Βρυξέλλες: Πυρετώδεις διαβουλεύσεις για εξασφάλιση ομοφωνίας επί του έκτου πακέτου κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας

Πυρετώδεις διαβουλεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη στις Βρυξέλλες, για εξασφάλιση ομοφωνίας επί του έκτου πακέτου κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας, στο οποίο περιλαμβάνεται και η επιβολή εμπάργκο στις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου.

Στόχος των εντατικών διαβουλεύσεων είναι η επίτευξη συμφωνίας πριν από τη Σύνοδο Κορυφής, που θα αρχίσει στις πέντε το απόγευμα και αναμένεται ότι θα ολοκληρωθεί αύριο το πρωί.

Η γαλλική Προεδρία και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί κατέθεσαν πρόταση που προβλέπει εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο το οποίο μεταφέρεται διά θαλάσσης, με εξαίρεση για δύο χρόνια, του πετρελαίου που διαμετακομίζεται μέσω του αγωγού Ντρούζμπα, που τροφοδοτεί κυρίως την Ουγγαρία, τη Σλοβακία και την Τσεχία.

Η Ουγγαρία, που εξαρτάται κατά το 65% από το ρωσικό πετρέλαιο, εναντιώνεται στο εμπάργκο και ζήτησε τουλάχιστον εξαίρεση του συγκεκριμένου αγωγού για τέσσερα χρόνια και ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις σχεδόν οκτακοσίων εκατομμυρίων ευρώ.

Αισιοδοξία για επίτευξη συμφωνίας επί της πρότασης για απαγόρευση εισαγωγών ρωσικού πετρελαίου, εξέφρασε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Ζοζέπ Μπορέλ εξέφρασε την πεποίθηση πως η επίτευξη συμφωνίας δεν θα παρεμποδιστεί από την αντίσταση που προβάλλουν η Ουγγαρία και άλλες χώρες της ανατολικής Ευρώπης.

ΑΤ

Τελευταία Ενημέρωση: 30 Μαΐου 2022 - 15:07

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

25 Σεπτεμβρίου
Βαριές κατηγορίες εναντίον του Ισραήλ εκτοξεύουν Αίγυπτος, Ιράκ και Ιορδανία
13:47
[ΒΙΝΤΕΟ] Πλήγματα «ευρείας κλίμακας» του Ισραήλ στον νότιο Λίβανο
13:39
Νορβηγία: ‘Eρευνα για την πώληση βομβητών που εξερράγησαν στον Λίβανο
13:26
Εργασίες καθαρισμού του οδοστρώματος στην έξοδο Κοφίνου - Λάρνακας
13:12
Γκότσης: Στον «ύψιστο βαθμό» ετοιμότητας η Κύπρος για απομάκρυνση αμάχων
13:06
Τίτλοι ειδήσεων: Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024
13:00
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 25/09/24
12:18
Την ετοιμότητα της Κύπρου έναντι των προκλήσεων του μεταναστευτικού εξέφρασε ο Ιωαννίδης
11:38
[ΒΙΝΤΕΟ] Έκκληση Στάρμερ στους βρετανούς υπηκόους να εγκαταλείψουν αμέσως τον Λίβανο
11:26
[ΒΙΝΤΕΟ] Βαφεάδης: Κοντά σε συμφωνία για επέκταση του αεροδρομίου Λάρνακας
08:30
Τον γεωστρατηγικό ρόλο της Κύπρου επεσήμανε ο Φάινερ
07:25
Σήμερα το ζήτημα απαγόρευσης χρήσης κινητών στα σχολεία
06:06
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.