Ανείπωτο πόνο εξέφρασε ο Ζελένσκι για την αεροπορική τραγωδία στην Ουκρανία

Ανείπωτο πόνο, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, για την αεροπορική τραγωδία που έπληξε τη χώρα και για την απώλεια του υπουργού Εσωτερικών, Ντενίς Μοναστίρσκι.

Πρόκειται για τον πιο υψηλόβαθμο Ουκρανό αξιωματούχο ο οποίος σκοτώνεται από την έναρξη της ρωσικής εισβολής, πριν από έντεκα μήνες.

Νεκροί είναι και ο υφυπουργός και ο γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών.

Η ουκρανική Προεδρία αναθεώρησε, πριν από λίγο τον απολογισμό της συντριβής, αναφέροντας ότι, τελικά έχασαν τη ζωή τους δεκατέσσερα άτομα, περιλαμβανομένου ενός παιδιού. Οι τραυματίες ανέρχονται στους 25, δέκα εκ των οποίων παιδιά.

Το ελικόπτερο, που κατευθυνόταν προς το μέτωπο του πολέμου,κατέπεσε και συνετρίβη σε νηπιαγωγείο, σε προάστιο του Κιέβου.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, το ελικόπτερο μετέφερε εννέα άτομα και έκανε κύκλους στον αέρα πριν πέσει στην πυκνοκατοικημένη περιοχή. Ενα από τα επικρατέστερα σενάρια, που εξετάζει το Κίεβο είναι να πετούσε χαμηλά λόγω της πυκνής ομίχλης και να προσέκρουσε σε δέντρο ή κτήριο.

Ο Ουκρανός Πρόεδρος έδωσε εντολή για διερεύνηση όλων των συνθηκών που οδήγησαν στην αεροπορική τραγωδία.

Λύπη για το συμβάν και αλληλεγγύη προς τον ουκρανικό λαό, εξέφρασε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, χαρακτηρίζοντας τον Ουκρανό υπουργό Εσωτερικών έναν σπουδαίο φίλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

AK

Τελευταία Ενημέρωση: 18 Ιανουαρίου 2023 - 18:03

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

23 Σεπτεμβρίου
[BINTEO] Λίβανος: Εκτεταμένες επιδρομές Ισραήλ εναντίον θέσεων της Χεζμπολάχ
12:05
Σε συναγερμό για σφοδρές βροχοπτώσεις σήμερα η Αγγλία
11:56
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 23/09/24
11:23
Συνάντηση Γκουτέρες - Χριστοδουλίδη απόψε στη Νέα Υόρκη
09:07
Τα αιώνια μνημεία της φύσης στο Καλό Χωριό Ορεινής - 22 Σεπτεμβρίου 2024
09:01
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 23/09/24
08:52
Αντωνίου: Ο προεδρεύων αντικαθιστά, δεν υποκαθιστά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
08:06
Κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες από 12:00 – 18:00
06:50
Τίτλοι ειδήσεων: Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024
06:39
Νετανιάχου: Ζωντανοί περίπου 50 από τους 97 ομήρους στη Γάζα
06:34
Med9: Εμβάθυνση ενεργειακής συνεργασίας – συνάντηση στη Λάρνακα
06:20
Τίθεται σε εφαρμογή το σχέδιο πολεοδομικής αμνηστίας
06:00
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.