Προφυλακίστηκε ο 43χρονος ύποπτος για το ξυλοδαρμό της 29χρόνης στη Λάρνακα

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας παρουσιάστηκε σήμερα ο ύποπτος άνδρας ηλικίας 43 ετών κάτοικος Λάρνακας σε σχέση με την πολύκροτη υπόθεση που αφορά τον άγριο ξυλοδαρμό 29χρονης γυναίκας αφρικανικής καταγωγής την Τετάρτη 13 Ιουλίου στην περιοχή του λιμανιού Λάρνακας. Η αστυνομία αιτήθηκε και εξασφάλισε την έκδοση διατάγματος προφυλάκισης του υπόπτου για περίοδο τεσσάρων ημερών.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης όπως τα ανέφερε στο δικαστήριο ο ανακριτής της υπόθεσης, η γυναίκα η οποία βρίσκεται στην Κύπρο υπό το καθεστώς αιτήτριας ασύλου αγόρασε από τον ύποπτο ένα όχημα αξίας 920 ευρώ. Ακολούθως η παραπονούμενη μετέφερε το όχημα σε μηχανικό αυτοκινήτων στο Παραλίμνι όπου διαπιστώθηκε ότι αυτό δεν βρισκόταν σε καλή μηχανική κατάσταση καθ ότι είχε πολλά μηχανικά προβλήματα.

Η παραπονούμενη μετέβει στην οικία του υπόπτου στη Λάρνακα και του ζήτησε να της επιστρέψει το χρηματικό ποσό των 920 ευρώ και ο ύποπτος με ρατσιστικό ύφος, της φώναζε διάφορες εκφράσεις στην αγγλική γλώσσα ως προς την εθνοτική της καταγωγή και μεταξύ άλλων της είπε πως "αυτή είναι η χώρα μου και θα κάνω ότι θέλω".

Στη συνέχεια ο ύποπτος βγήκε από την πολυκατοικία όπου διαμένει και ξεκίνησε να την εξυβρίζει μεγαλοφώνως στην αγγλική και ελληνική γλώσσα ενώ την κλώτσησε στην πλάτη δύο φορές ως επίσης την γρονθοκόπησε ενώ η παραπονούμενη κρατούσε το ανήλικο βρέφος της στην αγκαλιά της. Κατά την ώρα της διάπραξης των αδικημάτων βρισκόταν στο μέρος ομοεθνής της παραπονούμενης. Ο αυτόπτης μάρτυρας ο οποίος κατέγραφε το περιστατικό σε βίντεο από το κινητό του τηλέφωνο ανέφερε πως άκουσε τον ύποπτο να απειλεί την παραπονούμενη στην αγγλική γλώσσα ότι αν δεν φύγει από το μέρος θα σκοτώσει την ίδια και το βρέφος που κρατούσε στην αγκαλιά της. Επίσης ανέφερε πως όταν o ύποπτος αντιλήφθηκε πως τον βίντεογραφούσε άρπαξε ένα σιδερένιο λοστό και τoν απείλησε ότι θα τoν σκοτώσει με αποτέλεσμα να του προκαλέσει φόβο.

Η παραπονούμενη μετά την επίθεση που δέχτηκε από τον ύποπτο μετέβη στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου όπου εξετάστηκε από τον επί καθήκοντι γιατρό του ΤΑΕΠ ο οποίος διαπίστωσε ότι φέρει εκχυμώσεις μώλωπες και εκδορές σε διάφορα μέρη του σώματος της.

Οι ανακρίσεις της αστυνομίας βρίσκονται στο αρχικό στάδιο και υπολείπεται ακόμη αρκετό ανακριτικό έργο. Πρόκειται για σοβαρά αδικήματα για τα οποία υπάρχει εύλογη υποψία ότι ο ύποπτος ενέχεται. Τυχόν απόλυση του υπόπτου δυνατόν να επηρεάσει δυσμενώς το ανακριτικό έργο αφού υπάρχει σοβαρός κίνδυνος διαφυγής του γεγονός το οποίο ενισχύεται από τις περιστάσεις διάπραξης των αδικημάτων ενώ να σημειωθεί ότι πρόκειται για αδικήματα που κλονίζουν τους θεσμούς της κοινωνίας και διεγείρουν το μίσος την μισαλλοδοξία και προσβάλλουν την θρησκεία και την εθνοτική καταγωγή του κάθε ατόμου.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του υπόπτου Κυριάκος Πραστίτης δήλωσε στο ΡΙΚ πως βρισκόμαστε σε ένα πρώιμο στάδιο της διαδικασίας, και ότι πελάτης του, έδωσε κάποιους ισχυρισμούς στην αστυνομία οι οποίοι θα διερευνηθούν. Ο κ. Πραστίτης τονίζει πως ο πελάτης του σε καμία περίπτωση δεν είναι ρατσιστής αφού διαμένει χρόνια στην συγκεκριμένη περιοχή όπου ζει αρμονικά με τους αλλοδαπούς που διαμένουν εκεί χωρίς να δημιουργηθεί το οποιοδήποτε πρόβλημα.

ΑΤ

συντάκτης: Σταύρος Χατζησάββας

Τελευταία Ενημέρωση: 15 Ιουλίου 2022 - 11:32

Πηγή: Τηλεόραση ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

04 Οκτωβρίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024
17:58
Υπουργός Άμυνας: Σε κατάσταση πλήρους εγρήγορσης η Κυπριακή Δημοκρατία
17:55
Επιχειρεί σε τρία μέτωπα ο Ισραηλινός στρατός
17:51
Αναχώρησε και τρίτη πτήση τσάρτερ με Βρετανούς από τη Βηρυτό
16:51
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 04/10/24
16:46
Το ροδόσταγμα Αγρού στον κατάλογο Προστατευόμενων Γεωγραφικών Ενδείξεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης
16:35
Την αφαίρεση του συρματοπλέγματος κατά μήκος της γραμμής αντιπαράταξης αποφάσισε το Υπουργικό
16:12
Λιασίδης: Στη διάθεση των πολιτών 2.200 καταφύγια της Πολιτικής Άμυνας
15:33
Ελλάδα: Τη μεγαλύτερη χασισοφυτεία εντόπισαν οι αρχές στη Θήβα
15:09
Στην Επίτροπο Περιβάλλοντος η αρμοδιότητα για ευημερία των ζώων
14:23
Σε απευθείας δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου ο ισοβίτης Δώρος Θεοφάνους
14:00
Πρώτο διάγγελμα Αλί Χαμενεΐ ύστερα από 5 χρόνια
12:24
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.