Σφοδρό πλήγμα από την κακοκαιρία σε Λάρνακα και Αμμόχωστο. Επί ποδός οι αρχές (Βίντεο-Εικόνες)

Σφοδρό πλήγμα εξαιτίας καταρρακτωδών βροχών δέχθηκε χθες βράδυ και η Λάρνακα.

Στην επαρχία Λάρνακας  η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε 33 κλήσεις, τα μέλη της οποίας προχώρησαν σε αποπαγίδευση ηλικιωμένης η οποία είχε εγκλωβιστεί στην οικία της, σε άντληση νερού από οικίες και αυλές, από υποστατικά και υπόγεια, σε άνοιγμα οχετών όμβριων υδάτων, ρυμουλκήσεις οχημάτων, αποπαγιδεύσεις οδηγών, και μετακίνηση δέντρων που εκριζώθηκαν από δυνατούς άνεμους.

Χρειάστηκε, επίσης, να απομακρυνθούν δέντρα τα οποία απεκόπησαν και έπεσαν σε δρόμους, παρεμποδίζοντας την κυκλοφορία των οχημάτων.  

ΜΕΝΕΟΥ 23 ΜΕΝΕΟΥ ΒΡΟΧΗ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ.jpg

Σε Δρομολαξιά, Μενεού και Κίτιο, δρόμοι πλημμύρισαν ή κατέστησαν επικίνδυνοι, λόγω της συσσώρευσης νέρου στο οδόστρωμα.

LARNACA NEW MENEOU.jpg

Ο όγκος των προβλημάτων εντοπίστηκαν στην περιοχή Δρομολαξιάς Μενεού αφού από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 0900 το πρωί έβρεχε καταρρακτωδώς.

Στην Λάρνακα βρίσκονται 3 συνεργεία άντλησης όμβριων υδάτων και ένα όχημα διάσωσης που ειδικεύεται στην αποπαγίδευση πολιτών.

Όσον αφορά την κατάσταση του οδικού δικτύου στην Λάρνακα σύμφωνα με την Αστυνομία "κλειστή η λεωφόρος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, στο Μενεού, ο κυκλικός κόμβος Αεροδρομίου Λάρνακας και η ανισόπεδη διάβαση παρά το κέντρο Πανόριο στη Δρομολαξιά λόγω συσσώρευσης νερού. Επίσης, κλειστός είναι ο δρόμος από περίπτερο POINT προς Μενεού".

Επίσης, πυκνή ομίχλη παρατηρείται στις περιοχές Βαβατσινιάς, Οδού και Λευκάρων.

DROMOLAKSIA MENEOY 2.jpg

Η αστυνομία καλεί τους οδηγούς που διακινούνται σε Λάρνακα και Αμμόχωστο, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθότι μεγάλες ποσότητες νερού έχουν συγκεντρωθεί στο οδόστρωμα, καθιστώντας πολλούς δρόμους ολισθηρούς και επικίνδυνους.

SECOND LARNACA NEW MENEOU.jpg

Τα μέλη της πυροσβεστικης υπηρεσιας χρειάστηκε σε Λάρνακα και Αμμόχωστο να βοηθήσουν πολίτες που κινδύνευσαν, να αντλήσουν νερό από οικίες, να ρυμουλκήσουν οχήματα που παγιδεύτηκαν.

MENEOY DROMOLAKSIA.jpg

Σε δηλώσεις στο ΡΙΚ ο δήμαρχος Δρομολαξιάς -  Μενεού, Κύπρος Ανδρονίκου, είπε, κινητοποιήθηκαν και προσπαθούν να συμβάλουν στο έργο της πυροσβεστικής κυρίως σε δρόμους που πλημμύρισαν.

Μέχρι στιγμής, πρόσθεσε, πρόβλημα εντοπίστηκε σε ένα σπίτι. Τα υπόλοιπα προβλήματα αφορούν την αδυναμία οχετών να απορροφήσουν το νερό με αποτέλεσμα να συγκεντρώνεται στο οδόστρωμα.

Πλημμύρες Μενεού 15-1-23.jpg

Συνεχίζονται τα προβλήματα στην ελεύθερη Αμμόχωστο

Στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε από τις 6 το πρωί οκτώ κλήσεις για βοήθεια.

Τα περιστατικά αφορούσαν άντληση νερού από υπόγεια ξενοδοχείων, άνοιγμα οχετών όμβριων, διάσωση ζωής, ρυμούλκηση οχημάτων και άντληση νερού από υπόγεια σπιτιών.

Στη λεωφόρο Πρωταρά προς Κάβο Γκρέκο, λόγω υποχώρησης του οδοστρώματος σε δύο σημεία του δρόμου, έχουν τοποθετηθεί κώνοι.

Στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου εργάζονται τέσσερα συνεργεία τα οποία στελεχώνουν 19 Πυροσβέστες. Συνεργείο στην περιοχή με 10 άτομα έχει και η Πολιτική Άμυνα.  

Η αστυνομία καλεί τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί αφού υπάρχουν ποσότητες νερού στους δρόμους και είναι ολισθηροί και επικίνδυνοι.

Η Πυροσβεστική, προχώρησε σε ανάκληση προσωπικού και παραμένει σε αυξημένη ετοιμότητα. Το έργο της, υποστηρίζουν η Πολιτική Άμυνα, ομάδες εθελοντών και οι τοπικές αρχές.

Δ.Κ.

Πηγή: ΡΙΚ/ΚΥΠΕ/TWITTER

Τελευταία Ενημέρωση: 15 Ιανουαρίου 2023 - 16:38

Τελευταιες Ειδησεις

01 Οκτωβρίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024
07:00
Ελλάδα: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες για 2ο συνεχόμενο βράδυ στην πυρκαγιά στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας
06:29
Συρία: Τουλάχιστον τρεις νεκροί από τον Ισραηλινό βομβαρδισμό στη Δαμασκό
06:07
«Ξεσπάθωσε» ο Ερντογάν κατά του Ισραήλ
06:03
64 χρόνια από την ανακήρυξη της Κυπριακής Δημοκρατίας - Μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στη Λευκωσία
05:52
Λίβανος: Η Βρετανία εκμίσθωσε αεροσκάφος για την εσπευσμένη απομάκρυνση υπηκόων της
05:46
Λίβανος: Η Γαλλία αναπτύσσει «προληπτικά» πολεμικό πλοίο στην περιοχή
05:38
Μπορέλ: "Το Ισραήλ δικαιούται να αμυνθεί, αλλά πρέπει να λαμβάνει υπόψη και το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο"
05:30
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 01/10/24
05:22
Κλιμακώνεται ακόμα περισσότερο η ένταση στη Μέση Ανατολή
05:18
30 Σεπτεμβρίου
Τον Οκτώβριο άτυπη τριμερής συνάντηση για το Κυπριακό
19:57
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποδέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας
18:50
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.