Πρόγραμμα «Εβδομάδα ελληνικής γλώσσας» για παιδιά προσφύγων από την Ουκρανία διοργανώνει το ΤΕΠΑΚ

Όλες οι δραστηριότητες θα πραγματοποιηθούν σε χώρους του ΤΕΠΑΚ ενώ η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν.

Tο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) οργανώνει πρόγραμμα με την ονομασία «Εβδομάδα ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού» για παιδιά ηλικίας 6-17 ετών, των οποίων οι οικογένειες έφτασαν και διαμένουν στην Κύπρο ως πρόσφυγες εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία.

Το πρόγραμμα, αρχικά, θα δώσει στα παιδιά την ευκαιρία να διδαχθούν βασικά στοιχεία της ελληνικής γλώσσας, ενώ παράλληλα θα εμπλακούν σε δραστηριότητες οι οποίες θα τους βοηθήσουν να κατανοήσουν την τοπική κουλτούρα.

Θα χρησιμοποιηθούν επίσης τεχνολογίες αιχμής που παρέχονται από το CUTing Edge, με σκοπό τα παιδιά να εξοικειωθούν με σύγχρονα περιβάλλοντα μάθησης καθώς και να ψυχαγωγηθούν μέσα από αυτά.

Το πρόγραμμα θα προσφερθεί την περίοδο 27-30 Απριλίου και επιχορηγείται από το «Κέντρο Παροχής Κοινωνικών Υπηρεσιών Ανδρέας Σοφοκλέους».

Όλες οι δραστηριότητες θα πραγματοποιηθούν σε χώρους του ΤΕΠΑΚ ενώ η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν.

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής ενδιαφέροντος είναι η 21η Απριλίου 2022.

Περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.cut.ac.cy/news/article/?contentId=479050

Το πρόγραμμα εντάσσεται στο πλαίσιο σειράς αποφάσεων που έλαβε πρόσφατα το Πανεπιστήμιο, μεταξύ των οποίων η παραχώρηση υποτροφιών για προπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές, για τη στήριξη φοιτητών και υποψήφιων φοιτητών από την Ουκρανία, μετά από τη στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στη χώρα. Μπορείτε να δείτε όλες τις αποφάσεις, πατώντας στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://bit.ly/3vtQr0S

ΓΑ

Τελευταία Ενημέρωση: 18 Απριλίου 2022 - 14:45

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

06 Οκτωβρίου
Αιματηρή επίθεση το πρωί στη Λωρίδα της Γάζας. Τουλάχιστον 18 νεκροί
06:11
Γκουτέρες: Παραμένει σθεναρή η παγκόσμια καταδίκη των ενεργειών της Χαμάς
06:09
Ισαάκ Χέρτσογκ: Τα τραύματα από τη φονική επίθεση της Χαμάς δεν έχουν επουλωθεί
05:42
Νετανιάχου: Το Ισραήλ θα απαντήσει στην επίθεση του Ιράν
05:40
Βομβαρδισμοί του Ισραήλ σε προάστιο της Βηρυτού
05:36
Τμήμα Μετεωρολογίας 1ο Δελτίο Καιρού 6/10/24
05:31
05 Οκτωβρίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024
22:00
Λύπη για χερσαίες επιχειρήσεις του Ισραήλ στον Λίβανο, εξέφρασε ο Εμανουέλ Μακρόν
21:33
Η απάντηση στο Ιράν θα έρθει σε κατάλληλο χρόνο και χώρο, διαμηνύει το Ισραήλ
21:08
Με "Ροζ Φιγούρες" και ο Χριστοδουλίδης... -Ανακοινώσεις για τον καρκίνο
20:45
Απόπειρα φόνου στο ΤΑΕΠ Λευκωσίας διερευνά η Αστυνομία -Καταζητείται ο Χρίστος Μοδέστου
19:02
"Κασσάνδρα" στο Αγρίνιο: Νεκρός φύλακας από τα ορμητικά νερά χειμάρρου
18:04
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.