πιερρακάκη, στο ΚΕΠ Μακαρίο.

ΚΕΠ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ.jpg

Η νέα αυτή υπηρεσία στοχεύει στην αξιοποίηση ψηφιακών εργαλείων επικοινωνίας για διαδικτυακή ενημέρωση και εξυπηρέτηση πολιτών από τα ΚΕΠ, διευκολύνοντας και διασφαλίζοντας την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των πολιτών και των επιχειρήσεων από το κράτος, με ευελιξία, ταχύτητα, διαφάνεια και ασφάλεια.

Μέσω της υπηρεσίας "MyGovLive", οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα διευθέτησης ραντεβού βιντεοκλήσης/τηλεδιάσκεψης με εκπρόσωπο των ΚΕΠ, την ημέρα και την ώρα της προτίμησής τους, ακολουθώντας τρία (3) απλά βήματα, που περιγράφονται στο σχετικό Εγχειρίδιο Χρήσης.

Στο παρόν στάδιο, το "MyGovLive" περιλαμβάνει μόνο μια υπηρεσία Ταυτοποίησης Προφίλ CY Login για Κύπριους Πολίτες -απαραίτητη προϋπόθεση για πρόσβαση σε ευρύ φάσμα ηλεκτρονικών υπηρεσιών της Κυπριακής Δημοκρατίας-, σκοπό για τον οποίο μέχρι σήμερα ήταν απαραίτητη η φυσική επίσκεψη στα ΚΕΠ.

Όπως ανακοίνωσαν οι αρμόδιοι, στόχος ο συνεχής εμπλουτισμός των υπηρεσιών η διεκπεραίωση των οποίων θα διενεργείται με χρήση του νέου αυτού εργαλείου, η περαιτέρω διευκόλυνση και προώθηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών και πρωτίστως, η συνεχής αναβάθμιση της ποιότητας εξυπηρέτησης που παρέχεται σε πολίτες και επιχειρήσεις από το κράτος.

Η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη από την Τετάρτη, 20 Απριλίου 2022, στον ακόλουθο σύνδεσμο: mygovlive.gov.cy, όπου οι πολίτες θα μπορούν να διευθετήσουν το ψηφιακό τους ραντεβού.

Τα πρώτα διαθέσιμα ραντεβού θα μπορούν να διεκπεραιωθούν από 2 Μαΐου 2022.

συντάκτης: Αθηνά Τυρίμου

πηγή: Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής

Τελευταία Ενημέρωση: 14 Απριλίου 2022 - 13:51

Τελευταιες Ειδησεις

06 Οκτωβρίου
Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων της ισραηλινής επίθεσης σε τέμενος και σχολείο στη Γάζα
09:09
Ο Ζελένσκι θα παρουσιάσει την επόμενη εβδομάδα το "Σχέδιο Νίκη"
08:32
Αιματηρή επίθεση το πρωί στη Λωρίδα της Γάζας. Τουλάχιστον 21 νεκροί
08:30
Συνεχίζεται η απομάκρυνση αμερικανών πολιτών από το Λίβανο
08:24
Γκουτέρες: Παραμένει σθεναρή η παγκόσμια καταδίκη των ενεργειών της Χαμάς
06:09
Ισαάκ Χέρτσογκ: Τα τραύματα από τη φονική επίθεση της Χαμάς δεν έχουν επουλωθεί
05:42
Νετανιάχου: Το Ισραήλ θα απαντήσει στην επίθεση του Ιράν
05:40
Βομβαρδισμοί του Ισραήλ σε προάστιο της Βηρυτού
05:36
Τμήμα Μετεωρολογίας 1ο Δελτίο Καιρού 6/10/24
05:31
05 Οκτωβρίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024
22:00
Λύπη για χερσαίες επιχειρήσεις του Ισραήλ στον Λίβανο, εξέφρασε ο Εμανουέλ Μακρόν
21:33
Η απάντηση στο Ιράν θα έρθει σε κατάλληλο χρόνο και χώρο, διαμηνύει το Ισραήλ
21:08
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.