Απάντηση ΡΙΚ για Άρθρο στον Φιλελεύθερο με τίτλο: «Με παρέμβαση Κέντα, δεν προχωρά το ΡΙΚ με το «Τρεις σκάλες ιστορία»»

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου μετά λύπης παρατηρεί πως το δημοσίευμα και οι αναφορές που γίνονται είναι αναληθείς και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Θα ήταν δεοντολογικά ορθό αν ο συγγραφέας του άρθρου ζητούσε και τη θέση του ΡΙΚ πριν την δημοσίευση του άρθρου του. Το ίδιο ισχύει και για ανάλογα δημοσιεύματα που ακολούθησαν βασιζόμενα σε εκείνο το κείμενο και τις αναληθείς αναφορές που περιέχει.

Το Δ.Σ. στηρίζει την πρωτοβουλία της Διεύθυνσης και συνεργάζεται μαζί της για την ετοιμασία ειδικών προγραμμάτων και εκδηλώσεων με την συμπλήρωση των 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Στην Επιτροπή Προγραμμάτων και την ολομέλεια του Δ.Σ. παρουσιάστηκαν προτάσεις, μεταξύ των οποίων και πρόταση για την τηλεοπτική μεταφορά βιβλίου του κ. Σταύρου Χριστοδούλου με τίτλο «Τρεις Σκάλες Ιστορία». Στο πλαίσιο της πάγιας πρακτικής του αναφορικά με κάθε είδους προτάσεις που του υποβάλλονται, το Δ.Σ. ζήτησε όπως παρουσιαστούν και άλλες επιλογές.

Παράλληλα έχει διορίσει Ειδική Επιστημονική Επιτροπή, προκειμένου να υπάρξει η αναγκαία στήριξη στο όλο έργο της παραγωγής προγραμμάτων και εκδηλώσεων υψηλού επιπέδου για τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή . Η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο λειτουργεί ως συλλογικό διοικητικό όργανο και λαμβάνει αποφάσεις σύμφωνα με τη νομοθεσία του ΡΙΚ και απορρίπτει τις κατηγορίες που εκτοξεύονται.

Διοικητικό Συμβούλιο Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου

ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 10 Οκτωβρίου 2023 - 11:18

Τελευταιες Ειδησεις

24 Ιουλίου
Πυρκαγιά στην περιοχή Λαπάτσας
14:35
Αντωνίου: Δεν μιλάμε για σχέδιο λύσης, αλλά για προγραμματισμό επόμενων βημάτων
14:33
Μέτρα πρόληψης για προστασία από τα κουνούπια στο Δήμο Λευκωσίας
14:25
Στο Παρίσι η Υπουργός Παιδείας
14:19
Η Σελίν Ντιόν επιστρέφει στη σκηνή
14:14
Μητσοτάκης: Τα 50 χρόνια από την επιστροφή της Δημοκρατίας να γίνουν αφετηρία για καλύτερη Ελλάδα
14:07
Κανονισμούς για ορθολογική διαχείριση αποβλήτων πλαστικών γεωργικής χρήσης ενέκρινε το Υπουργικό
13:55
Αυξάνονται οι φοιτητές από τρίτες χώρες με απόφαση Υπουργικού
13:50
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024
13:00
Υπουργικό Συμβούλιο: Θα ανεγερθούν 703 φοιτητικές κλίνες σε Λεμεσό και Πάφο
12:58
Ελλάδα: Μόνο με ψηφιακό εισιτήριο η είσοδος των φιλάθλων στα ποδοσφαιρικά γήπεδα
12:50
Η στεγαστική πολιτική, μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση
11:50
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.