Η εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού από την Τουρκία οδήγησε σε μια νέα τραγωδία στη θαλάσσια περιοχή της Πάφου

Κορυφώνεται ο υβριδικός πόλεμος της Τουρκίας εναντίον της Κύπρου με την αύξηση των μεταναστευτικών ροών από τα τουρκικά παράλια.  

Η εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού από την Τουρκία  οδήγησε σε μια νέα τραγωδία στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Πάφου.

Σύρος πρόσφυγας εντοπίστηκε νεκρός από μέλη της λιμενικής και ναυτικής αστυνομίας, κατά τη διάρκεια ερευνών, από ξηράς, θαλάσσης και αέρος.

Τις πρώτες πρωινές ώρες, αμέσως μετά τον εντοπισμό 43 Σύρων προσφύγων, στην περιοχή Λάρας, ενεργοποιήθηκε το σχέδιο έρευνας και διάσωσης "Νέαρχος".  

Η απόφαση ελήφθη, μετά από καταθέσεις που έλαβε η αστυνομία από αριθμό μεταναστών, οι οποίοι ανέφεραν ότι συμπατριώτης τους - που επίσης επέβαινε στη βάρκα, έπεσε στη θάλασσα ανοικτά του Ακάμα και αγνοείται.

Ανάμεσα στους 43 πρόσφυγες που εντοπίστηκαν στην περιοχή Λάρας, είναι δύο γυναίκες και έξι παιδιά.

Δύο μετανάστες, οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, μεταφέρθηκαν στο γενικό νοσοκομείο Πάφου.  

Με βάση τις καταθέσεις τις οποίες έλαβε η αστυνομία, τους πρόσφυγες μετέφερε στην Κύπρο, Τούρκος διακινητής, ο οποίος στη συνέχεια επέστρεψε στα τουρκικά παράλια.

ΑΤ

πηγή: Πανίκος Ευριπίδου/Ραδιόφωνο ΡΙΚ/Τηλεόραση ΡΙΚ

Τελευταία Ενημέρωση: 02 Ιουνίου 2022 - 14:07

Πηγή: Τηλεόραση ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

05 Οκτωβρίου
Λίβανος: Ενισχύονται εκτιμήσεις ότι είναι νεκρός ο διάδοχος του Νασράλα, Χασέμ Σαφιεντί
14:12
Τμήμα Μετεωρολογίας-2ο Δελτίο Καιρού 5/10/24
13:44
Λίβανος: Η ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ "διατηρεί τις θέσεις της" παρά το αίτημα του Ισραήλ να μετακινήσει κάποιες από αυτές
12:49
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024
11:48
Με πρωτοβουλία του Υπουργείου Εξωτερικών πραγματοποιήθηκε πτήση από την Βηρυτό με 70 άτομα
10:59
Ιωαννίδης: Τα παράπονα των κατοίκων και η αναποτελεσματικότητα του συρματοπλέγματος στη Νεκρή Ζώνη, οδήγησαν στην απόφαση για αφαίρεση του
10:07
Απεβίωσε ο σπουδαίος συνθέτης Μίμης Πλέσσας
06:30
Μπάιντεν: Το Ισραήλ δεν έχει ακόμη καταλήξει στον τρόπο αντίδρασής του ενατίον του Ιράν
06:28
ΠτΔ: Η συνάντηση στη Νέα Υόρκη να αποτελέσει το πρώτο βήμα για επανέναρξη συνομιλιών
06:21
Στόχους των ανταρτών Χούθι στην Υεμένη έπληξε ο αμερικανικός στρατός στην Υεμένη
06:14
Μέση Ανατολη: Κορυφώνεται η παγκόσμια ανησυχία- Ολομέτωπη σύγκρουση Ισραήλ με Χεζμπολλάχ
06:09
Τμήμα Μετεωρολογίας 1ο Δελτίο Καιρού 5/10/24
05:49
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.