Χωρίς θετική κατάληξη η συνάντηση για τις οικονομικές διαφορές φαρμακοποιών με ΟΑΥ

Χωρίς θετική κατάληξη ολοκληρώθηκε η συνάντηση του ΟΑΥ με τον παγκύπριο φαρμακευτικό σύλλογο, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο Υπουργείο Υγείας, για τις αποζημιώσεις των φαρμακοποιών από το ΓεΣΥ, με την Πρόεδρο του συλλόγου Ελένη Πιέρα Ισσέγιεκ να δηλώνει ότι η μπάλα είναι τώρα στον ΟΑΥ.

Η  Ελένη Πιέρα Ισσέγιεκ δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι οι φαρμακοποιοί ζητούν να υπάρξει γραπτή δέσμευση ότι θα περιληφθεί στον προϋπολογισμό του 2023 η ζημιά του 2022 και ότι θα γίνει επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας.

Σημείωσε ότι η λήψη μέτρων δεν είναι αυτοσκοπός, ωστόσο τόνισε πως ο ΟΑΥ θα πρέπει να διαβεβαιώσει γραπτώς τους φαρμακοποιούς ότι στον προϋπολογισμό του 2023 οι ζημιές του 2022 θα καλυφθούν. Ανέφερε επίσης ότι το Σαββατοκύριακο θα συνέλθουν τα όργανα του συλλόγου για συζήτηση και λήψη αποφάσεων για τα επόμενα βήματα.

Η κ. Ισσέγιεκ εξήγησε στο ΚΥΠΕ ότι ο προϋπολογισμός του 2022 ήταν 30 εκ ευρώ για 15 εκ συσκευασίες και ότι υπήρξε δέσμευση πως θα λαμβάνονταν διορθωτικά μέτρα για να μην υπάρξει υπέρβαση των 15 εκ συσκευασιών.

Ανέφερε ότι θα έπρεπε ο ΟΑΥ να είχε προβλέψει την αύξηση των συνταγογραφήσεων, ειδικότερα μετά από 2 χρόνια εγκλεισμού λόγω πανδημίας και αύξησης των λοιμώξεων με την επιστροφή στην κανονικότητα, προσθέτοντας ότι δεν λήφθηκε κανένα μέτρο προς αποτροπή και ότι ο Οργανισμός δεν εμφανίζεται διατεθειμένος να αποζημιώσει το 2022 και παραπέμπει σε καλύτερους χειρισμούς για το 2023.

Η Πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου ανέφερε ότι η δική της πρόταση είναι να υπάρξει ξανά συνάντηση και διαβούλευση για κατάληξη σε λογική αποζημίωση για το 2023 και δέσμευση, από πλευράς ΟΑΥ, επαναδιαπραγμάτευσης της συμφωνίας με τους φαρμακοποιούς.

Η κ. Ισσέγιεκ ανέφερε ότι υπήρξε πλήρης κατανόηση της κατάστασης από τον Υπουργό Υγείας, ο οποίος και ανταποκρίθηκε αμέσως για συνάντηση, ωστόσο το όλο θέμα αφορά τον ΟΑΥ.

Η μπάλα, είπε η κ. Ισσέγιεκ, είναι τώρα στον ΟΑΥ που πρέπει να δώσει διαβεβαιώσεις ότι οι απώλειες του 2022 θα καλυφθούν στον προϋπολογισμό του 2023.

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 19 Ιανουαρίου 2023 - 19:21

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

13 Απριλίου
400 - 500 drones και πύραυλοι κατά του Ισραήλ, σύμφωνα με αμερικανικές πηγές
01:45
Αίγυπτος: Σε συναγερμό η αντιαεροπορική άμυνα
01:33
Η ΕΕ καταδικάζει την ιρανική επίθεση
01:22
Ιράν: «Το διεστραμμένο καθεστώς θα τιμωρηθεί»
00:59
´Εκτακτη συνεδρία του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, σήμερα το πρωί
00:44
Διάγγελμα Νετανιάχου: Έτοιμοι για άμυνα και επίθεση
00:23
Ξεκίνησε, με πυραύλους και drones, η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ
00:06
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Αναστέλλεται η εξέταση αιτήσεων ασύλου σε πρόσωπα συριακής καταγωγής
21:13
Ισραηλινός στρατός: Βρισκόμαστε σε κατάσταση συναγερμού
20:59
Επιστρέφει στην Ουάσιγκτον ο Μπάιντεν - Επικοινωνία Υπουργών Άμυνας ΗΠΑ-Ισραήλ
20:37
Αστυνομία: Ούτε παραβίαση εισόδου, ούτε άσκηση βίας πρίν απο τον θάνατο του 24χρονου στη Λεμεσό
20:01
Σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας στέλνει στο Κίεβο η Γερμανία
18:54
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.