Κοσκέλα: «Μεγάλη ομάδα η ΑΕΛ, γνωρίζω για τους παθιασμένους μας οπαδούς» (vid)

Ο νέος προπονητής της ΑΕΛ, Τόνι Κόσκελα σε συνέντευξή του στο AEL FC TV, δήλωσε ενθουσιασμένος για την προοπτική των γαλαζοκιτρίνων, αναφέρθηκε στις πρώτες του εμπειρίες στη Λεμεσό και φυσικά αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια στον κόσμο της ομάδας.

Αναλυτικά η συνέντευ

Κύριε Κόσκελα, θα ήθελα να σας καλωσορίσω στην Κύπρο, να σας καλωσορίσω στην ομάδα μας εκ μέρους όλης της οικογένειας της ΑΕΛ. Πώς αισθάνεστε για αυτή τη συνεργασία με την ΑΕΛ και ποιες είναι οι πρώτες σας εντυπώσεις;

«Πρώτα απ’ όλα, σας ευχαριστώ και είμαι πολύ ενθουσιασμένος που βρίσκομαι εδώ. Ήταν στόχος μου εδώ και μερικά χρόνια να μετακομίσω στο εξωτερικό από το φινλανδικό πρωτάθλημα και αυτή είναι φυσικά η πρώτη μου εμπειρία εκτός Φινλανδίας και πραγματικά ανυπομονώ. Σήμερα συναντήθηκα με τους παίκτες και είχαμε την πρώτη μας προπόνηση και ναι, όλα καλά μέχρι στιγμής».

Είχατε ποτέ την ευκαιρία να παρακολουθήσετε ή να μελετήσετε παιχνίδια από το Κυπριακό Πρωτάθλημα;

«Ναι φυσικά, παρακολούθησα την ΑΕΛ να παίζει όλα τα παιχνίδια που έχει παίξει μέχρι στιγμής. Φυσικά, δεν είχα τόσο πολύ χρόνο, γιατί από την Πέμπτη αρχίσαμε να συζητάμε οπότε όχι τα πάντα από το πρωτάθλημα, αλλά να έχουμε μια ιδέα για το πώς είναι το πρωτάθλημα και ούτω καθεξής, οπότε γίνεται όλο και καλύτερη εικόνα για το πώς είναι τα πράγματα».

Όπως αναφέρατε και πριν, αυτή είναι η πρώτη σας φορά που προπονείτε στο εξωτερικό, πώς είναι αυτό το συναίσθημα και πώς θα προσαρμόσετε τις προπονήσει σας στο Κυπριακό Πρωτάθλημα;

«Ναι, είπα ότι ήταν ο στόχος μου για πολύ καιρό και τώρα αυτό είναι το πρώτο βήμα. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος γι’ αυτό. Και φυσικά, όπου κι αν προπονείς, πιστεύω ότι πρέπει να λαμβάνεις υπόψη σου το πλαίσιο με το οποίο δουλεύεις και τους παίκτες με τους οποίους δουλεύεις και τον σύλλογο με τον οποίο δουλεύεις και τους φιλάθλους και τα πάντα. Οπότε, φυσικά πρέπει να σκεφτείς και αυτά τα πράγματα, αλλά ταυτόχρονα υπάρχουν και πράγματα στα οποία έχω πετύχει στο παρελθόν με την προηγούμενη δουλειά μου. Οπότε φυσικά θα σκεφτώ και αυτά τα πράγματα και θα συνεχίσω να κάνω αυτά που με έκαναν αρκετά επιτυχημένο στο παρελθόν».

Ποια είναι η προπονητική σας φιλοσοφία και οι βασικές αξίες που πιστεύετε ότι είναι απαραίτητες για τον ποδοσφαιρικό μας σύλλογο;

«Αυτό είναι μεγάλο θέμα, αν ρωτήσετε για το σύνολο, αλλά πιστεύω ότι φυσικά η ομάδα είναι το πιο σημαντικό πράγμα, ότι η ομάδα έρχεται πάντα πρώτη και πιστεύω στην σκληρή δουλειά και τα υψηλά πρότυπα ότι αυτός είναι ο τρόπος για να δημιουργήσουμε μια κουλτούρα υψηλών επιδόσεων. Και στη συνέχεια πιστεύω ότι οι επιτυχημένες ομάδες πάντα πρέπει να έχουν μια σαφή ταυτότητα για το πώς παίζουν ποδόσφαιρο και στη συνέχεια να είναι γύρω από αυτό».

