Πέντε «υποσχέσεις» περί οικονομίας, υγείας και μετανάστευσης έδωσε σε ομιλία του ο Ρίσι Σούνακ

Τις βασικές επιδιώξεις της διακυβέρνησής του για το Ηνωμένο Βασίλειο ανέπτυξε ο Ρίσι Σούνακ σε βαρυσήμαντη ομιλία το απόγευμα στο ανατολικό Λονδίνο.
Ο Βρετανός Πρωθυπουργός παρουσίασε τις προτεραιότητές του υπό τη μορφή πέντε «υποσχέσεων», επί της υλοποίησης των οποίων, όπως είπε, θα πρέπει να κριθεί: τη μείωση του πληθωρισμού στο μισό κατά το τρέχον έτος, την ανάπτυξη της οικονομίας με καλύτερες εργασιακές αμοιβές και ευκαιρίες σε όλη τη χώρα, τη μείωση του δημοσίου χρέους, τη μείωση του χρόνου αναμονής για υπηρεσίες υγείας στο ΝΗS και τον τερματισμό του παράνομου διάπλου της Μάγχης από μετανάστες.
Δεσμεύθηκε να εργάζεται «νυχθημερόν» για να φέρει εις πέρας τα παραπάνω εντός της διάρκειας της θητείας του, που εκπνέει στα τέλη του 2024. Όπως πρόσθεσε, η επίτευξη των στόχων αυτών θα φέρει «ένα μέλλον που αποκαθιστά την αισιοδοξία, την ελπίδα και την υπερηφάνεια στη Βρετανία».
Ο κ. Σούνακ αναγνώρισε ότι αυτή τη στιγμή τα οξύτερα προβλήματα καταγράφονται στην αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών στα δημόσια νοσοκομεία και υποσχέθηκε «άμεση δράση» για αύξηση των κλινών κατά 7.000.
Αναφορικά με το κύμα απεργιών τους τελευταίους μήνες, ζήτησε «λογικό διάλογο» με τις συντεχνίες.
Ο Βρετανός Πρωθυπουργός ανακοίνωσε επίσης ότι θα λάβει μέτρα ώστε να διασφαλίσει πως όλοι οι μαθητές στη χώρα θα διδάσκονται μαθηματικά έως την ηλικία των 18 ετών, έτσι ώστε να έχουν καλύτερη τύχη στη μελλοντική αγορά εργασίας.

ΓΑ

Τελευταία Ενημέρωση: 04 Ιανουαρίου 2023 - 17:54

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

23 Σεπτεμβρίου
Τίτλοι ειδήσεων: Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024
13:07
Νέο θανατηφόρο με θύμα 60χρονο
12:58
Δεν προκύπτει θέμα αποχώρησης του ΔΗΚΟ από την κυβέρνηση
12:50
[BINTEO] Ανέβαλε ταξίδι της στη Μάλτα η Πρόεδρος της Βουλής
12:45
[ΒΙΝΤΕΟ] Σε ισχύ μόνο για 6 μήνες το σχέδιο πολεοδομικής αμνηστίας
12:20
[BINTEO] Λίβανος: Εκτεταμένες επιδρομές Ισραήλ εναντίον θέσεων της Χεζμπολάχ
12:05
Σε συναγερμό για σφοδρές βροχοπτώσεις σήμερα η Αγγλία
11:56
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 23/09/24
11:23
Συνάντηση Γκουτέρες - Χριστοδουλίδη απόψε στη Νέα Υόρκη
09:07
Τα αιώνια μνημεία της φύσης στο Καλό Χωριό Ορεινής - 22 Σεπτεμβρίου 2024
09:01
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 23/09/24
08:52
Αντωνίου: Ο προεδρεύων αντικαθιστά, δεν υποκαθιστά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
08:06
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.