Εγκατάσταση νέων καμερών στους δρόμους. Προχωρά στην επόμενη φάση η Σύμβαση για το σύστημα φωτοεπισήμανσης

Προχωρά στην επόμενη φάση η Σύμβαση για το σύστημα φωτοεπισήμανσης.

Σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων αναφέρει πως παραλήφθηκε η πιλοτική φάση που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το κέντρο επεξεργασίας των παραβάσεων, τέσσερις κινητές κάμερες και τέσσερις σταθερές.

Αυτούσια η ανακοίνωση

Το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, ως η αναθέτουσα Αρχή για την προμήθεια, εγκατάσταση, συντήρηση και λειτουργία του συστήματος φωτοεπισήμανσης, ανακοινώνει ότι έχει ολοκληρώσει τους ελέγχους και τις διαδικασίες παραλαβής της πιλοτικής φάσης του έργου και έχει διαπιστώσει ότι, τόσο ο εξοπλισμός που έχει εγκατασταθεί στην πιλοτική φάση όσο και η λειτουργία του συστήματος συνάδουν με τις πρόνοιες της σχετικής σύμβασης.

Με την παραλαβή της πιλοτικής φάσης που περιελάβανε, μεταξύ άλλων, το κέντρο επεξεργασίας των παραβάσεων, τέσσερις κινητές κάμερες και τέσσερις σταθερές, το έργο θα εισέλθει στην πρώτη φάση κατά την οποία, εντός των επόμενων έξι μηνών, αναμένεται η προμήθεια και σταδιακή εγκατάσταση ακόμη 20 σταθερών καμερών σε έξι σημεία διασταυρώσεις και 16 κινητών. Στη δεύτερη φάση που θα ακολουθήσει της πρώτης, θα εγκατασταθούν άλλες 66 σταθερές κάμερες.

φωτοεπισημανση.jpg

Το σύστημα φωτοεπισήμανσης εντοπίζει αυτόματα και καταγράφει τις παραβιάσεις της γραμμής στάσης στις διασταυρώσεις, του κόκκινου στα φώτα τροχαίας και της ταχύτητας. Επιπρόσθετα, κατά την επεξεργασία των δεδομένων μιας παραβίασης, μέσω των φωτογραφιών, εντοπίζονται και καταγγέλλονται παραβιάσεις όπως η μη χρήση κράνους, η χρήση κινητού και η μη χρήση ζώνης ασφαλείας.

Το σύστημα φωτοεπισήμανσης αποτελεί ένα από τα βασικά εργαλεία αστυνόμευσης, δημιουργίας κατάλληλης οδικής συμπεριφοράς και ορθής χρήσης του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Για τον λόγο αυτό το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, θεωρεί ότι η μετάβαση από την πιλοτική στην επόμενη φάση του έργου, αποτελεί ουσιαστικό βήμα στο πλαίσιο της συνολικής προσπάθειας για την πρόληψη και μείωση των οδικών συγκρούσεων, ιδιαίτερα σε σημεία του οδικού δικτύου τα οποία κρίνεται ότι χρήζουν αυξημένης αστυνόμευσης.

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 02 Αυγούστου 2022 - 10:33

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

04 Οκτωβρίου
Στην Επίτροπο Περιβάλλοντος η αρμοδιότητα για ευημερία των ζώων
14:23
Σε απευθείας δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου ο ισοβίτης Δώρος Θεοφάνους
14:00
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024
13:00
Πρώτο διάγγελμα Αλί Χαμενεΐ ύστερα από 5 χρόνια
12:24
Νέο σχέδιο επιδότησης Επιτοκίου για Στεγαστικά Δάνεια θα ανακοινώσει σύντομα το Υπουργείο Οικονομικών
12:11
[ΒΙΝΤΕΟ] Συζήτηση σήμερα για τον εκσυγχρονισμό της Ελεγκτικής Υπηρεσίας
11:59
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 04/10/24
11:27
Δύο ναυλωμένες πτήσεις θα αναχωρήσουν αύριο από το Αεροδρόμιο της Βηρυτού με προορισμό τη Λάρνακα
11:21
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Η κυβέρνηση ακούει και μελετά προσεκτικά τα αιτήματα των συνταξιούχων
10:38
Εχούντ Μπάρακ: Πιθανή επίθεση στα πετρέλαια του Ιράν και ίσως «συμβολικό» πλήγμα σε πυρηνικά
10:33
Στεφάνου: Αν δεν αξιοποιηθεί το κεκτημένο στις διαπραγματεύσεις, η παρέλευση του χρόνου θα αποβεί καταλυτική για το κυπριακό
10:23
[ΒΙΝΤΕΟ] Πρόεδρος: Σε συνεχή επαφή η Κύπρος με άλλες χώρες για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
09:50
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.