Όλαφ Σολτς:Οι θάνατοι αμάχων στην ουκρανική πόλη Μπούτσια είναι εγκλήματα πολέμου

Εκείνοι που διέπραξαν θανάτους αμάχων στην ουκρανική πόλη Μπούτσια είναι ένοχοι για εγκλήματα πολέμου και πρέπει να λογοδοτήσουν, δήλωσε σήμερα ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς. "Είναι κάτι που δεν μπορούμε να ξεχάσουμε", δήλωσε ο Σολτς, αναφερόμενος στους θανάτους αμάχων στην πόλη αυτή βορειοδυτικά του Κιέβου.

"Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι αυτό είναι ένα έγκλημα. Αυτά είναι εγκλήματα πολέμου που δεν θα δεχθούμε... εκείνοι που το έκαναν πρέπει να λογοδοτήσουν." Αφότου τα ρωσικά στρατεύματα αποχώρησαν από την Μπούτσια την περασμένη εβδομάδα, Ουκρανοί αξιωματούχοι λένε πως εκατοντάδες άμαχοι έχουν βρεθεί νεκροί. Ο αντιδήμαρχος της Μπούτσια δήλωσε πως τουλάχιστον 360 άμαχοι σκοτώθηκαν και 260-280 τάφηκαν σε ομαδικό τάφο από άλλους κατοίκους.

Η Ρωσία αποκαλεί "αποκρουστική πλαστογραφία" τους ισχυρισμούς ότι ρωσικές δυνάμεις εκτέλεσαν αμάχους στην ΜπούτσΙα την περίοδο της κατάληψης της πόλης, με σκοπό τη δυσφήμιση του ρωσικού στρατού. Μιλώντας σε μια συγκέντρωση πριν από τις εκλογές στο βόρειο κρατίδιο Σλέσβιχ-Χολστάιν, ο Σολτς είπε πως η Γερμανία θα συνεχίσει να εφοδιάζει την Ουκρανία με αμυντικά όπλα για να στείλει το μήνυμα ότι είναι δεσμευμένη στην προστασία της ακεραιότητας των ευρωπαϊκών κρατών. "Τα ευρωπαϊκά σύνορα πρέπει να παραμείνουν ανέγγιχτα", είπε.

Η Ρωσία αποκαλεί τις ενέργειές της "ειδική στρατιωτική επιχείρηση" για την αποστρατιωτικοποίηση και "αποναζιστικοποίηση" της γειτονικής της χώρας. Η Ουκρανία και η Δύση λένε πως η εισβολή είναι παράνομη και αδικαιολόγητη.

Ρ.Σ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

27 Σεπτεμβρίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024
06:30
Ισραηλινά μαχητικά έπληξαν 220 στόχους που συνδέονται με τη Χεζμπολάχ
05:49
Συναντήσεις Προέδρου Χριστοδουλίδη στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ
05:43
Μητσοτάκης: Η λύση δύο κρατών στην Κύπρο δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή
05:36
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 27/09/24
05:22
26 Σεπτεμβρίου
Για διαφθορά κατηγορήθηκε ο Δήμαρχος της Νέας Υόρκης σε σχέση με εξυπηρετήσεις από την Τουρκία
21:56
Την κατακύρωση του μη διεξαχθέντα αγώνα Απόλλωνα - Αέλ με τρία - μηδέν υπέρ του Απόλλωνα αποφάσισε ο αθλητικός δικαστής
21:41
Reuters: Η Κύπρος είναι χώρα κλειδί για την ασφαλή απομάκρυνση ξένων υπηκόων από τον Λίβανο
21:27
Σε διαθεσιμότητα τα τρία μέλη της Αστυνομίας που συμετείχαν στην επιχείρηση επιτήρησης του βαρυποινίτη
20:40
Συνάντηση με τον Ύπατο Αρμοστή του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες είχε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης
20:08
Κοινοτάρχης Χολετριών: Ο Θεοφάνους επισκεπτόταν τους οικείους του κάθε τρεις μήνες
19:47
Λοϊζίδης: Ο βαρυποινίτης έπρεπε να φρουρείτο από περισσότερα μέλη της ΜΜΑΔ
18:51
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.