Συνολικά 900 κτίρια στον Στρόβολο πιθανόν να επηρεαστούν από υπερχείλιση του Πεδιαίου

Γύρω στα 900 ακίνητα τα οποία θα μπορούσαν να επηρεαστούν από μία υπερχείλιση του ποταμού Πεδιαίου κατέγραψε η Ask WiRE. Η εταιρεία η οποία συνδυάζει την τεχνογνωσία στον τομέα των ακινήτων με την αξιοποίηση της τεχνολογίας, προχώρησε σε χαρτογράφηση των ακινήτων που βρίσκονται σε περιοχές κοντά στις όχθες του ποταμού Πεδιαίου.

«Δεν είναι λίγες οι φορές τα τελευταία χρόνια που η υπερχείλιση του ποταμού Πεδιαίου έχει δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα. Το κλείσιμο του γεφυριού στην οδό Αλεξανδρουπόλεως, κοντά στο Δημαρχείο Στροβόλου, θα μπορούσε να λεχθεί ότι έχει καταστεί θεσμός καθώς θεωρείται δεδομένο όποτε η μητέρα φύση φουσκώσει τα νερά του Πεδιαίου», αναφέρει η εταιρεία σε σχετικό δελτίο Τύπου.

Από την χαρτογράφηση, εντοπίστηκαν συνολικά 900 κτίρια στην περιοχή Χρυσελεούσα στον Στρόβολο, τα οποία θα μπορούσαν να επηρεαστούν από μία υπερχείλιση του ποταμού. Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν 15 κτίρια τα οποία βρίσκονται ιδιαίτερα κοντά στις όχθες του ποταμού. Αυτά τα κτίρια, βρίσκονται σε σημείο το οποίο πλημμυρίζει κάθε 20 χρόνια και υπάρχει ενδεχόμενο 5% να πλημμυρίσει τα επόμενα χρόνια. Πιο μακριά από τις όχθες του ποταμού, σε σημείο που πλημμυρίζει κάθε 100 χρόνια και με ενδεχόμενο 1% να πλημμυρίσει  τα επόμενα χρόνια, η εταιρεία εντόπισε 120 ακίνητα. Τέλος, στην ευρύτερη περιοχή του Πεδιαίου, η οποία πλημμυρίζει κάθε 500 χρόνια με πιθανότητα 0.2% να πλημμυρίσει τα επόμενα χρόνια, εντοπίστηκαν 770 ακίνητα.

«Καθώς τα καιρικά φαινόμενα θα εντείνονται τα επόμενα χρόνια, οι επιπτώσεις τους στον τομέα των ακινήτων θα πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη από όλους τους εμπλεκόμενους», σχολίασε ο CEO της Ask Wire, Παύλος Λοΐζου.  

Πρόσθεσε πως οι περιβαλλοντικοί κίνδυνοι πλέον είναι πιο πιθανοί και κατ’ επέκταση πιο σημαντικοί από ποτέ. Γι’ αυτό και όσοι εμπλέκονται επαγγελματικά ή μη με τον τομέα των ακινήτων, συμπλήρωσε, θα πρέπει να έχουν πλήρη εικόνα των δεδομένων, που ενδεχομένως να αντιμετωπίσουν, ώστε να είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι.

«Αφορά όλους καθώς πρέπει να λαμβάνεται υπόψη εάν πρόκειται να επενδύσουν, να δανείσουν να αναπτύξουν ή να αγοράσουν ακίνητα», κατέληξε.

ΑΤ

Τελευταία Ενημέρωση: 03 Ιανουαρίου 2023 - 12:39

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

01 Οκτωβρίου
Στην Κύπρο για τους εορτασμούς της 1ης Οκτωβρίου η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας
11:30
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 01/10/24
11:17
Μακρόν: Συνεχής στήριξη Γαλλίας για λύση στη βάση ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας
11:08
ΗΠΑ: Με τουλάχιστον 130 νεκρούς ο κυκλώνας Ελίν βρέθηκε στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης ενόψει των προεδρικών εκλογών
10:58
Ξεκινά σήμερα η εμπορική λειτουργία του Τερματικού Σταθμού LNG Αλεξανδρούπολης
10:36
Στις 2-3 Οκτωβρίου η Σύνοδος των Υπουργών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων MED9, στη Λευκωσία
10:32
Επεισοδιακή καταδίωξη στη Λεμεσό: Χειροπέδες σε 50χρονο
10:29
Μέτρα ασφάλειας και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τη Στρατιωτική Παρέλαση της 1ης Οκτωβρίου
07:25
Στην «ανάγκη» να «διαλυθούν οι υποδομές επίθεσης» της Χεζμπολάχ στον Λίβανο συμφώνησαν οι υπ. Άμυνας ΗΠΑ και Ισραήλ
07:18
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024
07:00
Ελλάδα: Συνεχίζονται για 3η ημέρα οι προσπάθειες για κατάσβεση της πυρκαγιάς στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας
06:29
Συρία: Τουλάχιστον τρεις νεκροί από τον Ισραηλινό βομβαρδισμό στη Δαμασκό
06:07
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.