Παύση του προέδρου του δ.σ. του ΟΑΥ, προτείνει η Ελεγκτική Υπηρεσία - Το θέμα είναι πρωτίστως πολιτικό, απαντά ο Θωμάς Αντωνίου

Παύση του Θωμά Αντωνίου από τη θέση του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΥ, προτείνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στην Επιτροπή Ασυμβιβάστου.

Σε επιστολή προς την Επιτροπή, ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης αναφέρει πως η Ελεγκτική Υπηρεσία προέβη σε έλεγχο και διαπίστωσε την ύπαρξη ασυμβιβάστου, καθώς η σύζυγος του κυρίου Αντωνίου είναι συμβεβλημένη με το ΓεΣΥ. Ο κύριος Μιχαηλίδης σημειώνει πως το ασυμβίβαστο δεν αίρεται, ούτε αντιμετωπίζεται με αποχώρηση του Θωμά Αντωνίου από συγκεκριμένες συνεδρίες και καλεί την αρμόδια Επιτροπή να προτείνει στο Υπουργικό Συμβούλιο την παύση του Προέδρου του ΟΑΥ.

Σχολιάζοντας, εξάλλου, σε μακροσκελή ανακοίνωση, τις αναφορές του Θωμά Αντωνίου, η Ελεγκτική Υπηρεσία αναφέρει πως η ύπαρξη ασυμβιβάστου ουδεμία πολιτική πτυχή έχει. Προσθέτει πως η σύζυγος του κυρίου Αντωνίου συνεβλήθη με τον ΟΑΥ τον Δεκέμβριο του 2020, ωστόσο τότε, ο Οργανισμός δεν είχε ζητήσει γνωμάτευση για το θέμα και ούτε είχε ενημερώσει το Υπουργικό Συμβούλιο.

Για την αναφορά περί αποποίησης αμοιβής, η Ελεγκτική Υπηρεσία σημειώνει πως ο κύριος Αντωνίου, ως μη Εκτελεστικός Πρόεδρος Ημικρατικού Οργανισμού, λαμβάνει αποζημίωση 100 ευρώ ανά συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου και επίδομα παραστάσεως χιλίων ευρώ ετησίως.

Τί απαντά ο πρόεδρος του δ.σ. του ΟΑΥ

​ Το θέμα είναι πρωτίστως πολιτικό κι όχι νομικό, δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας, Θωμάς Αντωνίου, κληθείς να σχολιάσει την ανακοίνωση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας που αναφέρεται σε ασυμβίβαστό του. Παρέπεμψε τον Γενικό Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη, εάν κρίνει ότι είναι θέμα νομικό, να αποταθεί στην Νομική Υπηρεσία για εξέτασή του. Για τα υπόλοιπα περί ασυμβιβάστου, ο κύριος Αντωνίου παραπέμπει στη νομική γνωμάτευση που απέστειλε ο Οργανισμός και σε ό,τι έχει αναφέρει στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η θέση των οργανωμένων ασθενών

Το Νομικό Τμήμα του ΟΑΥ είχε γνωματεύσει επί του θέματος του ασυμβιβάστου και η γνωμάτευση αυτή είχε γίνει αποδεκτή από όλους, περιλαμβανομένου του Γενικού Ελεγκτή, δήλωσε στο ΡΙΚ ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ασθενών, Μάριος Κουλούμας.

Εκφράζοντας έντονη ανησυχία για όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα, ο κύριος Κουλούμας είπε ότι υπάρχει υποψία πως όλα αυτά γίνονται για να εκτροχιαστεί το ΓεΣΥ.

Αναμένουμε, τόνισε ο Πρόεδρος της ΟΣΑΚ, από την Κυβέρνηση να δώσει τέλος στην αναστάτωση που έχει προκληθεί και να φροντίσει ώστε να διασφαλιστεί η φιλοσοφία του ΓεΣΥ και να επιλυθούν τα υφιστάμενα προβλήματα.

ΑΤ

Διαβάστε επίσης: Ουδεμία πολιτική πτυχή έχει η ύπαρξη ασυμβίβαστου, τονίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία για τον Πρόεδρο του ΟΑΥ

Τελευταία Ενημέρωση: 04 Αυγούστου 2022 - 16:15

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

22 Απριλίου
Πετρίδης: Γενικός και βοηθός Γενικός Εισαγγελέας απεργάζονται σχέδια για εξόντωση του Γενικού Ελεγκτή
09:24
Αμιγώς νομικό και όχι πολιτικό το ζήτημα του Γενικού Ελεγκτή
09:00
Τίτλοι Ειδήσεων: Δευτέρα 22 Απριλίου 2024
06:38
Η Ρωσία κατέλαβε το στρατηγικής σημασίας χωριό Μποκνταβίνκα
06:33
Συνάντηση αντιπροσωπειών Ελλάδας Τουρκίας στη Αθήνα
06:07
Τμήμα Μετεωρολογίας -1ο Δελτίο Καιρού 22/4/24
06:05
Η Χεζμπολάχ κατέρριψε ισραηλινό μη επανδρωμένο αεροσκάφος
06:02
Ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από ιρακινή πόλη προς αμερικανική στρατιωτική βάση
05:58
Ουκρανία και Μέση Ανατολή στο επίκεντρο συνάντησης των Υπουργών Εξωτερικών
05:51
21 Απριλίου
Ανησυχία εκφράζει η πλατφόρμα Τik Tok μετά το τελεσίγραφο της αμερικανικής βουλής
21:42
Η Δανή πρωθυπουργός δημοσιοποίησε προσβλητικά και απειλητικά μηνύματα στα social media της
21:34
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι καλωσόρισε την έγκριση βοήθειας προς την Ουκρανία απο τη Βουλή των ΗΠΑ
20:37
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.