Έως έξι μήνες ακόμη μπορεί να διαρκέσει ο πόλεμος, εκτιμά σύμβουλος του Ουκρανού Προέδρου

Ο Μιχαΐλο Ποντολιάκ, σύμβουλος του Ουκρανού Προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, προέβλεψε ότι ο πόλεμος με τη Ρωσία ενδέχεται να διαρκέσει έως και έξι μήνες ακόμη.

"Αυτό μπορεί να τραβήξει για άλλους δύο με έξι μήνες", σημείωσε ο Ποντολιάκ σε συνέντευξή του στον ρωσικό αντιπολιτευόμενο ιστότοπο Medusa αργά χθες Παρασκευή, με τον όγκο των αποθεμάτων όπλων που διαθέτουν οι δύο πλευρές να αποτελεί βασικό στοιχείο που θα καθορίσει την εξέλιξη της σύρραξης.

Ακόμη ένας σημαντικός παράγοντας είναι το πώς μπορεί με τον καιρό να αλλάξει η ατμόσφαιρα στην Ευρώπη, την Ουκρανία και τη Ρωσία, πρόσθεσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον Ποντολιάκ, ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις θα πραγματοποιηθούν μόνο αν η κατάσταση επί του πεδίου αλλάξει και η Ρωσία αισθανθεί ότι δεν μπορεί πλέον να θέτει τους όρους.

Προειδοποίησε εξάλλου ότι τυχόν εδαφικές παραχωρήσεις προς τη Ρωσία δεν θα σημάνουν το τέλος του πολέμου. Κάποιες πόλεις, όπως η Μαριούπολη και το Σεβεροντονέτσκ όπου πλέον μαίνονται οι σφοδρότερες μάχες, ουσιαστικά δεν υπάρχουν πια, τόνισε ο σύμβουλος του Ζελένσκι.

Ο Ποντολιάκ εκτίμησε σε 80.000 τις απώλειες των Ρώσων, περιλαμβάνοντας στον αριθμό αυτόν τόσο τους νεκρούς όσο και τους τραυματίες του ρωσικού στρατού, μεταξύ των αυτονομιστών και των μελών της μισθοφορικής ομάδας Wagner.

Πλέον, πρόσθεσε, έπειτα από μια καταστροφική για τη Μόσχα αρχική φάση του πολέμου, οι απώλειες των δύο πλευρών - Ρωσίας και Ουκρανίας-- είναι "συγκρίσιμες".

Πρόσφατα ο Ουκρανός Πρόεδρος είχε δηλώσει ότι έως και 100 Ουκρανοί μαχητές σκοτώνονται και άλλοι 500 τραυματίζονται καθημερινά στον πόλεμο.

Ρ.Σ

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

25 Σεπτεμβρίου
Την ετοιμότητα της Κύπρου έναντι των προκλήσεων του μεταναστευτικού εξέφρασε ο Ιωαννίδης
11:38
Έκκληση Στάρμερ στους βρετανούς υπηκόους να εγκαταλείψουν αμέσως τον Λίβανο
11:26
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 25/09/24
11:18
Βαφεάδης: Κοντά σε συμφωνία για επέκταση του αεροδρομίου Λάρνακας
08:30
Τον γεωστρατηγικό ρόλο της Κύπρου επεσήμανε ο Φάινερ
07:25
Τίτλοι ειδήσεων: Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024
06:09
Σήμερα το ζήτημα απαγόρευσης χρήσης κινητών στα σχολεία
06:06
Συνεδριάζει εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας για την κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή
05:56
Χριστοδουλίδης και Μητσοτάκης ενημέρωσαν τον Μακρόν για το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης
05:52
Λύση δύο κρατών αξίωσε εκ νέου ο Ερντογάν
05:44
Ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης προσφωνεί σήμερα την 79η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών
05:39
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 25/09/24
05:24
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.