Σοκ και οργή: Ε/κ ξυλοφορτώνει αλλοδαπή με βρέφος στην αγκαλιά της στη Λάρνακα- Συνελήφθη 43χρονος (Βίντεο)

Στη σύλληψη άντρα 43 ετών έχει προχωρήσει η Αστυνομία σχετικά με βίντεο το οποίο κάνει το γύρο του διαδικτύου στο οποίο φαίνεται Ελληνοκύπριος άνδρας να χτυπά και να κλωτσά γυναίκα αφρικανικής καταγωγής η οποία κρατά στην αγκαλία της το 11 μηνών παιδί της και είναι πεσμένη στο έδαφος.

Στο αποτρόπαιο βίντεο ο δράστης φαίνεται επίσης να επιτίθεται και σε άνδρα αφρικανικής καταγωγής.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΜΚΟ "Generation Of Change" Etinosa Everbenage δήλωσε στο ΡΙΚ πως o δράστης του αποτρόπαιου επεισοδίου τις προηγούμενες ώρες είχε πωλήσει όχημα στην γυναίκα, η οποία βρίσκεται στην Κύπρο μαζί με το παιδί της υπό το καθεστώς αιτήτριας ασύλου. Παρά τις διαβεβαιώσεις του πωλητή ότι το όχημα δεν είχε κάποιο πρόβλημα, την ίδια ημέρα παρουσίασε μηχανικές βλάβες και η γυναίκα το οδήγησε σε μηχανικό, ο οποίος της συνέστησε να το επιστρέψει στον πωλητή καθώς είχε σοβαρές ζημιές. 

Η γυναίκα μετέβη στον πωλητή ζητώντας επιστροφή των χρημάτων της, ωστόσο φαίνεται να συνάντησε την έντονη αντίδραση του λέγοντας της μάλιστα ότι "κανείς δεν μπορεί να μου κάνει τίποτα γιατί είμαι στον τόπο μου." Τότε η ίδια τον προειδοποίησε ότι θα καλέσει την Αστυνομία για να αναφέρει το γεγονός, με αποτέλεσμα ο δράστης να κατέβει από το διαμέρισμα πολυκατοικίας στο οποίο διαμένει και να χτυπήσει τη γυναίκα, που κρατούσε αγκαλια το παιδάκι της. Στη συνέχεια, ο δράστης επιτέθηκε και στον αδελφό της γυναίκας.

Η σύλληψη του 43χρονου έγινε στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης που αφορά τον Πέρι της Καταπολέμησης Ορισμένων Μορφών και Εκδηλώσεων Ρατσισμού και Ξενοφοβίας Νόμο, τον Πέρι της Πρόληψης και Καταπολέμησης της Βίας κατά των Γυναικών Νόμο, επίθεση με πρόκληση πραγματική σωματική βλάβη, δημόσια εξύβριση και απειλή.

Το ΤΑΕ Λάρνακας συνεχίζει τις εξετάσεις.

Σε ανάρτηση στο twitter η Νομική Υπηρεσία αναφέρει ότι για το συγκεκριμένο περιστατικό ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας Γιώργος Σαββίδης επικοινώνησε με τον Αρχηγό Αστυνομίας Στέλιο Παπαθεοδώρου ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι διεξάγεται ποινική έρευνα σε σχέση με το περιστατικό.

H Αστυνομία σε ανάρτηση στο Twitter επισημαίνει πως έχει αρχίσει ήδη διερεύνηση της υπόθεσης.

Προστίθεται ότι, η σχετική καταγγελία έγινε χθες το απόγευμα,από γυναίκα που ανέφερε ότι δέχθηκε επίθεση από άγνωστο της άνδρα.

ΑΤ

πηγή: Σταύρος Χατζησάββας/Ραδιόφωνο -Τηλεόραση ΡΙΚ/Twitter/Facebook

Τελευταία Ενημέρωση: 14 Ιουλίου 2022 - 16:55

Τελευταιες Ειδησεις

04 Οκτωβρίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024
17:58
Υπουργός Άμυνας: Σε κατάσταση πλήρους εγρήγορσης η Κυπριακή Δημοκρατία
17:55
Επιχειρεί σε τρία μέτωπα ο Ισραηλινός στρατός
17:51
Αναχώρησε και τρίτη πτήση τσάρτερ με Βρετανούς από τη Βηρυτό
16:51
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 04/10/24
16:46
Το ροδόσταγμα Αγρού στον κατάλογο Προστατευόμενων Γεωγραφικών Ενδείξεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης
16:35
Την αφαίρεση του συρματοπλέγματος κατά μήκος της γραμμής αντιπαράταξης αποφάσισε το Υπουργικό
16:12
Λιασίδης: Στη διάθεση των πολιτών 2.200 καταφύγια της Πολιτικής Άμυνας
15:33
Ελλάδα: Τη μεγαλύτερη χασισοφυτεία εντόπισαν οι αρχές στη Θήβα
15:09
Στην Επίτροπο Περιβάλλοντος η αρμοδιότητα για ευημερία των ζώων
14:23
Σε απευθείας δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου ο ισοβίτης Δώρος Θεοφάνους
14:00
Πρώτο διάγγελμα Αλί Χαμενεΐ ύστερα από 5 χρόνια
12:24
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.