Ο ΠτΔ επανέλαβε εκ νέου την αποφασιστικότητα του για την ομαλή λειτουργία του ΓεΣΥ - Συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της ΟΣΑΚ

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Δικαιωμάτων των Ασθενών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης συναντήθηκε με Αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου (ΟΣΑΚ) στην παρουσία του Υπουργού Υγείας.

Όπως αναφέρει σε γραπτή δήλωση της η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Νιόβη Παρισινού, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επανέλαβε εκ νέου την αποφασιστικότητα του για την ομαλή λειτουργία του ΓεΣΥ στη βάση της φιλοσοφίας που θεσμοθετήθηκε, διασφαλίζοντας τα οφέλη προς το σύνολο της κοινωνίας από τη μεγαλύτερη κοινωνική μεταρρύθμιση που εφαρμόστηκε ποτέ στην Κύπρο.

Σύμφωνα με την κυρία Παρισινού, οι εκπρόσωποι της ΟΣΑΚ εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για τους χειρισμούς του Προέδρου Αναστασιάδη οι οποίοι αποσκοπούν στη διαφύλαξη του ΓεΣΥ.

Σε ότι αφορά στο νομοσχέδιο «Ο Συνήγορος του Ασθενούς», ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε ότι δημιουργείται για την καλύτερη εξασφάλιση των δικαιωμάτων των ασθενών, και θα κατατεθεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων τις επόμενες εβδομάδες. 

Επιπρόσθετα, η κυρία Παρισινού αναφέρει στη γραπτή δήλωση της πως η ΟΣΑΚ ενημερώθηκε για την απόφαση του Υπουργείου Υγείας να προχωρήσει στη δημιουργία εφαρμογής (application) η οποία θα δίνει το δικαίωμα στον ασθενή να εκφράζει το βαθμό ικανοποίησης του για τις παρεχόμενες υπηρεσίες φροντίδας και υγείας εντός του ΓεΣΥ. Η υιοθέτηση της εφαρμογής θα δώσει συνάμα τη δυνατότητα εντοπισμού φαινομένων κατάχρησης του συστήματος. Η υπό αναφορά εφαρμογή θα είναι εξατομικευμένη και θα έχει τη δυνατότητα διασύνδεσης των προσωπικών δεδομένων του χρήστη με το λογισμικό της πλατφόρμας του ΓεΣΥ.   

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενέκρινε και το αίτημα για αύξηση της ετήσιας χορηγίας της ΟΣΑΚ ενώ θα μελετηθεί το αίτημα τους για  χρηματοδοτική συνδρομή του κράτους για ανακαίνιση των κτιριακών τους υποδομών.

Α.Τ.

πηγή: ΓΤΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 18 Απριλίου 2022 - 12:09

Τελευταιες Ειδησεις

22 Σεπτεμβρίου
Κατηγορήθηκαν και αφέθηκαν ελεύθεροι οι 10 συλληφθέντες για τα επεισόδια στο Άλφαμεγα
19:20
Ισραηλινό πλήγμα εναντίον σχολείου
19:19
Ανοικτή μάχη ξεκαθαρίσματος λογαριασμών δηλώνει η Χεζμπολά
18:21
Έντονη ανησυχία ΕΕ για κλιμάκωση στο Λίβανο
18:19
Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση διαμαρτυρίας του ΑΚΕΛ κατά της διαφθοράς
17:37
Εγκληματική η ισραηλινή έφοδος λέει το Al Jazeera
17:35
Διακοπές στην ηλεκτροδότηση σε Λεμεσό και Λάρνακα
17:28
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 22/09/24
16:27
Επικίνδυνη κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή
15:19
Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση
14:48
Προσοχή έντονη βροχόπτωση στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας - Λάρνακας
14:35
Νετανιάχου: Πλήξαμε τη Χεζμπολά με τρόπο που δεν θα μπορούσε να φανταστεί
13:32
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.