Ο ΟΗΕ προειδοποιεί την ΕΕ ότι τάσσεται κατά της διακοπής ανθρωπιστικής βοήθειας στο Αφγανιστάν

Η αναπληρώτρια γενική γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Αμίνα Μοχάμεντ, προειδοποίησε τα κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να μην διακόψουν την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στο Αφγανιστάν, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση των Ταλιμπάν καταπατά τα δικαιώματα των γυναικών.

"Οι κυβερνήσεις χρειάζεται να εξηγήσουν στους φορολογούμενους γιατί πρέπει να συνεχίσουν να χορηγούν βοήθεια σε μια χώρα, όπου γίνονται διακρίσεις σε βάρος των γυναικών", επισήμανε η κυρία Μοχάμεντ.

"Η δυσάρεστη αλήθεια", πρόσθεσε, "είναι ότι γυναίκες και παιδιά διατρέχουν τον κίνδυνο να πεθάνουν στο Αφγανιστάν, εάν δεν σταλεί βοήθεια".

Αναφερόμενη στις ανάγκες του πληθυσμού, η κυρία Μοχάμεντ υπογράμμισε πως μέρος του πληθυσμού δεν έχει επαρκή ποσότητα τροφής, ενώ τις τελευταίες εβδομάδες η χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας πλήττεται από κύμα πολικού ψύχους με δεκάδες νεκρούς.

Τόνισε ότι σκοπός της διεθνούς κοινότητας είναι να πιέσει τους Ταλιμπάν, ώστε να πάρουν πίσω αποφάσεις που καταπατούν τα δικαιώματα των γυναικών ή τουλάχιστον να κάνουν περισσότερες εξαιρέσεις, ιδίως ως προς την απασχόληση και την εκπαίδευση.

Τα κράτη - μέλη της ΕΕ εξετάζουν το κατά πόσον θα συνεχίσουν να χορηγούν ανθρωπιστική βοήθεια στο Αφγανιστάν.

Η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Αναλένα Μπέρμποκ, στη συνάντηση με τους ομολόγους της στις Βρυξέλλες, τάχθηκε υπέρ της τήρησης σκληρής γραμμής.Μ.Β

Τελευταία Ενημέρωση: 25 Ιανουαρίου 2023 - 10:10

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

23 Μαΐου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 23 Μαΐου 2024
22:00
Επίθεση σε ελληνόκτητο πλοίο εξαπέλυσαν οι Χούθι
21:29
Παύση κάθε δίωξης των μοναχών της Μονής Αββακούμ ζητούν οι δικηγόροι τους
20:20
Κοινή ασπίδα για την αεράμυνα της Ευρώπης ζητούν Μητσοτάκης και Τουσκ
20:11
Αντίθετη με τον όρο για το Κυπριακό, η πρόοδος ευρωτουρκικών σχέσεων
18:53
Πρόσφορο το έδαφος για πρόοδο των ευρωτουρκικών σχέσεων
18:20
Δεσμεύτηκε για ταχύτερη εξέταση της υπόθεσης Γενικού Εισαγγελέα και Γενικού Ελεγκτή, ο Πρόεδρος του Ανωτάτου
17:58
Αμοιβαία βούληση για περαιτέρω ενίσχυση σχέσεων εξέφρασαν Χριστοδουλίδης-Ντούντα
16:23
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 23/05/24
16:18
Η Μόσχα απειλεί το Λονδίνο ότι θα χτυπήσει βρετανικούς στόχους
15:58
Προβληματισμός στο Μαξίμου για το αίτημα εντάλματος σύλληψης Νετανιάχου
15:48
Σε επ’ αόριστον αποχή από την υπηρεσία on call οι λειτουργοί των Κοινωνικών Υπηρεσιών
15:16
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.