Άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των γυναικών υπαξιωματικών απαίτησε η βουλή

Η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, απαίτησε την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των γυναικών υπαξιωματικών, καταγγέλλοντα παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των γυναικών, σε σχέση με τους άντρες υπαξιωματικούς.

Για δεκαετίες παρέμεναν σε χαμηλές βαθμίδες και δεν τύγχαναν προαγωγής. Αφορά 471 γυναίκες και αίτημα είναι να ικανοποιηθούν αναδρομικά, σε σχέση με τους άντρες συναδέλφους τους, τόσο μισθολογικά, όσο και συνταξιοδοτικά.

Να σημειωθεί ότι καταγράφεται διάσταση ανάμεσα στην έκθεση της Επιτρόπου Διοικήσεων και γνωμάτευσης του Γενικού Εισαγγελέα. Το ζήτημα βρίσκεται τώρα ενώπιον του Διοικητικού Δικαστηρίου.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ειρήνη Χαραλαμπίδου, κατήγγειλε κατάφορη παραβίαση ανθρώπινων δικαιωμάτων των γυναικών και τόνισε ότι η οικονομική πτυχή αφορά την κυβέρνηση. Κάλεσε τον Υπουργό Αμυνας να εφαρμόσει την έκθεση της Επιτρόπου Δικαιώσεως.

Η βουλευτής του ΔΗΣΥ Ρίτα Σούπερμαν δήλωσε ότι την δεκαετία του 1990 υπήρχαν έμφυλες διακρίσεις σε όλη την δημόσιο υπηρεσία και πρέπει να διορθωθούν αυτές οι διακρίσεις.

Ο βουλευτής της ΔΗΠΑ Αλέκος Τρυφωνίδης δήλωσε ότι οι γυναίκες δεν ζητιανεύουν και διεκδικούν τα δικαιώματα τους.

Η βουλευτής των Οικολόγων Αλεξάνδρα Ατταλίδου δήλωσε ότι οι γυναίκες λαμβάνουν σήμερα σύνταξη 800 ευρώ, ενώ οι συνάδελφοι τους άντρες, 1800 ευρώ. Το ζήτημα αποτελεί μαύρη σελίδα στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο Γεώργιος Καραπατάκης δικηγόρος των γυναικών υπαξιωματικών κατάγγειλε προσπάθεια του Υπουργείου Άμυνας να μεταφέρει την ευθύνη στους ώμους των γυναικών υπαξιωματικών, γιατί παρήλθε μεγάλος χρόνος. Ωστόσο από το 2008 υπάρχει έκθεση της Επιτρόπου Διοικήσεως. Το θέμα μεταφέρθηκε και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι οποίοι ετοιμαζόταν να επιβάλει κυρώσεις. Έτσι το 2016 το Υπουργείο Άμυνας προέβη σε αλλαγή των κανονισμών.

Σ.Ο

Τελευταία Ενημέρωση: 12 Σεπτεμβρίου 2022 - 13:01

Πηγή: ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

03 Οκτωβρίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024
18:00
Το Βέλγιο αποστέλλει στρατιώτες στην Κύπρο για επαναπατρισμό υπηκόων του από τον Λίβανο
17:51
Ουκρανία: Τρεις άμαχοι νεκροί, ανάμεσά τους ένα παιδί, από ρωσικό βομβαρδισμό
17:38
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 03/10/24
16:21
Συνεχίζεται με σφοδρότητα η σύγκρουση του ισραηλινού στρατού με την Χεζμπολά
16:09
Σκάφος από τον Λίβανο κατέπλευσε στη μαρίνα της Λάρνακας
15:41
Ιστορική συμφωνία μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Μαυρίκιου
15:17
Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε η Ένωση Κυπρίων Συνταξιούχων
14:01
[Βίντεο] Προσγειώθηκε το C-130 από την Βηρυτό μεταφέροντας Κύπριους και Ελλαδίτες
13:01
[ΒΙΝΤΕΟ] Κόμπος: Το δείπνο στη Νέα Υόρκη αποτελεί το επόμενο σημείο αναφοράς στο Κυπριακό
12:43
Περισσότερες πτήσεις τσάρτερ για Βρετανούς στον Λίβανο - Φεύγουν και με σκάφη προς Κύπρο
12:39
Υεμένη: Οι Χούθι εξαπέλυσαν επίθεση με drones εναντίον του Ισραήλ
11:46
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.