Πολιτικός σεισμός στην Ιταλία από την επικράτηση της άκρας δεξιάς - Τζόρτζια Μελόνι: "Η Ιταλία μας διάλεξε και εμείς δεν θα την εξαπατήσουμε"

Photo by Vincenzo PINTO / AFP

Πολιτικό σεισμό φέρνει στην Ιταλία, η επικράτηση της άκρας δεξιάς, στις βουλευτικές εκλογές.

Πρώτη πολιτική δύναμη αναδεικνύεται το κόμμα "Αδέλφια της Ιταλίας", υπό την Τζόρτζια Μελόνι.  

Για πρώτη φορά μετά το τέλος του δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, η Ιταλία αναμένεται ότι θα κυβερνηθεί από ένα ακροδεξιό κόμμα.

Το κόμμα "Αδέλφια της Ιταλίας", το οποίο πριν από τέσσερα χρόνια ήταν στο 4,6%, εξασφάλισε στις χθεσινές εκλογές, σχεδόν το ένα τέταρτο των ψήφων.  

Με βάση τις δημοσκοπήσεις εξόδου, εκτιμάται ότι θα κυμανθεί μεταξύ του 22 και του 26%.

Η συμμαχία του κόμματος "Αδέλφια της Ιταλία" με το άλλο κόμμα της ιταλικής άκρας δεξιάς, "τη Λέγκα" του Ματέο Σαλβίνι και τη δεξιά παράταξη "Φόρτσα Ιτάλια" του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ενδέχεται να συγκεντρώσει έως και 47% των ψήφων, εξασφαλίζοντας, παράλληλα, απόλυτη πλειοψηφία εδρών, σε Βουλή και Γερουσία.

Στις πρώτες της δηλώσεις μετά την εκλογική αναμέτρηση, η Τζόρτζια Μελόνι δήλωσε ότι οι Ιταλοί έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα υπέρ μιας κυβέρνησης της δεξιάς υπό την ηγεσία του κόμματός της.

Εξάλλου σε ανάρτηση της σήμερα το απόγευμα στο Facebook αναφέρει:

"Η Ιταλία μας διάλεξε και εμείς δεν θα την εξαπατήσουμε. Αν κληθούμε να κυβερνήσουμε, θα το κάνουμε για όλους τους Ιταλούς, με στόχο να ενώσουμε αυτό τον λαό και να δώσουμε έμφαση σε όσα τον ενώνουν και όχι σε όσα τον διχάζουν. Θα δουλέψουμε με στόχο οι Ιταλοί να γίνουν και πάλι υπερήφανοι που είναι Ιταλοί".

Η κατανομή των εδρών

Αναφορικά με την κατανομή των εδρών στο Ιταλικό Κοινοβούλιο, η συμμαχία Άκρας Δεξιάς και Κεντροδεξιάς, εκτιμάται ότι θα εξασφαλίσει διακόσιες - τριάντα - πέντε έδρες, από τις τετρακόσιες διαθέσιμες.

Υπολογίζεται ότι το κόμμα "Αδέλφια της Ιταλίας" θα κατοχυρώσει εκατόν - δεκαοκτώ έδρες, η "Λέγκα" εξήντα - πέντε, το "Φόρτσα Ιτάλια" σαράντα - πέντε και άλλα κεντροδεξιά κόμματα επτά έδρες.

Τα κόμματα της Κεντροαριστεράς αναμένεται να εξασφαλίσουν εβδομήντα - εννέα έδρες και το "Κίνημα Πέντε Αστέρων" πενήντα - μία.

Στη Γερουσία, η συμμαχία Ακροδεξιάς και Κεντροδεξιάς, αναμένεται να εξασφαλίσει εκατόν - δεκαπέντε, από τις διακόσιες έδρες.

Το κόμμα "Αδέλφια της Ιταλίας", υπολογίζεται ότι θα λάβει 66 έδρες, η "Λέγκα" είκοσι - εννέα, το "Φόρτσα Ιτάλια" δεκαοκτώ και άλλα κεντροδεξιά κόμματα δύο έδρες.  

Η Κεντροαριστερά υπολογίζεται ότι θα καταλάβει σαράντα - μία έδρες και το "Κίνημα Πέντε Αστέρια", είκοσι - οκτώ.   

ΑΤ, Μ.Χ

Διαβάστε επίσης: Ιταλία: Η Τζόρτζια Μελόνι διεκδικεί την ηγεσία της επόμενης κυβέρνησης – «Θα κυβερνήσουμε για όλους τους Ιταλούς» (Βίντεο)

Τελευταία Ενημέρωση: 26 Σεπτεμβρίου 2022 - 20:22

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Η Άγκυρα δεν αποδέχεται τη διασύνδεση του Κυπριακού με τις ευρωτουρκικές σχέσεις
16:14
Η Ελλάδα χαιρέτισε τα συμπεράσματα της ΕΕ για τις ευρωτουρκικές σχέσεις
14:58
Η Τεχνητή Νοημοσύνη σε Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης
14:53
Νέες μόνιμες θέσεις εργασίας στο Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου
13:33
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
13:05
Σταθμό φόρτισης στις θέσεις στάθμευσης θα πρέπει να έχουν τα νέα κτίρια
12:55
Αλλαγές στις αναφορές σε ευρωτουρκικά στο πιο πρόσφατο προσχέδιο συμπερασμάτων
12:48
Συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις αναμένει ο Υπουργός Οικονομικών (Βίντεο)
12:38
Τμήμα Μετεωρολογίας-2ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
11:17
Πρόεδρος: Ενδεχόμενη πρόοδος στο Κυπριακό θα έχει θετικές εξελίξεις στα ευρωτουρκικά (Βίντεο)
11:14
Η Παλαιστίνη επιδιώκει να ενταχθεί στον ΟΗΕ ως πλήρες κράτος-μέλος
10:58
Δύο περιπτώσεις παράνομης εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων έχουν εντοπιστεί μέχρι σήμερα
08:47
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.