Απάντηση ΡΙΚ για Άρθρο στον Φιλελεύθερο με τίτλο: «Με παρέμβαση Κέντα, δεν προχωρά το ΡΙΚ με το «Τρεις σκάλες ιστορία»»

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου μετά λύπης παρατηρεί πως το δημοσίευμα και οι αναφορές που γίνονται είναι αναληθείς και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Θα ήταν δεοντολογικά ορθό αν ο συγγραφέας του άρθρου ζητούσε και τη θέση του ΡΙΚ πριν την δημοσίευση του άρθρου του. Το ίδιο ισχύει και για ανάλογα δημοσιεύματα που ακολούθησαν βασιζόμενα σε εκείνο το κείμενο και τις αναληθείς αναφορές που περιέχει.

Το Δ.Σ. στηρίζει την πρωτοβουλία της Διεύθυνσης και συνεργάζεται μαζί της για την ετοιμασία ειδικών προγραμμάτων και εκδηλώσεων με την συμπλήρωση των 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Στην Επιτροπή Προγραμμάτων και την ολομέλεια του Δ.Σ. παρουσιάστηκαν προτάσεις, μεταξύ των οποίων και πρόταση για την τηλεοπτική μεταφορά βιβλίου του κ. Σταύρου Χριστοδούλου με τίτλο «Τρεις Σκάλες Ιστορία». Στο πλαίσιο της πάγιας πρακτικής του αναφορικά με κάθε είδους προτάσεις που του υποβάλλονται, το Δ.Σ. ζήτησε όπως παρουσιαστούν και άλλες επιλογές.

Παράλληλα έχει διορίσει Ειδική Επιστημονική Επιτροπή, προκειμένου να υπάρξει η αναγκαία στήριξη στο όλο έργο της παραγωγής προγραμμάτων και εκδηλώσεων υψηλού επιπέδου για τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή . Η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο λειτουργεί ως συλλογικό διοικητικό όργανο και λαμβάνει αποφάσεις σύμφωνα με τη νομοθεσία του ΡΙΚ και απορρίπτει τις κατηγορίες που εκτοξεύονται.

Διοικητικό Συμβούλιο Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου

ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 10 Οκτωβρίου 2023 - 11:18

Τελευταιες Ειδησεις

14 Ιουλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Κυριακή 14 Ιουλίου 2024
12:31
Νετανιάχου: Η συνέχιση επιχειρήσεων στη Γάζα θα φέρει καλύτερη συμφωνία εκεχειρίας
12:14
Γ.Γ. ΑΚΕΛ: "Χωρίς λύση του Κυπριακού οι κίνδυνοι είναι τεράστιοι"
12:09
Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: "Η Ελληνοκυπριακή πλευρά είναι πανέτοιμη να συμβάλει θετικά στην επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό"
12:05
Ρωσία: Η ανάπτυξη αμερικανικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς στη Γερμανία καθιστά τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες πιθανό στόχο της Μόσχας
11:39
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 14/07/24
11:20
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης και πρωθυπουργός Μητσοτάκης καταδικάζουν την επίθεση κατά του Τραμπ
10:42
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: "Η ελληνοτουρκική προσέγγιση βοηθά στο Κυπριακό"
09:53
Σε σοβαρή κατάσταση 23χρονος ο οποίος φέρει θλαστικά τραύματα - Συνελήφθη 42χρονος
08:24
Προβληματισμό στις Ελληνικές αρχές ασφαλείας προκαλούν τα χθεσινά επεισόδια οπαδικής βίας μεταξύ οπαδών του Παναθηναϊκού
07:54
Διακόπηκαν οι ειρηνευτικές συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας
07:47
Συμπλοκή οργανωμένων οπαδών του Παναθηναϊκού - 3 τραυματίες
06:15
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.