Το δικαστήριο ανέστηλε διάταγμα του Δήμου Πάφου για απαγόρευση χρήσης υποστατικού από μετανάστες

Το διοικητικό δικαστήριο, στο οποίο προσέφυγε η εταιρεία ΠΑΝΑΡΕΤΗ, διαχειρίστρια του συγκροτήματος ΡΑΝΙΑ στην τουριστική περιοχή, στο οποίο διαμένουν κυρίως αιτούντες ασύλου και μετανάστες εξέδωσε διάταγμα αναστολής διατάγματος του Δήμου Πάφου για την απαγόρευση της χρήσης του.

Σε ανακοίνωση της εταιρείας γίνεται λόγος για ρατσιστικό και ξενοφοβικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί παγκύπρια και ιδιαίτερα στην Πάφο, εναντίον των αιτητών ασύλου και των μεταναστών. Ο Δήμος Πάφου, ακολουθώντας την πρακτική του Υπουργού Εσωτερικών και της Επάρχου Πάφου σε σχέση με το συγκρότημα του ομίλου Αγίου Νικόλαος στη Χλώρακα, αναφέρει η εταιρεία, εξέδωσε διάταγμα απαγόρευσης χρήσης του ΡΑΝΙΑ ως ακατάλληλου για ανθρώπινη διαβίωση «για λόγους που δεν ισχύουν. Το συγκεκριμένο συγκρότημα είναι απολύτως κατάλληλο, αξιοπρεπές και καθόλου επικίνδυνο για τα πρόσωπα που διαμένουν εκεί. Η μόνη ατυχία του είναι ότι βρίσκεται στην τουριστική περιοχή της Πάφου εξ ου και πρέπει να εκδιωχθούν οι αιτητές ασύλου.» Ενόσω εκκρεμούσε προσφυγή εναντίον της εν λόγω απόφασης και ενδιάμεση αίτηση αναστολής της, τονίζεται, ο Δήμος Πάφου σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας και το Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Πάφου, προχώρησαν στη λήψη μέτρων εκτέλεσης του διατάγματος. Διέκοψαν την παροχή νερού από τη Δευτέρα, υπό συνθήκες καύσωνα και πανδημίας, ενώ ειδοποίησαν αιτητές ασύλου που λαμβάνουν υλικές συνθήκες υποδοχής, ότι αυτές θα διακοπούν εάν δεν εγκαταλείψουν το τόπο διαμονής τους. Το Διοικητικό Δικαστήριο εξέδωσε χθες διάταγμα αναστολής της εφαρμογής του διατάγματος μέχρι να εκδικάσει το ίδιο την αίτηση που εκκρεμεί.

Σ.Ο

Τελευταία Ενημέρωση: 15 Ιουλίου 2022 - 07:13

Τελευταιες Ειδησεις

04 Οκτωβρίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024
17:58
Υπουργός Άμυνας: Σε κατάσταση πλήρους εγρήγορσης η Κυπριακή Δημοκρατία
17:55
Επιχειρεί σε τρία μέτωπα ο Ισραηλινός στρατός
17:51
Αναχώρησε και τρίτη πτήση τσάρτερ με Βρετανούς από τη Βηρυτό
16:51
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 04/10/24
16:46
Το ροδόσταγμα Αγρού στον κατάλογο Προστατευόμενων Γεωγραφικών Ενδείξεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης
16:35
Την αφαίρεση του συρματοπλέγματος κατά μήκος της γραμμής αντιπαράταξης αποφάσισε το Υπουργικό
16:12
Λιασίδης: Στη διάθεση των πολιτών 2.200 καταφύγια της Πολιτικής Άμυνας
15:33
Ελλάδα: Τη μεγαλύτερη χασισοφυτεία εντόπισαν οι αρχές στη Θήβα
15:09
Στην Επίτροπο Περιβάλλοντος η αρμοδιότητα για ευημερία των ζώων
14:23
Σε απευθείας δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου ο ισοβίτης Δώρος Θεοφάνους
14:00
Πρώτο διάγγελμα Αλί Χαμενεΐ ύστερα από 5 χρόνια
12:24
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.