Συνέντευξη του ΠτΔ στο ΡΙΚ: Θα καταγγείλει στον ΟΗΕ τις τελευταίες έκνομες ενέργειες της Τουρκίας και του κατοχικού καθεστώτος - Προανήγγειλε φορολόγηση των ιδιωτικών εταιρειών ΑΠΕ (Βίντεο)

Τις τελευταίες έκνομες ενέργειες της Τουρκίας και του κατοχικού καθεστώτος, θα καταγγείλει στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.  

Σε συνέντευξή του στο ΡΙΚ και στην εκπομπή "Από Μέρα σε Μέρα", ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε πως στην επιστολή - καταγγελία προς τον ΟΗΕ, θα περιλαμβάνονται οι κινήσεις της Τουρκίας στο αεροδρόμιο της Τύμπου - το οποίο θεωρείται πλέον τουρκικό, και το οικονομικό πρωτόκολλο Τουρκίας - ψευδοκράτους, μέσω του οποίου καταδεικνύεται ο απόλυτος έλεγχος της Άγκυρας επί των Τουρκοκυπρίων.   

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, έκαμε λόγο για εξόφθαλμο αναθεωρητισμό της Τουρκίας, εκφράζοντας, πάντως, την πεποίθηση ότι παρά τους κινδύνους που υπάρχουν και τις απειλές εναντίον Αθήνας και Λευκωσίας, ο Ταγίπ Ερντογάν δεν θα προχωρήσει σε απονενοημένες πράξεις, με απρόβλεπτες συνέπειες για την Άγκυρα.

Φορολογία του του υπερκέρδους των ιδιωτικών εταιρειών ΑΠΕ

​Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος Αναστασιάδης προανήγγειλε φορολόγηση του υπερκέρδους των ιδιωτικών εταιρειών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.  

Σχολιάζοντας την απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, να απαγορεύσει στην ΑΗΚ να αυξήσει την ενέργεια που παράγει μέσω Ανανεώσιμων Πηγών, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σημείωσε πως η ΡΑΕΚ αποτελεί ανεξάρτητη αρχή και δεν επιτρέπεται παρέμβαση στις αποφάσεις της. Προανήγγειλε, ωστόσο, τη διεξαγωγή επαφών, στις οποίες θα έχει συμβουλευτικό ρόλο, με στόχο την επίλυση του προβλήματος.  

Πρωτοβουλία για τη θέσπιση Εθνικού Κατώτατου Μισθού

Στη συνέντευξή του στο ΡΙΚ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε, επίσης, ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία για τη θέσπιση Εθνικού Κατώτατου Μισθού, εκφράζοντας ελπίδα πως η διαβούλευση για το ύψος του μισθού και την ημερομηνία εφαρμογής του, θα ολοκληρωθεί το αργότερο έως τις αρχές Ιουλίου.

Δεν θα εμπλακεί στην προεκλογική εκστρατεία

Ερωτηθείς αναφορικά με την στάση την οποία θα τηρήσει ενόψει των επερχόμενων προεδρικών εκλογών, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε τη στήριξή του στον Αβέρωφ Νεοφύτου. Σημείωσε, ωστόσο, ότι δεν προτίθεται να εμπλακεί στην προεκλογική εκστρατεία, εκτός κι αν κάποιος εκ των υποψηφίων ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση, που χρήζει απάντησης.

Δ.Κ. / ΑΤ

πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ/Τηλεόραση ΡΙΚ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Ιουνίου 2022 - 18:36

Τελευταιες Ειδησεις

24 Ιουλίου
Πυρκαγιά στην περιοχή Λαπάτσας
14:35
Αντωνίου: Δεν μιλάμε για σχέδιο λύσης, αλλά για προγραμματισμό επόμενων βημάτων
14:33
Μέτρα πρόληψης για προστασία από τα κουνούπια στο Δήμο Λευκωσίας
14:25
Στο Παρίσι η Υπουργός Παιδείας
14:19
Η Σελίν Ντιόν επιστρέφει στη σκηνή
14:14
Μητσοτάκης: Τα 50 χρόνια από την επιστροφή της Δημοκρατίας να γίνουν αφετηρία για καλύτερη Ελλάδα
14:07
Κανονισμούς για ορθολογική διαχείριση αποβλήτων πλαστικών γεωργικής χρήσης ενέκρινε το Υπουργικό
13:55
Αυξάνονται οι φοιτητές από τρίτες χώρες με απόφαση Υπουργικού
13:50
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024
13:00
Υπουργικό Συμβούλιο: Θα ανεγερθούν 703 φοιτητικές κλίνες σε Λεμεσό και Πάφο
12:58
Ελλάδα: Μόνο με ψηφιακό εισιτήριο η είσοδος των φιλάθλων στα ποδοσφαιρικά γήπεδα
12:50
Η στεγαστική πολιτική, μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση
11:50
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.