ΠΑΣΥΚΙ: Η Υπουργός Υγείας όφειλε να γνωρίζει για υποβάθμιση Γενικού νοσοκομίου Λεμεσού

Η «σπουδή» Υπουργού Υγείας να ανακοινώνει συσκέψεις που αφορούν αποφάσεις / οδηγίες του ΟΑΥ, που είχαν ως αποτέλεσμα την επακόλουθη υποβάθμιση του Γ. Ν. Λεμεσού αλλά και των υπολοίπων Δημοσίων Νοσηλευτηρίων, αποδεικνύει την ορθότητα των διαχρονικών θέσεων της ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι περί απουσίας σφαιρικού σχεδιασμού και συντονισμού μεταξύ των αρμοδίων, αναφέρει ανακοίνωση της Συντεχνίας των Κυβερνητικών Ιατρών.

Τέτοιες πρακτικές, σημειώνει, μειώνουν επιπλέον την εικόνα των Δημοσίων Νοσηλευτηρίων και εντείνουν ιδιαίτερα τις ανησυχίες και τους φόβους, για το μέλλον τους.

«Μετά λύπης μας αναγκαζόμαστε να αναφέρουμε ότι η Υπουργός Υγείας, ως η εποπτική αρχή όφειλε να γνωρίζει για τις αποφάσεις του ΟΑΥ και τις επιπτώσεις που δυνητικά μπορούν να επιφέρουν», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Την ίδια στιγμή, σημειώνεται, «ο ΟΑΥ παραμένει εκτεθειμένος, αφού διαφαίνεται ότι δε διαβουλεύτηκε ως θα έπρεπε τα «ποιοτικά κριτήρια» και πιθανότατα να φέρει τεράστια ευθύνη αν δεν είχε ενημερώσει την Υπουργό Υγείας για τις αποφάσεις του, πριν προχωρήσει σε ανακοίνωση και εφαρμογή των τελευταίων».

Σε ότι αφορά δε τον Ο.Κ.Υπ.Υ., συνεχίζει η ανακοίνωση, η συγκεκριμένη εξέλιξη προστίθεται στις κατ' επανάληψη αποτυχίες του ως μοντέλο διοίκησης και διαχείρισης των Δημοσίων Νοσηλευτηρίων.

«Οι ευθύνες δεν απαλείφονται με την ανακοίνωση συσκέψεων εκ των υστέρων, ούτε και με επανεξέταση των θεμάτων που έχουν προκύψει. Τέτοιες πρακτικές δεν έχουν θέση στην ποιοτική αντιμετώπιση των ασθενών», προστίθεται.

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 16 Οκτωβρίου 2023 - 14:38

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

30 Μαΐου
Λετυμπιώτης: Η πρωτοβουλία "Αμάλθεια" συνεχίζεται κανονικά (Βίντεο)
12:08
Επίσημη διάλυση της Βουλής των Κοινοτήτων ενόψει των εκλογών της 4ης Ιουλίου
11:42
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 30/05/24
11:04
Στις 3 Ιουνίου η υποβολή αιτήσεων για τα νέα αναθεωρημένα Στεγαστικά Σχέδια
10:49
Λαβρόφ: Η Κίνα θα μπορούσε να φιλοξενήσει ειρηνευτική διάσκεψη για την Ουκρανία
10:29
Υπουργός Εργασίας: Συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία του το Λιμάνι Λάρνακας
09:50
Καθυστερήσεις μέχρι και τα 3 χρόνια στην εξέταση ενστάσεων
08:45
Νέα υπόθεση διαδικτυακής απάτης: Απόσπαση χρηματικού ποσού πέραν των 135.000 ευρώ
06:50
Ινδία: Θερμοκρασία ρεκόρ 52,9 βαθμών Κελσίου καταγράφηκε χθες
06:50
Εκλογές στη Βρετανία: Το κοινοβούλιο διαλύθηκε επισήμως
06:12
ΟΗΕ: Νέα έκκληση Γουένσλαντ για επιστροφή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για ειρήνη στη Μέση Ανατολή
06:04
Μάρκα: Μεντιλίμπαρ ο θεός του Ολύμπου
05:46
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.