Σημαντική κατάθεση έδωσε γιατρός στην Πάτρα σχετικά με τον θάνατο της Τζωρτζίνας

«Κλειδί» για την υπόθεση θανάτου της μικρής Τζωρτζίνας στην Πάτρα, φαίνεται να αποτελεί η κατάθεση του εντατικολόγου και διευθυντή της ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, Ανδρέα Ηλιάδη.

Ο γιατρός μίλησε για το εύρημα της «τροπονίνης» και έκανε λόγο για ενδεχόμενο «εξωγενή παράγοντα» που θα μπορούσε να εξηγεί την υψηλή τιμή της ουσίας στις εξετάσεις του παιδιού.

Ειδικότερα, αν και τα όσα κατέθεσε είναι απόρρητα, η εφημερίδα «Πελοπόννησος» επικαλούμενη νομικούς κύκλους, δημοσιεύει πως μεταξύ των αναφορών του κ. Ηλιάδη στις «περίεργες συμπεριφορές» των γονέων της μικρής, επέμεινε και στο «κομβικό στοιχείο» της «τροπονίνης» που εμφανίστηκε πολύ υψηλή στις εξετάσεις της 9χρονης.

Ο κ. Ηλιάδης φαίνεται να υποστήριξε την προσωπική του θέση – ως επιστήμονας – για το εύρημα του ενζύμου «τροπονίνη» στις εξετάσεις της μικρής και το οποίο ενδεχομένως να μπορεί να «φωτίσει» κάτι ιδιαίτερο στη δικαστική υπόθεση, πιθανής εγκληματικής πράξης.

Ο εντατικολόγος, στην κατάθεσή του, αφού ανέφερε πως το στοιχείο της «τροπονίνης» ήταν πράγματι μόνο για μια μέρα και έπεσε την επομένη, εξήγησε πως μια τιμή που πέφτει σχεδόν αμέσως είναι ένας παράγοντας που έχει αρθεί.

Λόγος και για ... εξωγενή παράγοντα

Επί της ουσίας, όμως, όπως αναφέρει το pelop.gr, κατέθεσε ότι το εύρημα δεν προήλθε από την ίδια την καρδιά, αλλά ενδεχομένως από… εξωγενή παράγοντα και ανάφερε ως δηκτικό παράδειγμα, ότι πρώτα και κύρια ένα στοιχείο που δυσπραγεί την καρδιά είναι το οξυγόνο. Ως ένζυμο, δε, αποκλειστικό της καρδιάς, δεν επιτρέπει να παραληφθεί ή να αποκλειστεί η πιθανότητα να είναι και αποτέλεσμα ενεργοποίησης του βηματοδότη που είχε το παιδί.

Το «κομβικό» στοιχείο της «τροπονίνης» ο κ. Ηλιάδης, όχι μόνο το χαρακτήρισε θέμα που η απλή Ιατρική δεν μπορεί να λύσει, αλλά ζήτησε να διερευνηθεί από πιο εξειδικευμένους επιστήμονες. Αν αυτοί καταλήξουν πως το εύρημα προήλθε από «χέρι», το οποίο και προκάλεσε την απώλεια οξυγόνου, τότε αυτό θα αφορά πράξη που θα ‘χει γίνει στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων Πάτρας, απ΄όπου η 9χρονη διακομίσθηκε στο ΠΓΝΠ.

Α.Τ.

πηγή: in.gr

Τελευταία Ενημέρωση: 15 Απριλίου 2022 - 13:03

Τελευταιες Ειδησεις

25 Ιουλίου
Προσοχή! Νέα κίτρινη προειδοποίηση για ψηλές θερμοκρασίες-Κίνδυνος για πυρκαγιές...
18:36
Βλέπει «Ελληνοκύπριους κατάσκοπους» στα κατεχόμενα ο Τατάρ -Απειλεί με συλλήψεις...
18:31
Πολιτική Άμυνα: Συνεχίζεται η προσπάθεια για προσωρινή φιλοξενία πυρόπληκτων
18:06
Κατάσχεση μεγάλης ποσότητας αδασμολόγητων τσιγάρων και φαρμάκων -Χειροπέδες σε δύο...
18:01
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 25 Ιουλίου 2025
18:00
Νίκη της Παλαιστίνης η απόφαση Μακρόν, τονίζει ο Μαχμούντ Αμπάς
17:58
Αντίθετη η Γερμανία στην απόφαση Γαλλίας να αναγνωρίσει Παλαιστινιακό κράτος
17:54
Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας: Μοίρασε 11 εξώδικα για τον καύσωνα
17:49
Ο Τραμπ λέει ότι το Ισραήλ θα κυνηγήσει και θα εξοντώσει τη Χαμάς
17:45
Εντατικές προσπάθειες από την ΑΗΚ για παροχή ρεύματος σε πυρόπληκτες περιοχές
17:42
Υποτροφίες για μεταπτυχιακά προγράμματα που αφορούν θέματα ενέργειας
17:39
Παροχή ψυχολογικής στήριξης σε πυρόπληκτους, από το Υπουργείο Παιδείας
17:37
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.