Ο Επίτροπος Προεδρίας επιθεώρησε τον χώρο του υπό ανέγερση Δημοτικού Σχολείου στον κατεχόμενο Κορμακίτη

Ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου πραγματοποίησε επίσκεψη στον κατεχόμενο Κορμακίτη όπου επιθεώρησε την πρόοδο των εργασιών που εκτελούνται στις υπό ανέγερση γηπεδικές εγκαταστάσεις και τις κτηριακές εγκαταστάσεις του υπό ανέγερση Δημοτικού Σχολείου.

Ο κ. Φωτίου συνοδευόμενος από συνεργάτες του Γραφείου του,  τον Εκπρόσωπο των Μαρωνιτών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Γιαννάκη Μούσα και άλλους εκπροσώπους Υπηρεσιών, Σωματείων και Οργανώσεων, πραγματοποίησε επί τόπου επίσκεψη και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία υλοποίησης των έργων υποδομής.

ΦΩΤΙΟΥ ΚΟΡΜΑΚΙΤΗΣ.jpg

Για την ανέγερση των γηπεδικών εγκαταστάσεων η Κυβέρνηση έχει εγκρίνει χρηματοδότηση ύψους 450.000 ευρώ. Για το υπό ανέγερση Δημοτικό Σχολείο έχει εγκριθεί Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση ύψους 1.2 εκατομμυρίων ευρώ.

Το Δημοτικό Σχολείο Κορμακίτη αναμένεται να λειτουργήσει τη σχολική χρονιά 2023-2024.

ΦΩΤΙΟΥ ΚΟΡΜΑΚΙΤΗΣ 2.jpg

Στη συνέχεια, ο Επίτροπος Προεδρίας παρακάθησε σε ευρεία σύσκεψη μαζί με τους  εγκλωβισμένους και επανεγκατασταθέντες κατοίκους του Κορμακίτη όπου συζήτησαν διάφορα θέματα που τους απασχολούν όπως το αναθεωρημένο σχέδιο γεωργοκτηνοτροφικών επιδοτήσεων, τα σχέδια επανεγκατάστασης και ιδιαίτερα αυτό που αφορά στους νέους που θέλουν να επανεγκατασταθούν στον Κορμακίτη.  

Η παραμονή των εγκλωβισμένων μας στις πατρογονικές τους εστίες αποτελεί βασικό στόχο της κυβερνητικής πολιτικής και εθνική υπόθεση υψίστης σημασίας, τόνισε ο κ. Φωτίου. Γι’ αυτό προσπαθούμε, μέσα από συγκεκριμένες ενέργειες και δράσεις, να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες για την αναζωογόνηση όλων των κατεχόμενων κοινοτήτων όπου ζουν οι εγκλωβισμένοι μας. Παράλληλα, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας, επιλύουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και προσπαθούμε να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής τους.

Στόχος μας είναι, συνέχισε ο κ. Φωτίου, να εξασφαλίσουμε στους εγκλωβισμένους και επανεγκατασταθέντες μας τις συνθήκες εκείνες που θα τους βοηθήσουν να διασφαλίσουν ένα ελπιδοφόρο μέλλον για αυτούς και τα παιδιά τους. Φυσικά με την ευχή ότι σύντομα θα έρθει η ώρα που η πατρίδα μας θα απελευθερωθεί από την κατοχή και θα επανενωθεί για να εισέλθει σε μια νέα εποχή ασφάλειας και ευημερίας που θα διασφαλίζονται και θα εφαρμόζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι βασικές ελευθερίες.

Α.Τ.

Τελευταία Ενημέρωση: 18 Απριλίου 2022 - 16:15

Πηγή: ΓΤΠ

Τελευταιες Ειδησεις

06 Οκτωβρίου
Αιματηρή επίθεση το πρωί στη Λωρίδα της Γάζας. Τουλάχιστον 18 νεκροί
06:11
Γκουτέρες: Παραμένει σθεναρή η παγκόσμια καταδίκη των ενεργειών της Χαμάς
06:09
Ισαάκ Χέρτσογκ: Τα τραύματα από τη φονική επίθεση της Χαμάς δεν έχουν επουλωθεί
05:42
Νετανιάχου: Το Ισραήλ θα απαντήσει στην επίθεση του Ιράν
05:40
Βομβαρδισμοί του Ισραήλ σε προάστιο της Βηρυτού
05:36
Τμήμα Μετεωρολογίας 1ο Δελτίο Καιρού 6/10/24
05:31
05 Οκτωβρίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024
22:00
Λύπη για χερσαίες επιχειρήσεις του Ισραήλ στον Λίβανο, εξέφρασε ο Εμανουέλ Μακρόν
21:33
Η απάντηση στο Ιράν θα έρθει σε κατάλληλο χρόνο και χώρο, διαμηνύει το Ισραήλ
21:08
Με "Ροζ Φιγούρες" και ο Χριστοδουλίδης... -Ανακοινώσεις για τον καρκίνο
20:45
Απόπειρα φόνου στο ΤΑΕΠ Λευκωσίας διερευνά η Αστυνομία -Καταζητείται ο Χρίστος Μοδέστου
19:02
"Κασσάνδρα" στο Αγρίνιο: Νεκρός φύλακας από τα ορμητικά νερά χειμάρρου
18:04
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.