Ανακατατάξεις στην ΥΚΑΝ αλλά και νέο κύκλο αντιπαράθεσης άνοιξε η υποβολή του πορίσματος Αιμιλιανίδη (Βίντεο)

Τα πάνω κάτω έφερε το πόρισμα του Αχιλλέα Αιμιλιανίδη, ο οποιος διερεύνησε τις καταγγελίες της διευθυντριας και υποδιευθυντριας των φυλακών Άννας Αριστοτέλους και Αθηνάς Δημητρίου σε βάρος του διοικητή της ΥΚΑΝ Μιχάλη Κατσουνωτού.

Το πόρισμα παραδόθηκε χθες στον γενικό εισαγγελέα, χωρίς να ανακοίνωνεται επίσημως κάτι για το περιεχόμενό του. Οι πληροφορίες, ωστόσο, οι οποίες έκαναν λόγο για εξεταση του ενδεχόμενου διάπραξης ποινικών αδικημάτων ήταν αρκετες για να πυροδοτήσουν νέο κύκλο αντιπαράθεσης αλλά και ανακατατάξεις στην αστυνομία.

Ο Μιχάλης Κατσουνωτός, ο οποίος ανακοίνωσε χθες το βράδυ ότι οικειοθελώς θα συνεχίσει να απέχει από τα καθήκοντά του, συναντήθηκε το πρωί με τον Αρχηγό Αστυνομίας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι λίγο μετα τη δήλωση του Αρχηγού ο κύριος Κατσουνωτός διορίστηκε διοικητής της Λιμενικής και ναυτικής Αστυνομίας.

Η Υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε ότι αναμένει ενημέρωση από τον γενικό εισαγγελέα για το περιεχόμενο του πορίσματος Αιμιλιανίδη. Σχολίασε επίσης τις επικρίσεις που δέχεται σε σχέση με τη διαθεσιμότητα του κυρίου Κατσουνωτού, ενώ απάντηση έδωσε και στα όσα λέγονται περί ανάληψης πολιτικών ευθυνών.

Το μεσημέρι οι δικηγόροι της Αννας Αριστοτέλους και της Αθηνάς Δημητρίου Γιώργος Τριανταφυλλίδης και Πάμπος Ιωαννίδης τοποθετήθηκαν με γραπτή ανακοίνωση. Ανέφεραν, μεταξυ άλλων, ότι οι πελάτιδες τους παρά τον ανελέητο πόλεμο που έχουν δεχθεί από την ημέρα της καταγγελίας τους εναντίον του ανώτερου αξιωματικού της αστυνομίας, για πράξεις διαφθοράς και διαπλοκής, αισθάνονται απόλυτα δικαιωμένες από το πόρισμα του Αχιλλέα Αιμιλιανίδη σύμφωνα με τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Κάλεσαν επίσης τον Γενικό Εισαγγελέα να απαντήσει εαν εχει καταλήξει ο κυριος Αιμιλιανίδης στο συμπέρασμα ότι ο κ. Κατσουνωτός έχει διαπράξει ποινικά αδικήματα και αν έχει εισηγηθεί την ποινική δίωξη του. Οι δικηγόροι των Αριστέλους και Δημητρίου χαρακτήρισαν επίσης ατυχή την ανακοίνωση της υπουργού δικαιοσύνης σχετικά με τη διαθεσιμότητα του κ. Κατσουνωτού.

Κληθείσα να σχολιάσει την ανακοίνωση των δικηγόρων της Διεύθυνσης των φυλακών η υπουργός Δικαιοσύνης είπε πως ίδια δεν ξέρει πως γνωρίζουν πράγματα τα οποία η ίδια δεν γνωρίζει.

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 16 Σεπτεμβρίου 2022 - 21:18

Πηγή: ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

03 Οκτωβρίου
Συνεχίζεται με σφοδρότητα η σύγκρουση του ισραηλινού στρατού με την Χεζμπολά
16:09
Σκάφος από τον Λίβανο κατέπλευσε στη μαρίνα της Λάρνακας
15:41
Ιστορική συμφωνία μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Μαυρίκιου
15:17
Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε η Ένωση Κυπρίων Συνταξιούχων
14:01
[Βίντεο] Προσγειώθηκε το C-130 από την Βηρυτό μεταφέροντας Κύπριους και Ελλαδίτες
13:01
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024
13:00
[ΒΙΝΤΕΟ] Κόμπος: Το δείπνο στη Νέα Υόρκη αποτελεί το επόμενο σημείο αναφοράς στο Κυπριακό
12:43
Περισσότερες πτήσεις τσάρτερ για Βρετανούς στον Λίβανο - Φεύγουν και με σκάφη προς Κύπρο
12:39
Υεμένη: Οι Χούθι εξαπέλυσαν επίθεση με drones εναντίον του Ισραήλ
11:46
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 03/10/24
11:35
Πρόεδρος: Οι δηλώσεις Κουλία δεν συνιστούσαν συνταγματική εκτροπή
11:22
Η ανεξαρτησία της Ελεγκτικής Υπηρεσίας και η ελεύθερη πρόσβαση της στις υπηρεσίες, στόχοι του νέου Γενικού Ελεγκτή
10:59
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.