Υπεγράφη συμβόλαιο για τη διαμόρφωση παραλιακού πεζόδρομου στον Δήμο της Πέγειας

Το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως του Υπουργείου Εσωτερικών ανακοινώνει ότι σήμερα υπογράφτηκε κατασκευαστικό συμβόλαιο για τη διαμόρφωση της Α΄ Φάσης του παραλιακού πεζόδρομου στον Δήμο Πέγειας.

Το ποσό της σύμβασης ανέρχεται στα €2.560.407,18 συν Φ.Π.Α. και οι κατασκευαστικές εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν σε περίοδο 15 μηνών.

Το Έργο συγχρηματοδοτείται κατά δύο τρίτα από το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως, Υπουργείο Εσωτερικών και το υπόλοιπο από το ταμείο του Δήμου Πέγειας.

Οι κατασκευαστικές εργασίες του συμβολαίου περιλαμβάνουν την κατασκευή πεζόδρομου/ ποδηλατόδρομου, πλατειακών και καθιστικών χώρων, παιδότοπων, χώρων αθλοπαιδιών και την τοπιοτέχνηση χώρων πρασίνου, τα οποία θα συνθέσουν ένα ενιαίο γραμμικό παραθαλάσσιο πολυλειτουργικό πάρκο.

Σε όλες τις περιοχές του Έργου τοποθετείται αστικός εξοπλισμός και φωτισμός. Επιπρόσθετα στα πλαίσια του Έργου και μεταξύ των οχθών του ποταμού Ξερού, θα ανεγερθεί πεζογέφυρα σύνδεσης του Έργου με τη μελλοντική Μαρίνα Πάφου.

Κύριος στόχος του έργου είναι η δημιουργία χώρου περιπάτου, άθλησης και αναψυχής κατά μήκος των ήδη αναπτυγμένων περιοχών του παραλιακού μετώπου του Δήμου και πρόσβασης προς την παραλία για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής.

Η διαμόρφωση του παραλιακού πεζόδρομου εντάσσεται στο πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδίου 2022-2024 του Υπουργείου Εσωτερικών.

Ι.Ν

Τελευταία Ενημέρωση: 02 Ιουνίου 2022 - 15:39

Πηγή: ΓΤΠ

Τελευταιες Ειδησεις

05 Οκτωβρίου
Λίβανος: Ενισχύονται εκτιμήσεις ότι είναι νεκρός ο διάδοχος του Νασράλα, Χασέμ Σαφιεντί
14:12
Τμήμα Μετεωρολογίας-2ο Δελτίο Καιρού 5/10/24
13:44
Λίβανος: Η ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ "διατηρεί τις θέσεις της" παρά το αίτημα του Ισραήλ να μετακινήσει κάποιες από αυτές
12:49
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024
11:48
Με πρωτοβουλία του Υπουργείου Εξωτερικών πραγματοποιήθηκε πτήση από την Βηρυτό με 70 άτομα
10:59
Ιωαννίδης: Τα παράπονα των κατοίκων και η αναποτελεσματικότητα του συρματοπλέγματος στη Νεκρή Ζώνη, οδήγησαν στην απόφαση για αφαίρεση του
10:07
Απεβίωσε ο σπουδαίος συνθέτης Μίμης Πλέσσας
06:30
Μπάιντεν: Το Ισραήλ δεν έχει ακόμη καταλήξει στον τρόπο αντίδρασής του ενατίον του Ιράν
06:28
ΠτΔ: Η συνάντηση στη Νέα Υόρκη να αποτελέσει το πρώτο βήμα για επανέναρξη συνομιλιών
06:21
Στόχους των ανταρτών Χούθι στην Υεμένη έπληξε ο αμερικανικός στρατός στην Υεμένη
06:14
Μέση Ανατολη: Κορυφώνεται η παγκόσμια ανησυχία- Ολομέτωπη σύγκρουση Ισραήλ με Χεζμπολλάχ
06:09
Τμήμα Μετεωρολογίας 1ο Δελτίο Καιρού 5/10/24
05:49
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.