Ομόνοια: «Η (νέα) αναληθής δήλωση, ο δημόσιος λόγος και η ευθύνης της Πολιτείας - Η ΟΥΕΦΑ εξέφρασε έκπληξη για τις δηλώσεις Ευθυμίου, δεν απέστειλε κανένα έγγραφο»

Σήκωσε εκ νέου το… γάντι, απαντώντας μέσω ανακοίνωσης στις τελευταίες δηλώσεις του αντιπροέδρου της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού, Ευθύμη Ευθυμίου, η Ομόνοια. Οι πράσινοι χαρακτηρίζουν αναληθή τη δήλωση του, τονίζοντας πως και πάλι δημιούργησε λανθασμένες εντυπώσεις.

Παράλληλα, το «τριφύλλι» ενημερώνει πως ήρθε σε επικοινωνία με την ΚΟΠ, η οποία με τη σειρά της απευθύνθηκε στην ΟΥΕΦΑ ζητώντας το έγγραφο, καθώς η ίδια δεν είχε παραλάβει κάτι. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η ΟΥΕΦΑ απάντησε πως δεν έχει αποστείλει τίποτα τις τελευταίες μέρες στην Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού για τον συγκεκριμένο αγώνα και μάλιστα εξέφρασε την έκπληξή της για τις δηλώσεις του Ευθυμίου.

Η ανακοίνωση των πρασίνων :

"Παρέλαβε έγγραφο από την ΟΥΕΦΑ πριν τρεις ημέρες, μας είπε την περασμένη Παρασκευή ο κ. Ευθυμίου για τον αγώνα ΟΜΟΝΟΙΑ – ΑΕΚ που έγινε πριν πέντε μήνες και αυτός ήταν ο λόγος που, όπως ισχυρίστηκε, επικοινώνησε μαζί μας ο ερευνώντας λειτουργός της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού – μια ημέρα μετά που αναδείξαμε το μπάχαλο της Επιτροπής με το ΟΜΟΝΟΙΑ – ΑΕΖ – ο οποίος διορίστηκε για να διερευνήσει τον συγκεκριμένο αγώνα πριν τεσσερισήμισι μήνες.

Με το που πληροφορηθήκαμε για τη συγκεκριμένη αναφορά του κ. Ευθυμίου επικοινωνήσαμε με την ΚΟΠ προκειμένου να διαπιστώσουμε εάν τα γεγονότα είναι όπως τα έχει αναφέρει ο κ. Ευθυμίου. Από την πλευρά της η ΚΟΠ απευθύνθηκε προς την ΟΥΕΦΑ ζητώντας το έγγραφο, καθώς η ίδια δεν είχε παραλάβει κάτι, ωστόσο η ΟΥΕΦΑ απάντησε πως δεν έχει αποστείλει τίποτα τις τελευταίες μέρες στην Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού για τον συγκεκριμένο αγώνα και μάλιστα εξέφρασε την έκπληξή της για τις δηλώσεις του κ. Ευθυμίου.

Όπως προκύπτει από το πιο πάνω, πρόκειται για ακόμη μια αναληθή δήλωση του κ. Ευθυμίου που και πάλι δημιούργησε λανθασμένες εντυπώσεις και αχρείαστες συζητήσεις. Τελικά ο κ. Ευθυμίου παρέλαβε έγγραφο ή όχι και εάν όντως παρέλαβε, από πού το παρέλαβε;

Έχουμε την εντύπωση πως η ίδια η Επιτροπή θα πρέπει να επαναξιολογήσει τον τρόπο με τον οποίο τοποθετείται δημόσια, καθότι έτσι όπως ο κ. Ευθυμίου χειρίζεται το δημόσιο λόγο του καταπατά κανόνες της δεοντολογίας και σίγουρα δεν προστατεύει τον αθλητισμό καθώς προσβάλλει και θίγει υπολείψεις, αρκετές φορές προτού καν εξετάσει η Επιτροπή τις υποθέσεις.

Το αναφέραμε και στην προηγούμενη ανακοίνωσή μας για το θέμα αυτό και το επαναλαμβάνουμε: Όσο ο κ. Ευθυμίου συνεχίζει να συμπεριφέρεται με αυτόν τον προσβλητικό τρόπο, η ευθύνη βαραίνει – πέρα από την ίδια την Επιτροπή στην οποία είναι αντιπρόεδρος – και την Πολιτεία, καθώς θα πρέπει επιτέλους να παρέμβει και να καθορίσει συγκεκριμένο πλαίσιο σχετικά με το πώς η Επιτροπή και τα μέλη της θα πρέπει να τοποθετούνται δημόσια για τόσο ευαίσθητα ζητήματα."

Τελευταία Ενημέρωση: 16 Οκτωβρίου 2023 - 12:11

Τελευταιες Ειδησεις

27 Ιουλίου
Νεκρός 28χρονος στην θαλάσσια περιοχή της Πέτρας του Ρωμιού
09:43
Τρεις αστυνομικοί ανακριτές στην έρευνα για το τερματικό στο Βασιλικό
09:38
Τουρκία: Δεν προβλέπεται άμεσα μείωση των επιτοκίων, ξεκαθαρίζει η κεντρική τράπεζα
07:24
Γάζα: Συνομιλίες για την ενδεχόμενη κατάπαυση του πυρός αύριο στη Ρώμη
07:17
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 27 Ιουλίου 2024
07:13
Σκληροί χαρακτηρισμοί Τραμπ κατά της Κάμαλα Χάρις, στην συνάντησή του με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Νετανιάχου
06:52
Ο Ισραηλινός Υπουργός Εξωτερικών κατηγορεί το Ιράν για τη δολιοφθορά στα γαλλικά τρένα
06:43
Στο Παρίσι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης με τη σύζυγό του
06:39
Πρώτος στη μάχη από τα μέλη της κυπριακής ολυμπιακής ομάδας ο Μάριος Γεωργίου
06:28
[ΒΙΝΤΕΟ] Διήμερα έργα στον αυτοκινητόδρομο το Σαββατοκυρίακο
06:27
Σαμποτάζ στα γαλλικά τρένα πριν την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων
06:00
Θεατές και αθλητές αναγκάστηκαν να φύγουν από την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων λόγω έντονης βροχής
05:44
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.