Ο διορισμός του Πέτρου Αγαθαγγέλου έγινε υπό την ιδιότητα του ως Προέδρου του ΠΙΣ δηλώνει ο ΠτΔ

Γραπτή απάντηση στις αντιδράσεις που εκφράστηκαν για το διορισμό του Πέτρου Αγαθαγγέλου στο συμβούλιο του ΠΙΣ εξέδωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης. Ο διόρισμος του έγινε υπό την ιδιότητα του ως Προέδρου των Γιατρών αναφέρει και δηλώνει πως του προκαλούν θλίψη οι αντιδράσεις.

Η Γραπτή απάντηση του Προέδρου αναλυτικά:

Αναφορικά με τις αντιδράσεις  που καταγράφηκαν σαν αποτέλεσμα του διορισμού του Προέδρου του Π.Ι.Σ. στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ο.Α.Υ. επιθυμώ να επισημάνω τα ακόλουθα:

(α)     Με θλίβει γιατί κάποιοι εμφανίζονται ως υπέρμαχοι του ΓΕΣΥ αγνοώντας ότι ήταν η δική μου αποφασιστικότητα και βούληση που οδήγησε, ύστερα από δεκαετίες, στην ιστορική εισαγωγή του νέου συστήματος Υγείας.

(β)     Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ο.Α.Υ. αποτελείται από 13 μέλη και είναι το ελάχιστον ατυχές, κάποιοι να ισχυρίζονται ότι ο διορισμός ενός μέλους, που εξέφρασε στο παρελθόν αντίθετες απόψεις, θα οδηγήσει δήθεν το ΓΕΣΥ σε κατάρρευση ή θα αλλοιώσει τη δομή και τη φιλοσοφία του.

Δεν ανέμενα τέτοια υποτιμητική αναφορά για τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. του Ο.Α.Υ.

(γ)     Ο διορισμός του Δρος Πέτρου Αγαθαγγέλου έγινε όχι στη βάση των απόψεων που εξέφρασε στο παρελθόν, αλλά υπό την ιδιότητα του ως Προέδρου του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου, που εκπροσωπεί και το 95% του συνόλου των Ιδιωτών γιατρών που είναι ενταγμένοι στο ΓΕΣΥ, και ως εκπροσώπου της ΟΕΒ.

(δ)     Το ΚΕΒΕ και η ΟΕΒ εκπροσωπούνται στο Συμβούλιο του Ο.Α.Υ., σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου από την έναρξη ισχύος του ΓΕΣΥ, χωρίς ποτέ να παρατηρηθεί η όποια προσπάθεια αλλοίωσης της φιλοσοφίας του ΓΕΣΥ.

(ε)     Θέλω να επαναλάβω με τον πλέον αυστηρό τρόπο, πως δεν θα ανεχθώ από τον οποιονδήποτε έστω και να αποπειραθεί να αλλοιώσει τη φιλοσοφία του ΓΕΣΥ, ούτε βεβαίως να αμφισβητεί τις προθέσεις μου.

Ο λαϊκισμός δεν είναι ό,τι απαιτείται για να διορθωθούν αδυναμίες που παρουσιάζονται σε μια πρωτόγνωρη μεταρρύθμιση που ευρίσκεται υπό υλοποίηση.

Σ.Ο

Τελευταία Ενημέρωση: 15 Ιουλίου 2022 - 11:08

Πηγή: ΓΤΠ

Τελευταιες Ειδησεις

04 Οκτωβρίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024
17:58
Υπουργός Άμυνας: Σε κατάσταση πλήρους εγρήγορσης η Κυπριακή Δημοκρατία
17:55
Επιχειρεί σε τρία μέτωπα ο Ισραηλινός στρατός
17:51
Αναχώρησε και τρίτη πτήση τσάρτερ με Βρετανούς από τη Βηρυτό
16:51
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 04/10/24
16:46
Το ροδόσταγμα Αγρού στον κατάλογο Προστατευόμενων Γεωγραφικών Ενδείξεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης
16:35
Την αφαίρεση του συρματοπλέγματος κατά μήκος της γραμμής αντιπαράταξης αποφάσισε το Υπουργικό
16:12
Λιασίδης: Στη διάθεση των πολιτών 2.200 καταφύγια της Πολιτικής Άμυνας
15:33
Ελλάδα: Τη μεγαλύτερη χασισοφυτεία εντόπισαν οι αρχές στη Θήβα
15:09
Στην Επίτροπο Περιβάλλοντος η αρμοδιότητα για ευημερία των ζώων
14:23
Σε απευθείας δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου ο ισοβίτης Δώρος Θεοφάνους
14:00
Πρώτο διάγγελμα Αλί Χαμενεΐ ύστερα από 5 χρόνια
12:24
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.