Εξαπάτησαν 85χρονο παριστάνοντας τους γιατρούς. Απέσπασαν ποσό ύψους δέκα χιλιάδων ευρώ

Νέα υπόθεση απάτης και εξασφάλισης χρημάτων μέσω ψευδών παραστάσεων, διερευνά η Αστυνομία η οποία καλεί το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε στην Αστυνομία 85χρονος κάτοικος Λάρνακας, γύρω στις 2μ.μ. χθες, δέχθηκε τηλεφώνημα από άγνωστό του πρόσωπο, το οποίο του παρουσιάστηκε ως γιατρός. Ο άγνωστος φέρεται να του ανέφερε ότι συγγενικό του πρόσωπο χρειάζεται επειγόντως εγχείρηση και για το σκοπό αυτό, θα έπρεπε να καταβληθεί άμεσα το ποσό των €10,000.

Αφού ο 85χρονος πείστηκε για την αναγκαιότητα καταβολής των χρημάτων, ο υποτιθέμενος γιατρός του ζήτησε τη διεύθυνση διαμονής του, ώστε να διευθετήσει την παραλαβή των χρημάτων. Λίγη ώρα αργότερα άγνωστος άνδρας επισκέφθηκε τον 85χρονο, στο σπίτι του, ο οποίος παρέλαβε από τον παραπονούμενο χρηματικό ποσό ύψους €10,000 και ακολούθως αναχώρησε. Τη διερεύνηση της υπόθεσης ανέλαβε το ΤΑΕ Λάρνακας.

Ο τρόπος δράσης των δραστών της πιο πάνω υπόθεσης, δεν είναι η πρώτη φορά που συναντάται στη χώρα μας. Οι δράστες επικοινωνούν τηλεφωνικώς, συνήθως με ηλικιωμένα άτομα και τους αναφέρουν ψευδώς ότι κάποιο συγγενικό τους πρόσωπο λόγω κάποιας επείγουσας ανάγκης πρέπει να υποβληθεί σε εγχείρηση.

Για το σκοπό αυτό ζητείται από το υποψήφιο θύμα να καταβάλει μεγάλο χρηματικό ποσό.Με αφορμή και το νέο περιστατικό, η Αστυνομία απευθύνει εκ νέου έκκληση στο κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό. Καλείται μάλιστα το κοινό σε περίπτωση που δεχθεί παρόμοιο τηλεφώνημα να επικοινωνήσει άμεσα με τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό ή με τη Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη, στον τηλεφωνικό Αριθμό 1460.

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Απριλίου 2022 - 07:57

Πηγή: ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

06 Οκτωβρίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024
12:55
Υπέκυψε στα τραύματα του ο Μηνάς Χατζημιχαήλ
11:27
Ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης ελπίζει ότι η τριμερής θα έχει θετικά αποτελέσματα
11:14
Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων της ισραηλινής επίθεσης σε τέμενος και σχολείο στη Γάζα
09:09
Ο Ζελένσκι θα παρουσιάσει την επόμενη εβδομάδα το "Σχέδιο Νίκη"
08:32
Αιματηρή επίθεση το πρωί στη Λωρίδα της Γάζας. Τουλάχιστον 21 νεκροί
08:30
Συνεχίζεται η απομάκρυνση αμερικανών πολιτών από το Λίβανο
08:24
Γκουτέρες: Παραμένει σθεναρή η παγκόσμια καταδίκη των ενεργειών της Χαμάς
06:09
Ισαάκ Χέρτσογκ: Τα τραύματα από τη φονική επίθεση της Χαμάς δεν έχουν επουλωθεί
05:42
Νετανιάχου: Το Ισραήλ θα απαντήσει στην επίθεση του Ιράν
05:40
Βομβαρδισμοί του Ισραήλ σε προάστιο της Βηρυτού
05:36
Τμήμα Μετεωρολογίας 1ο Δελτίο Καιρού 6/10/24
05:31
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.