47η Πορεία Χριστοδούλας- «Μαζί στη μάχη ενάντια στον καρκίνο»

Με μήνυμα «μαζί στη μάχη» ενάντια στον καρκίνο πραγματοποιήθηκε το πρωί, σε όλες τις πόλεις της ελεύθερης Κύπρου η 47η Πορεία Χριστοδούλας, την οποία διοργανώνει ο αντικαρκινικός σύνδεσμος, με τη στήριξη της Τράπεζας Κύπρου.

Ύστερα από δύο χρόνια αναβολής, λόγω πανδημίας, σημείο αναφοράς της φετινής Πορείας αποτέλεσε το νέο κέντρο ανακουφιστικής φροντίδας «Αροδαφνούσα», απ’ όπου δόθηκε επισήμως το σύνθημα για την έναρξη Πορείας, με μαζική συμμετοχή πολιτών.

Χαιρετισμό πριν από την έναρξη της Πορείας απηύθυνε ο πρόεδρος του αντικαρκινικού συνδέσμου, Αδάμος Αδάμου, ο οποίος σημείωσε ότι ο σύνδεσμος επέστρεψε φέτος με αισιοδοξία και μεγαλύτερο ενθουσιασμό για να στηρίξει και να διατηρήσει στην κορυφή τη μεγαλύτερη εκστρατεία ευαισθητοποίησης και συμπαράστασης προς όλους όσοι έχουν βιώσει εμπειρία καρκίνου.

Πορεια 3.jpg

Με τη σημερινή Πορεία ολοκληρώνεται και ο παγκύπριος οδικός έρανος του αντικαρκινικού συνδέσμου. Με τη στήριξη των πολιτών, είπε ο κύριος Αδάμου, ο αντικαρκινικός σύνδεσμος προσφέρει υπηρεσίες ανακουφιστικής φροντίδας, εξυπηρετώντας περισσότερες από τριάμισι χιλιάδες ασθενείς και μέλη των οικογενειών τους.

Χαιρετισμό εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας απηύθυνε ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα. Ο υπουργός εξήρε το έργο του αντικαρκινικού συνδέσμου και πρόσθεσε ότι η Πορεία Χριστοδούλας προάγει αρχές και αξίες, όπως ο σεβασμός, ο αλτρουισμός και η ηθική συμπαράσταση στους πάσχοντες συνανθρώπους μας. Η Κύπρος, υιοθετώντας προτεινόμενη δράση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναθεώρησε το εθνικό σχέδιο δράσης ενάντια στον καρκίνο και περιέλαβε στους άξονές του την παροχή ανακουφιστικής φροντίδας .

Πορειας Χριστο 1.jpg

Ταυτοχρόνως, πρόσθεσε, προωθούνται ενέργειες για ανάπτυξη του Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου. Επιπλέον, σημείωσε ο κύριος Χατζηπαντέλα, το υπουργείο Υγείας ετοιμάζει πλαίσιο νόμου παροχής υπηρεσιών ανακουφιστικής φροντίδας στους πάσχοντες ασθενείς, με πρόθεση όπως αυτές προσφέρονται στο πλαίσιο του ΓΕΣΥ.

Το παρόν της στην Πορεία έδωσε η επίτροπος υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Στέλλα Κυριακίδου, η οποία κάλεσε όλους να ενώσουν δυνάμεις ενάντια στον καρκίνο. Για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, είπε, η αντιμετώπιση του καρκίνου αποτελεί μια από εκ των κυριότερων προτεραιοτήτων.

Της 47ης Πορείας Χριστοδούλας, η οποία στη Λευκωσία «οδηγήθηκε» έξω από το ογκολογικό κέντρο της Τράπεζας Κύπρου ηγήθηκε το σώμα Κύπριων οδηγών.

ΝΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 17 Απριλίου 2022 - 13:06

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

06 Οκτωβρίου
Αιματηρή επίθεση το πρωί στη Λωρίδα της Γάζας. Τουλάχιστον 18 νεκροί
06:11
Γκουτέρες: Παραμένει σθεναρή η παγκόσμια καταδίκη των ενεργειών της Χαμάς
06:09
Ισαάκ Χέρτσογκ: Τα τραύματα από τη φονική επίθεση της Χαμάς δεν έχουν επουλωθεί
05:42
Νετανιάχου: Το Ισραήλ θα απαντήσει στην επίθεση του Ιράν
05:40
Βομβαρδισμοί του Ισραήλ σε προάστιο της Βηρυτού
05:36
Τμήμα Μετεωρολογίας 1ο Δελτίο Καιρού 6/10/24
05:31
05 Οκτωβρίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024
22:00
Λύπη για χερσαίες επιχειρήσεις του Ισραήλ στον Λίβανο, εξέφρασε ο Εμανουέλ Μακρόν
21:33
Η απάντηση στο Ιράν θα έρθει σε κατάλληλο χρόνο και χώρο, διαμηνύει το Ισραήλ
21:08
Με "Ροζ Φιγούρες" και ο Χριστοδουλίδης... -Ανακοινώσεις για τον καρκίνο
20:45
Απόπειρα φόνου στο ΤΑΕΠ Λευκωσίας διερευνά η Αστυνομία -Καταζητείται ο Χρίστος Μοδέστου
19:02
"Κασσάνδρα" στο Αγρίνιο: Νεκρός φύλακας από τα ορμητικά νερά χειμάρρου
18:04
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.