Αναγκαιότητα ο διορισμός ειδικού απεσταλμένου για το κυπριακό

Ο διορισμός ειδικού απεσταλμένου για το Κυπριακό, η βάση λύσης του Προβλήματος, τα τουρκικά εμπόδια στο έργο της Ειρηνευτικής Δύναμης και η δημιουργία νέων τετελεσμένων στο Βαρώσι, ήταν τα θέματα τα οποία κυριάρχησαν κατά την κλειστή ενημέρωση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, από τον Κόλιν Στιούαρτ.

   Οι διαβουλεύσεις διήρκεσαν περίπου δύο ώρες, με τον Ειδικό Αντιπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα και επικεφαλής της Ουνφικύπ, να προχωρεί σε εκτενή ενημέρωση για τις πρόσφατες εξελίξεις στο Κυπριακό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΙΚ, μετά την ενημέρωση από τον κύριο Στιούαρτ, οι εκπρόσωποι της Μεγάλης Βρετανίας, της Ρωσίας, της Γαλλίας, της Κίνας, της Ελβετίας και της Μάλτας, αναφέρθηκαν στην αναγκαιότητα διορισμού ειδικού απεσταλμένου, ώστε να αναθερμανθεί η διαπραγματευτική διαδικασία.  

Παράλληλα, μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, υπογράμμισαν την ανάγκη προσήλωσης στη λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας.

Στις τοποθετήσεις τους, Μεγάλη Βρετανία, Αλβανία, Ελβετία, Κίνα και Μάλτα, αναφέρθηκαν στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, τονίζοντας το ανησυχητικό γεγονός, ότι η τουρκική πλευρά συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό τη δημιουργία νέων τετελεσμένων. Υπογράμμισαν, μάλιστα, ότι η Τουρκία αδιαφορεί για τις πρόσφατες εκκλήσεις του Συμβουλίου, αναφορικά με την ανάγκη αποφυγής ενεργειών, οι οποίες δεν είναι σύμφωνες με τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών.  

Οι κλειστές διαβουλεύσεις, έλαβαν χώρα ενόψει της ανοικτής συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας για ανανέωση της θητείας της Ουνφικύπ, στις 30 Ιανουαρίου 2023.

ΓΑ

Τελευταία Ενημέρωση: 18 Ιανουαρίου 2023 - 06:29

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

21 Φεβρουαρίου
Χωρίς προβλήματα η διαπραγμάτευση κατασκευής κόμβου ρωσικού φυσικού αερίου στην Τουρκία
10:39
Νέα επίθεση Χούθι σε βάρος εμπορικού πλοίου ισραηλινών συμφερόντων
10:35
Συνεχίζονται οι έρευνες για την έκρηξη στη Μακεδονίτισσα
08:43
Λήγει στις 10 Μαρτίου η περίοδος ανανέωσης των αδειών κυκλοφορίας
08:33
Στο Νέο Δελχί ο πρωθυπουργός της Ελλάδας
08:09
Με συμβιβασμό έληξε η κρίσιμη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ
08:05
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024
06:33
Ανακοινώνεται σήμερα το νέο πακέτο μέτρων για αντιμετώπιση της ακρίβειας
06:24
Αμερικανός αξιωματούχος θα διαπραγματευθεί την απελευθέρωση των ομήρων της Χαμάς
06:17
Απόλλωνας - ΑΕΛ και ΑΕΖ - Ανόρθωση στις 19:00
06:13
Ελλάδα: Λαμβάνουν σήμερα αποφάσεις για νέες κινητοποιήσεις οι αγρότες
05:43
Νέο βέτο των ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα
05:36
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.