Ζητήματα ενεργειακής συνεργασίας Ισραήλ - Ελλάδας- Κύπρου και περιφερειακή ασφάλεια στο επίκεντρο επίσκεψης Δένδια στο Ισραήλ (Βίντεο)

Φώτο Αρχείου / Photo by Odd ANDERSEN AFP

Ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ενεργειακή συνεργασία Ισραήλ - Ελλάδας- Κύπρου και την περιφερειακή ασφάλεια βρέθηκαν στο επίκεντρο της επίσκεψης του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκου Δένδια στο Ισραήλ.

Ο κύριος Δένδιας πραγματοποίησε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό της χώρας Βενιαμίν Νετανιάχου, με τον ισραηλινό ομόλογό του Έλι Κόεν και τον Πρόεδρο του Ισραήλ Ιτσχάκ Χέρτσογκ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση το Γραφείο του ισραηλινού Πρωθυπουργού, ο Βενιαμίν Νετανιάχου έδωσε την εντολή στον επικεφαλής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της χώρας να προωθηθούν οι σχετικές διαδικασίες για τη σύγκληση τριμερούς διάσκεψης Ισραήλ-Ελλάδας-Κύπρου με κύριο θέμα την ενεργειακή συνεργασία.

Ο ισραηλινός Υπουργός εξωτερικών Έλι Κόεν μίλησε για στρατηγική φιλία μεταξύ του Ισραήλ και της Ελλάδας η οποία συμβάλει στη σταθερότητα, ενώ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην ενεργειακή συνεργασία μεταξύ Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου.

Στη σημασία της ενεργειακής συνεργασίας των τριών χωρών αναφέρθηκε με ανακοίνωση και ο πρόεδρος του Ισραήλ.

Ο Έλληνας Υπουργός εξωτερικών ανέδειξε με τις δηλώσεις του τη σημασία που έχουν για την περιφερειακή ασφάλεια τα τριμερή σχήματα συνεργασίας, ως επίσης και την ανάγκη εμβάθυνσης του σχήματος 3+1 με τη συμμετοχή της Ελλάδας, του Ισραήλ, της Κύπρου και των Ηνωμένων Πολιτειών,

Ο Νίκος Δένδιας εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του για την ειδική δημόσια στήριξη του Ισραήλ στην Ελλάδα και τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ, ΑΠΕ

Μ.Χ

Τελευταία Ενημέρωση: 01 Φεβρουαρίου 2023 - 06:09

Τελευταιες Ειδησεις

26 Μαΐου
Τίτλοι Ειδήσεων: Κυριακή 26 Μαΐου 2024
22:00
Την έντονη αντίδραση της Κυπριακής ομοσπονδίας στίβου έφεραν οι τουρκικές προκλήσεις στο βαλκανικό πρωτάθλημα στίβου
21:40
Βαφεάδης: Το υπουργείο θα συνεχίσει τις δράσεις του με στόχο τον περιορισμό των δυστυχημάτων
21:34
Εισαγγελέας Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου: Σε κανέναν δεν επιτρέπεται να διαπράττει εγκλήματα πολέμου
21:31
Μπορέλ: Η αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους δεν αποτελεί δώρο στη Χαμάς» και δεν σημαίνει στήριξη της τρομοκρατίας
21:28
Πυρκαγιά στη Μουταγιάκκα - σε κινητοποίηση επίγεια και εναέρια μέσα
20:52
Συνεχίστηκαν σήμερα οι αστυνομικές επιχειρήσεις για εντοπισμό υπηκόων τρίτων χωρών
20:49
Διεθνή Σύνοδο για Ειρήνη στην Ουκρανία τον ερχόμενο  μήνα εξήγγειλε ο Ζελένσκι
20:41
Βερολίνο: Δεν υπάρχουν τραυματισμένοι ή συλληφθέντες Έλληνες
17:15
Δώδεκα άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά την διάρκεια πτήσης από τη Ντόχα προς το Δουβλίνο
16:54
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 26/05/24
16:29
Πρόεδρος: Η  Κυβέρνηση δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την προσπάθεια απελευθέρωσης
16:14
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.