Είχατε την πρώτη σας προπόνηση, ποιες είναι οι σκέψεις σας, τα σχόλιά σας για την πρώτη προπόνηση και για τους ποδοσφαιριστές;

«Νομίζω ότι έχουμε μεγάλη ποιότητα στην μπάλα. Νομίζω ότι έχουμε αρκετά καλή ταχύτητα, πολλούς δυναμικούς παίκτες και στη συνέχεια πρέπει απλά να δουλεύουμε κάθε μέρα σκληρά για να κάνουμε τις συνδέσεις καλύτερες και να είμαστε πιο συμπαγείς όταν επιτιθέμεθα ή αμυνόμαστε και αυτό είναι το ζητούμενο μέρα με τη μέρα»

Ποιοι είναι οι βραχυπρόθεσμοι και μακροπρόθεσμοι στόχοι σας για την ομάδα μας και πώς σκοπεύετε να τους επιτύχετε; 

«Φυσικά, η ΑΕΛ είναι ένας μεγάλος σύλλογος και όλοι οι μεγάλοι σύλλογοι θέλουν να κερδίζουν αγώνες. Οπότε αυτό είναι το πρώτο πράγμα για την Κυριακή, θέλουμε να κερδίζουμε αγώνες και αυτό είναι εβδομάδα με εβδομάδα πρέπει να βελτιωνόμαστε, και μέρα με τη μέρα πρέπει να βελτιωνόμαστε έτσι ώστε να μπορούμε να παίζουμε εβδομάδα με εβδομάδα καλύτερα. Και νομίζω ότι αυτός είναι ο βραχυπρόθεσμος και ο μακροπρόθεσμος στόχος, και ίσως στο προηγούμενο ήταν η απάντηση και για αυτό».

Έχουμε λοιπόν το επόμενο παιχνίδι μας την Κυριακή με τον Οθέλλο. Ποια είναι τα σχόλιά σας και πώς σκοπεύετε να κάνετε την προετοιμασία σας;

«Φυσικά, σήμερα ήταν η πρώτη προπόνηση και αύριο η δεύτερη, και μετά έχουμε τέσσερις μέρες για να προετοιμαστούμε για τον αγώνα. Αλλά ξεκινάμε με το τι θέλουμε να κάνουμε και ποια θα είναι η ταυτότητά μας και φυσικά, απλά πράγματα για να ξεκινήσουμε πριν μπούμε σε περισσότερες λεπτομέρειες για όλα. Αλλά νομίζω ότι το Σάββατο αρχίζουμε να σκεφτόμαστε περισσότερο τον αντίπαλο και μετά να είμαστε έτοιμοι για τον αγώνα. Αλλά αυτό είναι το βασικό πράγμα που ξεκινάμε να δουλέψουμε αυτό που θέλουμε να γίνουμε».

«Γνωρίζετε τους παθιασμένους και απαιτητικούς οπαδούς της ΑΕΛ;

«Ναι, έχω δει βίντεο και γνωρίζω ότι είναι μεγάλος κόσμος και παθιασμένοι οπαδοί, θα έρθουν στους αγώνες και θέλουν να δουν την ομάδα να αποδίδει. Επομένως, το γνωρίζω αυτό. Και νομίζω ότι αυτό είναι σπουδαίο. Θα ήταν τέλειο αν έχουμε ένα γεμάτο γήπεδο για τον αγώνα της Κυριακής».

Θα θέλατε να τους στείλετε ένα μήνυμα;

«Νομίζω αυτό, ελάτε στον αγώνα και ας έχουμε καλό αποτέλεσμα και ας απολαύσουμε το ποδόσφαιρο»

Τελευταία Ενημέρωση: 19 Οκτωβρίου 2023 - 11:25

Τελευταιες Ειδησεις

21 Φεβρουαρίου
Η ρωσική δικαιοσύνη θα εξετάσει στις αρχές Μαρτίου προσφυγή της μητέρας του Ναβάλνι
14:47
Εντείνονται οι διπλωματικές πιέσεις προς το Ισραήλ
13:54
Την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για το χαλλούμι χαιρέτισε το Υπουργείο Γεωργίας
13:40
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024
13:06
Καταγγελία για τροφική δηλητηρίαση ποδοσφαιριστών του Άρη Λεμεσού (ΒΙΝΤΕΟ)
12:58
Τραυματισμός οπλίτη της ΕΛΔΥΚ σε άσκηση
12:52
Εκρηκτικός μηχανισμός εντοπίστηκε σε όχημα γυναίκας στη Λάρνακα
12:47
Πυρκαγιά κατέστρεψε ολοσχερώς οικία πλησίον του ΤΕΠΑΚ στη Λεμεσό (ΒΙΝΤΕΟ)
12:46
Νέο πακέτο μέτρων για αντιμετώπιση της ακρίβειας αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο (ΒΙΝΤΕΟ)
12:31
Σε εξέλιξη η έρευνα της Αστυνομίας για την έκρηξη στη Μακεδονίτισσα (ΒΙΝΤΕΟ)
12:25
Αύξηση της άδειας μητρότητας από τις 18 στις 22 εβδομάδες (ΒΙΝΤΕΟ)
12:20
Νέα αποτυχημένη δοκιμή πυραύλου από το πυρηνικό οπλοστάσιο της Βρετανίας
11:54
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.