Να δοθεί στην οικογένεια του Θανάση το αρχικό πόρισμα των ανακριτών για τον θανατό του πριν 17 χρόνια, ζητεί ο δικηγόρος Λουκής Λουκαϊδης

Το πόρισμα των ανεξάρτητων ποινικών ανακριτών, για τον θάνατο του εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου, πριν από δέκα -επτά χρόνια, ζητεί από τον Γενικό Εισαγγελέα ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, Λουκής Λουκαϊδης.

Σε επιστολή που απέστειλε προς τον Γενικό Εισαγγελέα, ο κύριος Λουκαϊδης, αναφέρει ότι τού κάνει εντύπωση το γεγονός ότι δεν δόθηκε στον ίδιο ή στη μητέρα του θύματος αντίγραφο του πορίσματος των ανακριτών, οι οποίοι προέβησαν στην επανεξέταση της προηγούμενης λανθασμένης ανάκρισης, όπως αποφάνθηκε το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τονίζει ότι αυτή η παράλειψη αντίκειται προς τη νομολογία του ΕΔΑΔ, η οποία αναφέρει, ανάμεσα σε άλλα, ότι οι συγγενείς του θύματος πρέπει να εμπλέκονται στη διαδικασία της διερεύνησης του εγκλήματος και να ενημερώνονται χωρίς καθυστέρηση για την πρόοδο των ανακρίσεων.

Είναι συνεπώς φανερό, υπογραμμίζει ο Λουκής Λουκαϊδης, ότι το πόρισμα θα έπρεπε να δοθεί και στους συγγενείς, κάτι που επιβάλλει η νομολογία που δεσμεύει και την Κυπριακή δικαιοσύνη, αφού έχει προσυπογράψει την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, βάσει της οποίας το ΕΔΑΔ λειτουργεί με δεσμευτικές αποφάσεις.

Επιπρόσθετα, τονίζει ότι οι νέες ανακρίσεις έγιναν με πρωτοβουλία της μητέρας του Θανάση, λόγω του ότι οι προηγούμενες ανακρίσεις ήταν ελαττωματικές και ανεπαρκείς, όπως αποφάνθηκε το ΕΔΑΔ.

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 16 Σεπτεμβρίου 2022 - 19:36

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

03 Οκτωβρίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024
18:00
Το Βέλγιο αποστέλλει στρατιώτες στην Κύπρο για επαναπατρισμό υπηκόων του από τον Λίβανο
17:51
Ουκρανία: Τρεις άμαχοι νεκροί, ανάμεσά τους ένα παιδί, από ρωσικό βομβαρδισμό
17:38
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 03/10/24
16:21
Συνεχίζεται με σφοδρότητα η σύγκρουση του ισραηλινού στρατού με την Χεζμπολά
16:09
Σκάφος από τον Λίβανο κατέπλευσε στη μαρίνα της Λάρνακας
15:41
Ιστορική συμφωνία μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Μαυρίκιου
15:17
Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε η Ένωση Κυπρίων Συνταξιούχων
14:01
[Βίντεο] Προσγειώθηκε το C-130 από την Βηρυτό μεταφέροντας Κύπριους και Ελλαδίτες
13:01
[ΒΙΝΤΕΟ] Κόμπος: Το δείπνο στη Νέα Υόρκη αποτελεί το επόμενο σημείο αναφοράς στο Κυπριακό
12:43
Περισσότερες πτήσεις τσάρτερ για Βρετανούς στον Λίβανο - Φεύγουν και με σκάφη προς Κύπρο
12:39
Υεμένη: Οι Χούθι εξαπέλυσαν επίθεση με drones εναντίον του Ισραήλ
11:46
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.