Παραδόθηκε στον Γενικό Εισαγγελέα το πόρισμα ενδεχόμενου ασυμβίβαστου του προέδρου της ΚΟΠ

Στον Γενικό Εισαγγελέα, Γιώργο Σαββίδη, βρίσκεται από το πρωϊ το πόρισμα της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού για τις υποθέσεις αναφορικά με το θέμα του ενδεχόμενου ασυμβίβαστου, του προέδρου της ΚΟΠ. Πρόκειται για ογκοδέστατο υλικό, δέκα φακέλων, με έκταση 6, 500 χιλιάδων σελίδων. Θυμίζουμε ότι η Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας Αθλητισμού εισηγήθηκε στον Γενικό Εισαγγελέα διορισμό ποινικού ανακριτή.

Η εισήγηση της Επιτροπής προς τον Γενικό Εισαγγελέα είναι ο διορισμός ποινικού ανακριτή για συγκεκριμένα ευρήματα που περιλαμβάνονται στο πόρισμα μιας και οι Ερευνώντες Λειτουργοί Ηλίας Στεφάνου και Ευθύμιος Θ. Ευθυμίου, κατέληξαν μέσα από τις μαρτυρίες και τα στοιχεία που συνέλεξαν ότι προκύπτει ασυμβίβαστο για τον πρόεδρο της ΚΟΠ κατά παράβαση του άρθρου 14 του Νόμου Περί της Καταπολέμησης της Χειραγώγησης Αθλητικών Γεγονότων, αναφορικά με τις ιδιότητες του ως επιχειρηματία και ως υψηλόβαθμου παράγοντα της Ομοσπονδίας. Πλέον ο Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης, με βάση όλα τα στοιχεία που έχει μπροστά του και το πόρισμα 6.500 σελίδων θα κληθεί να αποφασίσει για τα επόμενα βήματα.

Σε δηλώσεις τους, στους εκπροσώπους του Τύπου έξω από το κτήριο της Νομικής Υπηρεσίας, ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας Αθλητισμού, Ευθύμιος Ευθυμίου, θέλησε να απαντήσει στα όσα υποστήριξαν οι δικηγόροι του κ. Κούμα, οι οποίοι έκαναν λόγο για καταπάτηση δικαιωμάτων του πελάτη τους.

Είπε, συγκεκριμένα, ο κ. Ευθυμίου: «Η Επιτροπή διέταξε μια έρευνα. Την έρευνα δεν την κάναμε εμείς. Την έκαναν οι ερευνώντες λειτουργοί. Δεν παραβιάστηκε κανένα δικαίωμα, κανενός. Και πώς θα παραβιάσεις κάποιου το δικαίωμα όταν δεν έρχεται να καταθέσει; Αυτά δεν γίνονται. Δεν είναι σοβαρά πράγματα. Η Επιτροπή τήρησε τον Νόμο, στο ακέραιο, τον τηρεί για όλους και θα συνεχίσει να τον τηρεί για όλους. Όλοι είναι προστατευμένοι από την Επιτροπή. Και αυτοί που μας δίνουν πληροφορίες, αλλά και οι εξεταζόμενοι είναι προστατευμένοι. Δεν θέλουμε να θυματοποιήσουμε κανέναν και ποτέ».

Ο Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης, και ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας, Σάββας Αγγελίδης, δεν έκαναν δηλώσεις.

Τελευταία Ενημέρωση: 10 Οκτωβρίου 2023 - 13:26

Τελευταιες Ειδησεις

26 Ιουλίου
Αποχωρούν θεατές από την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων λόγω έντονης βροχής
22:32
Μειωμένη παροχή πόσιμου νερού σε περιοχές επαρχιών Λάρνακας και Λεμεσού
22:29
Δεξίωση Εμανουέλ Μακρόν σε ηγέτες -Παρόντες Νίκος Χριστοδουλίδης -Κυριάκος Μητσοτάκης
22:01
Όλα τα φώτα στραμμένα στην Πόλη του Φωτός... -Φαντασμαγορική τελετή έναρξης Ολυμπιακών Αγώνων
20:37
"Ελεύθερη για μια ζωή..." -Στο φυσικό της περιβάλλον και πάλι η... χελώνα Λούση
20:04
Ικανοποιημένο το Υπουργείο Δικαιοσύνης από έκθεση Κομισιόν για το Κράτος Δικαίου
18:46
Τέθηκε υπό έλεγχο πυρκαγιά στη Μοσφιλωτή -Επιχείρησαν 19 άτομα με 7 οχήματα
18:41
Τουρκία: Νέες έρευνες και γεωτρήσεις φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο
17:48
Παρίσι 2024: Δολιοφθορές και απειλή για βόμβα λίγο πριν από την Τελετή Έναρξης
16:05
Υπομονή για όσους θα διακινηθούν στον αυτοκινητόδρομο το Σ/Κ- Διήμερα έργα...
15:55
Οι κόκκινες γραμμές της Ελλάδας έναντι των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας
15:42
ΕΕ: Οι έρευνες για το Βασιλικό άρχισαν τον Μάρτιο -Έλεγχος για πιθανά ποινικά αδικήματα
15:34
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.