Συνελήφθη ο οδηγός του βαν που έπεσε σε καφετέρια στις Βρυξέλλες

Ο οδηγός του βαν που έριξε το όχημά του στον υπαίθριο χώρο μιας καφετέριας, στις Βρυξέλλες, τραυματίζοντας έξι ανθρώπους, εντοπίστηκε και συνελήφθη στην Αμβέρσα, μετέδωσε το βελγικό πρακτορείο Belga.

Κανείς από τους τραυματίες δεν χρειάστηκε νοσηλεία.

Δεν είναι σαφές προς το παρόν, εάν επρόκειτο για ατύχημα ή για σκόπιμη ενέργεια. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν σε βελγικά μέσα ενημέρωσης ότι το βαν μπήκε με μεγάλη ταχύτητα στην οδό Σεν Μισέλ, που οδηγεί σε μια πολυσύχναστη εμπορική περιοχή, με τα λάστιχα να στριγκλίζουν. Φαινόταν ότι είχε στόχο την καφετέρια και στη συνέχεια απομακρύνθηκε με μεγάλη ταχύτητα.

Μετά τη σύγκρουση, ο οργανισμός που είναι αρμόδιος για την εκτίμηση της τρομοκρατικής απειλής στο Βέλγιο (OCAM) ανέβασε το επίπεδο συναγερμού από το 2 στο 3 για λίγες ώρες. Στη συνέχεια το μείωσε και πάλι, «λόγω των καθησυχαστικών» πληροφοριών που προέκυψαν από την έρευνα, όπως είπε ένας εκπρόσωπός του, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Η εισαγγελία των Βρυξελλών αναμένεται ότι θα δώσει συνέντευξη Τύπου για το θέμα αργότερα.

«Το βέβαιο είναι ότι το όχημα έτρεχε με εξαιρετικά μεγάλη ταχύτητα» κατευθυνόμενο προς την καφετέρια όπου εκείνη την ώρα βρίσκονταν «τουρίστες, εργαζόμενοι, κάτοικοι και Βέλγοι επισκέπτες στην πρωτεύουσα», είπε ο δήμαρχος των Βρυξελλών Φιλίπ Κλοζ, μιλώντας στην εφημερίδα Le Soir.

Διαβέστε επίσης

Συναγερμός στις Βρυξέλλες: Φορτηγό «έπεσε» σε καφετέρια τραυματίζοντας έξι άτομα - Ο οδηγός τράπηκε σε φυγή και αναζητείται

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 26 Αυγούστου 2022 - 21:00

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

24 Σεπτεμβρίου
Απάντησε στην Αννίτα το ΑΚΕΛ
21:11
Τίτλοι ειδήσεων: Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024
21:10
Αναγνώριση του ψευδοκράτους από την διεθνή κοινότητα ζήτησε ο Τούρκος Πρόεδρος
20:55
Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν
20:52
Έρχονται αλλαγές στην επιδοματική πολιτική του κράτους
19:08
Υπουργός Παιδείας: Παίζουν τζόγο μέσω κινητού τηλέφωνου οι μαθητές τα διαλείμματα
19:02
Γκουτέρες: «Στο χείλος» του γκρεμού ο Λίβανος
18:57
Δριμύ κατηγορώ εναντίον του Τούρκου Προέδρου και του Παλαιστίνιου Προέδρου εξαπέλυσε ο Νετανιάχου
17:04
Έκκληση προς όλους τους Αμερικανούς υπηκόους που βρίσκονται στον Λίβανο να εγκαταλείψουν τη χώρα
17:00
Συνάντηση σήμερα Γκουτέρες - Ερντογάν
17:00
Σήμερα η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν
17:00
Το Ισραήλ έπληξε δεκάδες θέσεις της Χεζμπολλάχ στον νότιο Λίβανο
16:45
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.