Le Soir: H βελγική δικαιοσύνη ζήτησε άρση της ασυλίας των ευρωβουλευτών Κοτσολίνο και Ταραμπέλα

H βελγική δικαιοσύνη ζήτησε την άρση της ασυλίας των ευρωβουλευτών Αντρέα Κοτσολίνο και Μαρκ Ταραμπέλα. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Le Soir", η βελγική δικαιοσύνη ζήτησε από την προεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να άρει τις ασυλίες των δύο ευρωβουλευτών που ανήκουν στην ομάδα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, του Αντρέα Κοτσολίνο από την Ιταλία και του Μαρκ Ταραμπέλα από το Βέλγιο και οι οποίοι βρίσκονται στο στόχαστρο της ομοσπονδιακής εισαγγελίας, σχετικά με το σκάνδαλο διαφθοράς από το Κατάρ και το Μαρόκο.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με τη σειρά του, επιβεβαίωσε  με δελτίο τύπου ότι η Πρόεδρος Ρομπέρτα Μετσόλα «κίνησε επείγουσα διαδικασία για την άρση της ασυλίας δύο βουλευτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μετά από αίτημα των βελγικών δικαστικών αρχών», χωρίς ωστόσο, να αναφέρονται τα ονόματά τους.

«Έχουν γίνει τα πρώτα διαδικαστικά βήματα και η Πρόεδρος θα ανακοινώσει το αίτημα στην Ολομέλεια το συντομότερο δυνατό στις 16 Ιανουαρίου. Στη συνέχεια το αίτημα θα διαβιβαστεί στην Επιτροπή Νομικών Θεμάτων (JURI) για πρόταση απόφασης», διευκρινίζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 02 Ιανουαρίου 2023 - 20:37

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

23 Σεπτεμβρίου
Κούρσκ: Τριάντα ένας άμαχοι έχουν σκοτωθεί κατά την ουκρανική επίθεση
16:12
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 23/09/24
16:08
Υπουργοί ενέργειας MED9: Η Μεσόγειος να μετατραπεί σε κόμβο ΑΠΕ
14:57
[ΒΙΝΤΕΟ] Εθνικό μνημόσυνο πεσόντων τάγματος 3-66 και 2-11 κατά το 1974
14:24
Τίτλοι ειδήσεων: Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024
13:07
Νέο θανατηφόρο με θύμα 60χρονο
12:58
Δεν προκύπτει θέμα αποχώρησης του ΔΗΚΟ από την κυβέρνηση
12:50
[BINTEO] Ανέβαλε ταξίδι της στη Μάλτα η Πρόεδρος της Βουλής
12:45
[ΒΙΝΤΕΟ] Σε ισχύ μόνο για 6 μήνες το σχέδιο πολεοδομικής αμνηστίας
12:20
[BINTEO] Λίβανος: Εκτεταμένες επιδρομές Ισραήλ εναντίον θέσεων της Χεζμπολάχ
12:05
Σε συναγερμό για σφοδρές βροχοπτώσεις σήμερα η Αγγλία
11:56
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 23/09/24
11:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.