Κάτω από €200 τη Μεγαβατώρα το φυσικό αέριο εν αναμονή των ενεργειών της ΕΕ για μείωση της ζήτησης ενέργειας

Κάτω από τα €200 τη Μεγαβατώρα υποχωρεί η τιμή του φυσικού αερίου αναφοράς για την Ευρώπη, TTF, παρουσιάζοντας πτώση πέραν του 7%, με τις πιέσεις να αποδίδονται στις εκτιμήσεις ότι τα μέτρα που εξήγγειλε η ΕΕ θα μειώσουν τη ζήτηση για ενέργεια και θα οδηγήσουν χαμηλότερα τις τιμές φυσικού αερίου.  

Συγκεκριμένα, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης (Οκτωβρίου) του βασικού ευρωπαϊκού φυσικού αερίου, TTF, (Ολλανδίας) υποχωρούσαν στις 13:32, ώρα Κύπρου, κατά 7,6% ή €16,2, στα €198,04 τη Μεγαβατώρα, ενώ εντός της ημέρας είχε υποχωρήσει μέχρι και τα €194,6 τη Μεγαβατώρα.

Η τιμή του TTF βρίσκεται ενώπιον απωλειών για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα, ενώ υποχωρεί κατά 40% από το ιστορικό ρεκόρ των €330 τη Μεγαβατώρα που κατέγραψε στις 26 Αυγούστου.  

Οι προτάσεις της ΕΕ θα τύχουν διαβούλευσης από τα κράτη μέλη με στόχο την έγκριση από τους Υπουργούς Ενέργειας στις 30 Σεπτεμβρίου, περιλαμβάνουν μέτρα για μείωση της ζήτησης, αξιοποίηση των υπερκερδών των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας που παράγουν με χαμηλό κόστος αλλά και των εταιρειών ορυκτών καυσίμων για στήριξη ευάλωτων καταναλωτών, καθώς και αλλαγές στους κανόνες της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 16 Σεπτεμβρίου 2022 - 14:19

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

30 Μαΐου
Δεσμοφύλακας σε διαθεσιμότητα για διερεύνηση πειθαρχικού παραπτώματος
18:26
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 30 Μαΐου 2024
17:52
FT: Η Ευρώπη δεν διαθέτει παρά ένα μικρό κλάσμα των απαιτούμενων δυνάμεων αεράμυνας για προστασία της Ανατολικής Ευρώπης
17:52
Με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
17:45
ΠΟΥ: Ο οργανισμός αντιμετωπίζει "υπαρξιακές απειλές"
17:39
Ισραήλ: Το Κόμμα του Μπένι Γκαντς κατεθέσε πρόταση νόμου για διάλυση της Κνεσσέτ
17:35
Tμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 30/5/24
16:37
Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Η υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών αντιμετωπίζει «υπαρξιακές απειλές
16:20
Έκτακτη συνεδρία την Παρασκευή στη Βουλή για το λιμάνι Λάρνακας
15:45
Νέες επιχειρήσεις του Ισραηλινού στρατού στη Ράφα
15:33
Η Ρωσία αυξάνει τις δυνάμεις της κοντά στην περιοχή του Χαρκόβου
15:00
Πάνω από 83.000 δικαιούχοι του ΓΕΣΥ υποβλήθηκαν σε κάποιου είδους επέμβαση
14:31
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.