Αναβλήθηκε για τον Ιούνιο η δίκη του 74χρονου που παραδέχθηκε ότι σκότωσε την Τζάνετ Χάντερ

Αναβλήθηκε για τις 16 Ιουνίου η ακρόαση ενώπιων του κακουργιοδικείου Πάφου της υπόθεσης δολοφονίας της 75χρονης Τζάνετ Χάντερ, τον περασμένο Δεκέμβρη στην Τρεμιθούσα από τον σύζυγο της επίσης Βρετανό Ντέιβιντ Χάντερ 74 ετών.

Την αναβολή ζήτησε η υπεράσπιση αφού όπως ανέφερε η δικηγόρος του δεν έχει ενώπιων της όλο το μαρτυρικό υλικό της υπόθεσης και κυρίως την ιατροδικαστική έκθεση του κ. Νίκολα Χαραλάμπους. Ο εκπρόσωπος της νομικής υπηρεσίας εξήγησε ότι ο ιατροδικαστής αναμένει τα αποτελέσματα ιστοπαθολογικων εξετάσεων προκειμένου να συμπληρώσει την έκθεση του και συμφώνησε με το αίτημα για αναβολή, ζητώντας ταυτόχρονα όπως ο 74χρονος που αντιμετωπίζει την κατηγορία του φόνου εκ προμελέτης παραμείνει υπο κράτηση. Το αίτημα έγινε δεκτό από το δικαστήριο.

Ο Ντέιβιντ Χαντερ παραδέχεται ότι σκότωσε τη σύζυγο του αποφράσσοντας με τα χέρια του τη μύτη και το στόμα της επειδή ήταν άρρωστη με λευχαιμία και δεν μπορούσε να την βλέπει να υποφέρει. Ο ίδιος στην συνέχεια έλαβε φάρμακα με στόχο να θέσει τέρμα στην ζωή του αλλά σώθηκε όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Πάφου όπου του έγινε πλύση στομάχου.

Για την υπόθεση επιδεικνύουν μεγάλο ενδιαφέρον Βρετανικά μέσα ενημέρωσης. Στην Πάφο βρέθηκε σήμερα συνεργείο του Βρετανικού τηλεοπτικού σταθμού ITVενώ ευρεία κάλυψη δίνεται και σε έντυπα μέσα. Η δημοσιογράφος του Βρετανικού δικτύου Κέιτ Κολ που παρακολουθεί την υπόθεση δήλωσε στο ΡΙΚ ότι η Βρετανική κοινή γνώμη παρακολουθεί συγκλονισμένη την ιστορία ενός αγαπημένου ζευγαριού που ήταν σε γάμο για 56 χρόνια αποκτώντας μια κόρη και μια εγγονή. Ήρθαν στην Κύπρο μετα την αφυπηρέτηση τους αλλά τα τρία τελευταία χρόνια λόγω της ασθένειας της Τζανετ η ζωή τους ήταν ένας εφιάλτης. Σέβονται, κατέληξε, τους νόμους της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά θεωρούν ότι δεν πρόκειται για ένα εκ προμελέτης φόνο και η αντιμετώπιση θα πρέπει να είναι διαφορετική.  

Α.Τ.

συντάκτης: Πανίκος Ευριπίδου

Τελευταία Ενημέρωση: 18 Απριλίου 2022 - 11:34

Πηγή: ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

06 Οκτωβρίου
Αιματηρή επίθεση το πρωί στη Λωρίδα της Γάζας. Τουλάχιστον 18 νεκροί
06:11
Γκουτέρες: Παραμένει σθεναρή η παγκόσμια καταδίκη των ενεργειών της Χαμάς
06:09
Ισαάκ Χέρτσογκ: Τα τραύματα από τη φονική επίθεση της Χαμάς δεν έχουν επουλωθεί
05:42
Νετανιάχου: Το Ισραήλ θα απαντήσει στην επίθεση του Ιράν
05:40
Βομβαρδισμοί του Ισραήλ σε προάστιο της Βηρυτού
05:36
Τμήμα Μετεωρολογίας 1ο Δελτίο Καιρού 6/10/24
05:31
05 Οκτωβρίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024
22:00
Λύπη για χερσαίες επιχειρήσεις του Ισραήλ στον Λίβανο, εξέφρασε ο Εμανουέλ Μακρόν
21:33
Η απάντηση στο Ιράν θα έρθει σε κατάλληλο χρόνο και χώρο, διαμηνύει το Ισραήλ
21:08
Με "Ροζ Φιγούρες" και ο Χριστοδουλίδης... -Ανακοινώσεις για τον καρκίνο
20:45
Απόπειρα φόνου στο ΤΑΕΠ Λευκωσίας διερευνά η Αστυνομία -Καταζητείται ο Χρίστος Μοδέστου
19:02
"Κασσάνδρα" στο Αγρίνιο: Νεκρός φύλακας από τα ορμητικά νερά χειμάρρου
18:04
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.