Εξηγήσεις για φιλοξενία από το Κατάρ καλείται να δώσει ο πρωθυπουργός της Ουαλίας Μαρκ Ντρέικφορντ

Εξηγήσεις για φιλοξενία από το Κατάρ καλείται να δώσει ο πρωθυπουργός της Ουαλίας Μαρκ Ντρέικφορντ. Όπως αποκάλυψε το BBC Ουαλίας το ταξίδι του Πρωθυπουργού στο Κατάρ για να παρακολουθήσει αγώνα της εθνικής ομάδας της χώρας του στο Παγκόσμιο Κύπελλο έγινε με έξοδα της κυβέρνησης της οικοδέσποινας χώρας.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν από την αποκεντρωμένη ουαλική κυβέρνηση ως απάντηση στο αίτημα του BBC, η κυβέρνηση του Κατάρ πλήρωσε για τη διαμονή, τη σίτιση και τις μετακινήσεις του κυρίου Ντρέικφορντ, του Υπουργού Οικονομικών Βον Γκέθινγκ και τεσσάρων ακόμα Ουαλών αξιωματούχων.

Επρόκειτο για το πακέτο φιλοξενίας που προσφερόταν σε όλους τους επισήμους εκπροσώπους χωρών που συμμετείχαν στη διοργάνωση, ωστόσο η αντιπολίτευση στην τοπική εθνοσυνέλευση Σένεντ της Ουαλίας ζητεί εξηγήσεις από τον κύριο Ντρέικφορντ, τον οποίο κατηγορεί για υποκρισία.

Η κατηγορία αφορά την έντονα επικριτική στάση που είχε τηρήσει δημοσίως ο Ουαλός Πρωθυπουργός πριν από το Μουντιάλ όσον αφορά τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων από το Κατάρ.

Εκπρόσωπος του πρωθυπουργού υπερασπίστηκε το ταξίδι στην Ντόχα λέγοντας πως στόχος ήταν η προβολή της Ουαλίας και των αξιών της χώρας, καθώς και ότι δόθηκε η ευκαιρία για συζήτηση επί θεμάτων εργασιακών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και επί της ενίσχυσης των διμερών οικονομικών δεσμών.

Το συνολικό κόστος των πτήσεων που κάλυψε η καταριανή κυβέρνηση ήταν 3.768 λίρες και της τριήμερης διαμονής με διατροφή σε πεντάστερο ξενοδοχείο 20.320 λίρες.

ΓΑ

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

23 Σεπτεμβρίου
Τίτλοι ειδήσεων: Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024
13:07
Νέο θανατηφόρο με θύμα 60χρονο
12:58
Δεν προκύπτει θέμα αποχώρησης του ΔΗΚΟ από την κυβέρνηση
12:50
[BINTEO] Ανέβαλε ταξίδι της στη Μάλτα η Πρόεδρος της Βουλής
12:45
[ΒΙΝΤΕΟ] Σε ισχύ μόνο για 6 μήνες το σχέδιο πολεοδομικής αμνηστίας
12:20
[BINTEO] Λίβανος: Εκτεταμένες επιδρομές Ισραήλ εναντίον θέσεων της Χεζμπολάχ
12:05
Σε συναγερμό για σφοδρές βροχοπτώσεις σήμερα η Αγγλία
11:56
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 23/09/24
11:23
Συνάντηση Γκουτέρες - Χριστοδουλίδη απόψε στη Νέα Υόρκη
09:07
Τα αιώνια μνημεία της φύσης στο Καλό Χωριό Ορεινής - 22 Σεπτεμβρίου 2024
09:01
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 23/09/24
08:52
Αντωνίου: Ο προεδρεύων αντικαθιστά, δεν υποκαθιστά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
08:06
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.