Υπό τριήμερη κράτηση 50χρονος για εκβιασμό και απάτη με φόντο υπόθεση επαναπατρισμού από τη Λευκορωσία

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου εξέδωσε την Τετάρτη διάταγμα κράτησης τριών ημερών εναντίον άνδρα ηλικίας 50 ετών, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση εκβιασμού, απάτης και άλλων αδικημάτων που διαπράχθηκαν μεταξύ Φεβρουαρίου και Μαρτίου στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου και στην επαρχία Λάρνακας.

Μεταξύ άλλων, διερευνώνται και τα αδικήματα απαίτησης περιουσίας με απειλές με σκοπό την κλοπή, παράνομης κατοχής πιστολιού, συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, απειλής, συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Στήβ Θεοδούλου, εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου «καταγγέλθηκε στο ΤΑΕ Αμμοχώστου από επιχειρηματία ηλικίας 50 ετών, μόνιμο κάτοικο Κύπρου ότι μεταξύ των ημερομηνιών 24/2/22 - 15/3/22, 50χρονος του συστήθηκε ως επιχειρηματίας που ασχολείται με αγοραπωλησίες αεροσκαφών και ειδικών επιχειρήσεων επαναπατρισμού αλλοδαπών από εμπόλεμες περιοχές».

Σύμφωνα με την καταγγελία «ο ύποπτος κατάφερε να αποσπάσει από τον καταγγέλλοντα αρχικά το χρηματικό ποσό των 168.220 δολαρίων Αμερικής για την ναύλωση αεροσκάφους με σκοπό να γίνει μεταφορά συνεργατών του από την Λευκορωσία στην Γεωργία». Ωστόσο, πρόσθεσε, «ο ύποπτος προβάλλοντας διάφορους ισχυρισμούς δεν υλοποίησε την συμφωνία τους και ζήτησε από τον καταγγέλλοντα το επιπλέον ποσό των 398 χιλιάδων δολαρίων Αμερικής για να καταστεί δυνατή η μεταφορά των συνεργατών του».

Ο κ. Θεοδούλου ανέφερε ακόμα ότι «ο επιχειρηματίας αρχικά συμφώνησε καθορίζοντας τους όρους για την καταβολή του επιπρόσθετου ποσού, ωστόσο ο ύποπτος δεν συμφώνησε και άρχισε να τον εκβιάζει και να τον απειλεί απαιτώντας την άμεση καταβολή του ποσού. Αποτέλεσμα των απειλών και του εκφοβισμού ήταν ο καταγγέλλων επιχειρηματίας να φοβηθεί και να προχωρήσει στην άμεση καταβολή του ποσού».

Μετά την καταγγελία «ο 50χρονος ύποπτος συνελήφθη την Τρίτη 19 Απριλίου, δυνάμει δικαστικού εντάλματος και σε έρευνα που έγινε στην οικία του στην Λάρνακα εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα τεκμήρια» πρόσθεσε. Ο ύποπτος οδηγήθηκε την Μεγάλη Τετάρτη ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου στο Παραλίμνι το οποίο εξέδωσε εναντίον του διάταγμα κράτησης για τρεις ημέρες. Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Αμμοχώστου.

Α.Τ.

Τελευταία Ενημέρωση: 20 Απριλίου 2022 - 15:35

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

06 Οκτωβρίου
Αιματηρή επίθεση το πρωί στη Λωρίδα της Γάζας. Τουλάχιστον 18 νεκροί
06:11
Γκουτέρες: Παραμένει σθεναρή η παγκόσμια καταδίκη των ενεργειών της Χαμάς
06:09
Ισαάκ Χέρτσογκ: Τα τραύματα από τη φονική επίθεση της Χαμάς δεν έχουν επουλωθεί
05:42
Νετανιάχου: Το Ισραήλ θα απαντήσει στην επίθεση του Ιράν
05:40
Βομβαρδισμοί του Ισραήλ σε προάστιο της Βηρυτού
05:36
Τμήμα Μετεωρολογίας 1ο Δελτίο Καιρού 6/10/24
05:31
05 Οκτωβρίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024
22:00
Λύπη για χερσαίες επιχειρήσεις του Ισραήλ στον Λίβανο, εξέφρασε ο Εμανουέλ Μακρόν
21:33
Η απάντηση στο Ιράν θα έρθει σε κατάλληλο χρόνο και χώρο, διαμηνύει το Ισραήλ
21:08
Με "Ροζ Φιγούρες" και ο Χριστοδουλίδης... -Ανακοινώσεις για τον καρκίνο
20:45
Απόπειρα φόνου στο ΤΑΕΠ Λευκωσίας διερευνά η Αστυνομία -Καταζητείται ο Χρίστος Μοδέστου
19:02
"Κασσάνδρα" στο Αγρίνιο: Νεκρός φύλακας από τα ορμητικά νερά χειμάρρου
18:04
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.